Artikel top billede

Nokia køber amerikansk softwarevirksomhed

Nokia har opkøbt softwarevirksomheden, Spacetime Insight. Med opkøbet satser Nokia benhårdt på at udvikle sin softwareforretning yderligere.

Nokia kunne mandag offentliggøre, at den har købt den amerikanske softwarevirksomhed Spacetime Insight.
Det skriver Reuters.

SpaceTime Insight levere overvågnings- og analysesoftware til kunder indenfor energi-, logistik-, transport- og forsyningssektoren.

Dets software er primært retter mod at optimere drift og skære omkostninger ved at reducere nedbrud og reparationer.

Detaljerne om opkøbet blev er ikke offentliggjort.

Læs også: "Om morgenen, lige før vi skal ind til interviewet, bliver hans telefon pludselig rødglødende: "Nokiahar lige lukket hele afdelingen i København"

Nokia vil meget mere software

Opkøbet kommer i rækken af andre små til mellemstore opkøb, som Nokia har foretaget som led i en strategi om at bygge en softwareforretning op, der kan være med til at øge profitmarginerne.

”Traditionelt har de fleste netværksvirksomheder bygget software til at sælge mere netværksudstyr. Dette er en udvidelse i branchens B2B-side,” siger Bhaskar Gorti, president hos Nokia Software til Reuters.

Nokias softwareenhed havde en omsætning på omkring 12 milliarder kroner i 2017.

Ifølge data fra researchgruppen Analysys Mason i 2016, kommer Nokia ind på en andenplads på listen over leverandører af telekommunikationssoftware med en markedsandel på 10 procent.

Blandt de andre større spillere på markedet for telekommunikations-løsninger, finder man selskaber som Huawei, Ericsson, Cisco, Oracle og Amdocs.

Læs også: Nokia er tilbage: Er nu større end OnePlus, HTC, Sony og Google tilsammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere