Artikel top billede

Når teknologi bliver en 'amplifier' for menneskelig kreativitet: Her er Dells store fremtidsvision

Dell Technologies World 2018, Las Vegas: Dell EMC fokuserer skarpt på at materialisere den digitale transformation, som selskabet vil stå for. I år skal visionerne konkretiseres: ’Make it Real’.

Dell Technologies World 2018, Las Vegas: USA's sandsynligvis skøreste storby, Las Vegas, var i forrige uge kulisse til Dell EMC’s årlige teknologi-messe, Dell Technologies World.

Selskabets ambitioner står dog i skærende kontrast til byens renommé for luftkasteller, knuste drømme og hurtige penge.

For Dell er det igen det reelle, som er mantraet. Det bestræber sig på i højere grad end nogensinde før at gennemføre den store digitale transformation, som det har været i gang med et stykke tid

Sidste år kickstartede Dells stifter og CEO, Michael Dell, deres årlige summit med sloganet ’Realize’ – i år skal visionerne konkretiseres, og mantraet hedder nu ’Make it Real’.

I Nevadas ørken skal gummiet altså møde asfalten.

Den digitale transformations ABC

Dell tænker digitalisering som et processkifte, hvor data, transaktioner og intelligens om kunder, produkter og services skal omsættes til nye indsigter og en forbedret konkurrenceevne.

”It-afdelingen skal udvikle sig fra at være et omkostningscenter til et profitcenter,” sagde Michael Dell på konferencens første keynote.

Det er altså it-afdelingen, som skal bære virksomheden i fremtiden.

Centralt i den proces er den digitale transformation, som understøttes af transformationer af arbejdspladsen, sikkerhed og it. Det er en proces, som Dell assisterer med qua sin stadigt større pallette af produkter.

”Vi har flyttet os fra at være en computer- og teknologi-leverandør til at være en essentiel teknologi-partner, som understøtter kundernes forretning,” siger Dell EMC Danmarks administrerende direktør, Ulrik Kjeldgaard, til Computerworld.

”Dell er en familie af selskaber med EMC som et ben, den traditionelle computerforretning som et andet, og så har vi strategiske business units som VMware, Pivotal, Virtustream, RSA og Secureworks. Altså en portefølje og en familie af virksomheder, som gør os til en essentiel teknologileverandør”.

Læs også: Dell og VMware overvejer at fusionere

It-transformation er fundamental

It-transformation betyder her, at it skal udvikle sig fra at være et værktøj til en bærende del af virksomhedsstrategien.

Her skal virksomheder modernisere deres datacentre og digitale infrastruktur.

Særligt den del af transformationen ser Ulrik Kjeldgaard som essentiel.

”Rigtigt mange danske virksomheder, og også offentlige institutioner, fokuserer i øjeblikket på it-transformation, fordi den er fundamentet for, at man kan blive agil nok,” siger han.

”Når man ser på, hvad en virksomhed bruger af omkostninger på sin drift, er 80+ procent af de omkostninger anvendt på bare at holde lyset kørende i datacenteret. Der vil vi prøve at gå ind at sige, at hvis vi går ind og hjælper med at automatisere deres datacenter og mange af de rutiner og processer, der egentlig er, så frigiver det en masse ressourcer og kapital, som de kan investere i ny teknologi,” siger Christian Riise, marketingschef hos Dell EMC Danmark.

Arbejdspladsens transformation ser Dell som et behov for stadigt flere forskelligartede indfaldsvinkler til, hvordan der kan arbejdes og interageres i fremtiden.

Gennem sin portefølje af maskiner, leverer Dell løsninger fra ultralette pc'er til kampklare tablets til brug i felten.

Sikkerheds-transformationen følger, ifølge Dell, også som en naturlig pille i omstillingens grundplan, da den skal omslutte de realiserede løsninger.

”Vi er nødt til at tænke sikkerhed hele vejen fra cloud til datacenter til end-point, og det er jo så der, hvor vi med RSA kan gå ind og adressere det," siger Ulrik Kjeldgaard og fortsætter:

”Når it er blevet forretningen, så er sikkerhedsproblemet det, der gør, om den også er der i morgen, og derfor er man også nødt til at integrere det, i den måde man tænker transformation på i det hele taget.”

Accelererende tendenser

Her ser Michael Dell en cyklotronisk bevægelse for sig, hvor hver digitaliseringsrunde afløses af en ny, mere dybdegående runde.

”Hvis du skal være en teknologi-virksomhed i fremtiden, skal du regne med, at IoT, data og kunstig intelligens vil bidrage til stadigt hurtigere itererende cyklusser,” spår Michael Dell.

En ny cyklus igangsættes i takt med, at den nyligt implementerede løsning kaster flere kunder eller mere omsætning af sig - eller når en ny teknologi melder sig. Eksempelvis den forestående udrulning af 5G-netværk.

Der vil ske en eksplosion af data i kølvandet på den udvikling.

Dell regner med, at der allerede i 2020 vil genereres 200 petabytes data dagligt. Heraf vil 99 procent være data fra enheder i tingenes internet frem for menneskelige brugere.

”Allerede nu findes der 125 milliarder ARM-baserede enheder i brug kloden over,” estimerer Michael Dell.

Dermed ser Dell også et eksponentielt voksende behov for support-services som servere, sikkerhed samt cloud og AI-løsninger.

”Alene på de hyperkonvergerende teknologier oplever vi trecifrede vækstrater,” pointerer Ulrik Kjeldgaard.

Læs også: Kunderne får aldrig nok: Den digitale transformation vil fortsætte i al evighed

Alle virksomheder bliver softwarevirksomheder

Et eksempel på netop sådan en transformation er legemliggjort i den amerikanske virksomhed Aerofarms, som i år blev hædret af Dell EMC med årets ’Innovator-Award’.

Selskabet er en landbrugsvirksomhed, som klarer sig helt uden landbrugsjord. I stedet dyrkes der intensiv, såkaldt aeroponisk, landbrug i kommerciel skala. Her dyrkes afgrøder indendørs, lag på lag, fordelt over en stribe kæmpemæssige reoler.

Her er man ikke underlagt vejrets luner, for sollyset er kunstigt og vandingen er minutiøst styret – begge dele ved hjælp af Dells teknologier.

Resultatet er en digitaliseret mark, som kan stå i en kælder og give et udbytte, som er 300 gange højere end traditionelt landbrug per hektar.

Samtidig er arealbehovet og vandforbruget reducerede med henholdsvis 99 og 95 procent. AeroFarms marker har heller ikke behov for at bruge pesticider.

”Aerofarms er et eksempel på, hvad der kan udrettes, når teknologien trænger ind i uopdyrkede områder,” sagde Michael Dell.

”Teknologi bliver en ’amplifier’ for menneskelig kreativitet.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere