Artikel top billede

Foto: Cambio

Cambio-boss efter svidende EPJ-nederlag i Region Syddanmark: "Vi havde ikke forventet det resultat"

Interview: Steffen Lerche er direktør for Cambio. Mandag tabte han én mod én-duellen mod Systematics Michael Holm, der stak af med den helt centrale EPJ-ordre i Region Syddanmark. Skuffelsen er stor. Men direktøren insisterer på at se fremad.

Nederlag gør ondt. Nederlag til konkurrenter gør mere ondt. Nederlag til konkurrenter i en ramme på én milliard kroner gør forfærdeligt ondt.

Og det sidste udfald blev tilfældet for Cambio-direktør, Steffen Lerche, da Region Syddanmark mandag valgte løsningen fra Systematic frem for den fra Cambio. Regionsrådet afsatte mandag de første 250 millioner kroner til at anskaffe og implementere det nye system. Senere kommer driftsomkostninger ovenpå, og det ærger Cambiodirektøren, at de penge ikke ender hos Cambio.

“Det første indtryk er selvfølgelig skuffelse og overraskelse. Vi havde i virkeligheden ikke forventet det resultat, men alt kan jo ske i en udbudsproces,” siger Steffen Lerche og fortsætter:

“Jeg tror ikke, at vi havde forventet, at Region Syddanmark ville vælge at skifte sin EPJ ud. De har et system, som brugerne har været glade for og har været vant til at bruge."

Dan dig et overblik over sagen her: Overblik: Her er Systematics ombruste vej mod milliard-ordre i Region Syddanmark

Cambio på vej ind i ny fase

Skuffelsen over afgørelsen mærker man med det samme på Cambio-direktøren dagen efter, at Region Syddanmark altså traf beslutningen om, at regionens fremtidige EPJ-system hedder Columna og skal leveres af Systematic fra Aarhus.

Det blev dermed ikke til en forlængelse med Cambio.

Læs mere her: Så blev det afgjort: Region Syddanmark placerer omstridt milliardordre hos dansk leverandør efter uskønt forløb

Det betyder samtidigt, at Cambio skal påbegynde en transitionsfase sammen med Region Syddanmark, så regionen kan overgå til det nye system, forklarer direktør Steffen Lerche.

“Vi fortsætter vores samarbejde med Region Syddanmark. Nu går vi over i en ny fase med en transition. Der skal vi have os organiseret, og derudover har vi en masse andre kunder, som vi fortsat servicerer,” siger han.

“Som udgangspunkt så accepterer man jo udfaldet af et udbud, men vi skal da have kigget på begrundelsen. Det er klart. Det gør man altid. Vi har fået rimelig tilbundsgående feedback, og det skal vi lige have tid til at kigge ned i."

Læs mere om sagen her: Systematic og Region Syddanmark skjuler detaljer om milliard-udbud: Her er papirerne offentligheden ikke må se

Beholder nyåbnet kontor

For Cambio er der en kedelig tid i sigte i Region Syddanmark. På det relativt nyåbnede kontor i regionen bliver den kommende tid præget af en afvikling af samarbejdet i stedet for en udvikling.

Det betyder dog ikke, at man fra Cambios side har til hensigt at lukke kontoret i Region Syddanmark lige med det samme.

“Som udgangspunkt tror jeg ikke, at det får nogle konsekvenser for Cambio. Det er klart, at når man har været i et stort udbud som det her, så skal man lige en runde rundt og se, hvad vores situation er nu,” siger Steffen Lerche.

Læs mere her: Efter et års tavshed taler amerikanske Epic endelig ud om Sundhedsplatformen: “Vi har ikke den store kultur med at vende os udadtil. Men nu mener vi, at det er på tide"

Der er dog ingen tvivl om, at gårsdagens nederlag sætter den svenske virksomhed under pres.

Det var nemlig et stykke dyrebart terræn, Cambio i går mistede.

Alt i mens regionernes valg er faldet på andre leverandørerne, har Cambio måtte se sit engagement blive centreret om relativt mindre kunder som Forsvaret, Grønland og Færøerne.

Med etableringen af en EPJ-akse op igennem Jylland drevet af Systematics Columna-system, kan det blive svært for Cambio at komme ind i kampen igen og vinde Region Nordjylland, der i forvejen benytter et medicinmodul fra netop konkurrenten Systematic.

Læs mere om det her: Regionsformand forudser opdeling af Danmark: Vestdanmark samler sig om Systematics løsning

Hvis det bliver tilfældet, vil svenskerne være afskåret fra alle regionerne, og dermed den mest væsentlige del af markedet for EPJ-løsninger i Danmark.

Indtil videre må svenskerne klynge sig til direktørens ord om, at alt kan ske i en udbudsproces og håbe på, at det næste udbud falder ud til deres fordel.

Læs mere her: Region Syddanmark udbygger afvisning: Nægter fortsat at udlevere afgørende data om kæmpe-udbud til en milliard skattekroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere