Artikel top billede

Nokia køber amerikansk softwarevirksomhed

Nokia har opkøbt softwarevirksomheden, Spacetime Insight. Med opkøbet satser Nokia benhårdt på at udvikle sin softwareforretning yderligere.

Nokia kunne mandag offentliggøre, at den har købt den amerikanske softwarevirksomhed Spacetime Insight.
Det skriver Reuters.

SpaceTime Insight levere overvågnings- og analysesoftware til kunder indenfor energi-, logistik-, transport- og forsyningssektoren.

Dets software er primært retter mod at optimere drift og skære omkostninger ved at reducere nedbrud og reparationer.

Detaljerne om opkøbet blev er ikke offentliggjort.

Læs også: "Om morgenen, lige før vi skal ind til interviewet, bliver hans telefon pludselig rødglødende: "Nokiahar lige lukket hele afdelingen i København"

Nokia vil meget mere software

Opkøbet kommer i rækken af andre små til mellemstore opkøb, som Nokia har foretaget som led i en strategi om at bygge en softwareforretning op, der kan være med til at øge profitmarginerne.

”Traditionelt har de fleste netværksvirksomheder bygget software til at sælge mere netværksudstyr. Dette er en udvidelse i branchens B2B-side,” siger Bhaskar Gorti, president hos Nokia Software til Reuters.

Nokias softwareenhed havde en omsætning på omkring 12 milliarder kroner i 2017.

Ifølge data fra researchgruppen Analysys Mason i 2016, kommer Nokia ind på en andenplads på listen over leverandører af telekommunikationssoftware med en markedsandel på 10 procent.

Blandt de andre større spillere på markedet for telekommunikations-løsninger, finder man selskaber som Huawei, Ericsson, Cisco, Oracle og Amdocs.

Læs også: Nokia er tilbage: Er nu større end OnePlus, HTC, Sony og Google tilsammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere