Artikel top billede

Foto: Cambio

Cambio-boss efter svidende EPJ-nederlag i Region Syddanmark: "Vi havde ikke forventet det resultat"

Interview: Steffen Lerche er direktør for Cambio. Mandag tabte han én mod én-duellen mod Systematics Michael Holm, der stak af med den helt centrale EPJ-ordre i Region Syddanmark. Skuffelsen er stor. Men direktøren insisterer på at se fremad.

Nederlag gør ondt. Nederlag til konkurrenter gør mere ondt. Nederlag til konkurrenter i en ramme på én milliard kroner gør forfærdeligt ondt.

Og det sidste udfald blev tilfældet for Cambio-direktør, Steffen Lerche, da Region Syddanmark mandag valgte løsningen fra Systematic frem for den fra Cambio. Regionsrådet afsatte mandag de første 250 millioner kroner til at anskaffe og implementere det nye system. Senere kommer driftsomkostninger ovenpå, og det ærger Cambiodirektøren, at de penge ikke ender hos Cambio.

“Det første indtryk er selvfølgelig skuffelse og overraskelse. Vi havde i virkeligheden ikke forventet det resultat, men alt kan jo ske i en udbudsproces,” siger Steffen Lerche og fortsætter:

“Jeg tror ikke, at vi havde forventet, at Region Syddanmark ville vælge at skifte sin EPJ ud. De har et system, som brugerne har været glade for og har været vant til at bruge."

Dan dig et overblik over sagen her: Overblik: Her er Systematics ombruste vej mod milliard-ordre i Region Syddanmark

Cambio på vej ind i ny fase

Skuffelsen over afgørelsen mærker man med det samme på Cambio-direktøren dagen efter, at Region Syddanmark altså traf beslutningen om, at regionens fremtidige EPJ-system hedder Columna og skal leveres af Systematic fra Aarhus.

Det blev dermed ikke til en forlængelse med Cambio.

Læs mere her: Så blev det afgjort: Region Syddanmark placerer omstridt milliardordre hos dansk leverandør efter uskønt forløb

Det betyder samtidigt, at Cambio skal påbegynde en transitionsfase sammen med Region Syddanmark, så regionen kan overgå til det nye system, forklarer direktør Steffen Lerche.

“Vi fortsætter vores samarbejde med Region Syddanmark. Nu går vi over i en ny fase med en transition. Der skal vi have os organiseret, og derudover har vi en masse andre kunder, som vi fortsat servicerer,” siger han.

“Som udgangspunkt så accepterer man jo udfaldet af et udbud, men vi skal da have kigget på begrundelsen. Det er klart. Det gør man altid. Vi har fået rimelig tilbundsgående feedback, og det skal vi lige have tid til at kigge ned i."

Læs mere om sagen her: Systematic og Region Syddanmark skjuler detaljer om milliard-udbud: Her er papirerne offentligheden ikke må se

Beholder nyåbnet kontor

For Cambio er der en kedelig tid i sigte i Region Syddanmark. På det relativt nyåbnede kontor i regionen bliver den kommende tid præget af en afvikling af samarbejdet i stedet for en udvikling.

Det betyder dog ikke, at man fra Cambios side har til hensigt at lukke kontoret i Region Syddanmark lige med det samme.

“Som udgangspunkt tror jeg ikke, at det får nogle konsekvenser for Cambio. Det er klart, at når man har været i et stort udbud som det her, så skal man lige en runde rundt og se, hvad vores situation er nu,” siger Steffen Lerche.

Læs mere her: Efter et års tavshed taler amerikanske Epic endelig ud om Sundhedsplatformen: “Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide"

Der er dog ingen tvivl om, at gårsdagens nederlag sætter den svenske virksomhed under pres.

Det var nemlig et stykke dyrebart terræn, Cambio i går mistede.

Alt i mens regionernes valg er faldet på andre leverandørerne, har Cambio måtte se sit engagement blive centreret om relativt mindre kunder som Forsvaret, Grønland og Færøerne.

Med etableringen af en EPJ-akse op igennem Jylland drevet af Systematics Columna-system, kan det blive svært for Cambio at komme ind i kampen igen og vinde Region Nordjylland, der i forvejen benytter et medicinmodul fra netop konkurrenten Systematic.

Læs mere om det her: Regionsformand forudser opdeling af Danmark: Vestdanmark samler sig om Systematics løsning

Hvis det bliver tilfældet, vil svenskerne være afskåret fra alle regionerne, og dermed den mest væsentlige del af markedet for EPJ-løsninger i Danmark.

Indtil videre må svenskerne klynge sig til direktørens ord om, at alt kan ske i en udbudsproces og håbe på, at det næste udbud falder ud til deres fordel.

Læs mere her: Region Syddanmark udbygger afvisning: Nægter fortsat at udlevere afgørende data om kæmpe-udbud til en milliard skattekroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere