Artikel top billede

Foto: Cambio

Cambio-boss efter svidende EPJ-nederlag i Region Syddanmark: "Vi havde ikke forventet det resultat"

Interview: Steffen Lerche er direktør for Cambio. Mandag tabte han én mod én-duellen mod Systematics Michael Holm, der stak af med den helt centrale EPJ-ordre i Region Syddanmark. Skuffelsen er stor. Men direktøren insisterer på at se fremad.

Nederlag gør ondt. Nederlag til konkurrenter gør mere ondt. Nederlag til konkurrenter i en ramme på én milliard kroner gør forfærdeligt ondt.

Og det sidste udfald blev tilfældet for Cambio-direktør, Steffen Lerche, da Region Syddanmark mandag valgte løsningen fra Systematic frem for den fra Cambio. Regionsrådet afsatte mandag de første 250 millioner kroner til at anskaffe og implementere det nye system. Senere kommer driftsomkostninger ovenpå, og det ærger Cambiodirektøren, at de penge ikke ender hos Cambio.

“Det første indtryk er selvfølgelig skuffelse og overraskelse. Vi havde i virkeligheden ikke forventet det resultat, men alt kan jo ske i en udbudsproces,” siger Steffen Lerche og fortsætter:

“Jeg tror ikke, at vi havde forventet, at Region Syddanmark ville vælge at skifte sin EPJ ud. De har et system, som brugerne har været glade for og har været vant til at bruge."

Dan dig et overblik over sagen her: Overblik: Her er Systematics ombruste vej mod milliard-ordre i Region Syddanmark

Cambio på vej ind i ny fase

Skuffelsen over afgørelsen mærker man med det samme på Cambio-direktøren dagen efter, at Region Syddanmark altså traf beslutningen om, at regionens fremtidige EPJ-system hedder Columna og skal leveres af Systematic fra Aarhus.

Det blev dermed ikke til en forlængelse med Cambio.

Læs mere her: Så blev det afgjort: Region Syddanmark placerer omstridt milliardordre hos dansk leverandør efter uskønt forløb

Det betyder samtidigt, at Cambio skal påbegynde en transitionsfase sammen med Region Syddanmark, så regionen kan overgå til det nye system, forklarer direktør Steffen Lerche.

“Vi fortsætter vores samarbejde med Region Syddanmark. Nu går vi over i en ny fase med en transition. Der skal vi have os organiseret, og derudover har vi en masse andre kunder, som vi fortsat servicerer,” siger han.

“Som udgangspunkt så accepterer man jo udfaldet af et udbud, men vi skal da have kigget på begrundelsen. Det er klart. Det gør man altid. Vi har fået rimelig tilbundsgående feedback, og det skal vi lige have tid til at kigge ned i."

Læs mere om sagen her: Systematic og Region Syddanmark skjuler detaljer om milliard-udbud: Her er papirerne offentligheden ikke må se

Beholder nyåbnet kontor

For Cambio er der en kedelig tid i sigte i Region Syddanmark. På det relativt nyåbnede kontor i regionen bliver den kommende tid præget af en afvikling af samarbejdet i stedet for en udvikling.

Det betyder dog ikke, at man fra Cambios side har til hensigt at lukke kontoret i Region Syddanmark lige med det samme.

“Som udgangspunkt tror jeg ikke, at det får nogle konsekvenser for Cambio. Det er klart, at når man har været i et stort udbud som det her, så skal man lige en runde rundt og se, hvad vores situation er nu,” siger Steffen Lerche.

Læs mere her: Efter et års tavshed taler amerikanske Epic endelig ud om Sundhedsplatformen: “Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide"

Der er dog ingen tvivl om, at gårsdagens nederlag sætter den svenske virksomhed under pres.

Det var nemlig et stykke dyrebart terræn, Cambio i går mistede.

Alt i mens regionernes valg er faldet på andre leverandørerne, har Cambio måtte se sit engagement blive centreret om relativt mindre kunder som Forsvaret, Grønland og Færøerne.

Med etableringen af en EPJ-akse op igennem Jylland drevet af Systematics Columna-system, kan det blive svært for Cambio at komme ind i kampen igen og vinde Region Nordjylland, der i forvejen benytter et medicinmodul fra netop konkurrenten Systematic.

Læs mere om det her: Regionsformand forudser opdeling af Danmark: Vestdanmark samler sig om Systematics løsning

Hvis det bliver tilfældet, vil svenskerne være afskåret fra alle regionerne, og dermed den mest væsentlige del af markedet for EPJ-løsninger i Danmark.

Indtil videre må svenskerne klynge sig til direktørens ord om, at alt kan ske i en udbudsproces og håbe på, at det næste udbud falder ud til deres fordel.

Læs mere her: Region Syddanmark udbygger afvisning: Nægter fortsat at udlevere afgørende data om kæmpe-udbud til en milliard skattekroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.