Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Når teknologi bliver en 'amplifier' for menneskelig kreativitet: Her er Dells store fremtidsvision

Dell Technologies World 2018, Las Vegas: Dell EMC fokuserer skarpt på at materialisere den digitale transformation, som selskabet vil stå for. I år skal visionerne konkretiseres: ’Make it Real’.

Dell Technologies World 2018, Las Vegas: USA's sandsynligvis skøreste storby, Las Vegas, var i forrige uge kulisse til Dell EMC’s årlige teknologi-messe, Dell Technologies World.

Selskabets ambitioner står dog i skærende kontrast til byens renommé for luftkasteller, knuste drømme og hurtige penge.

For Dell er det igen det reelle, som er mantraet. Det bestræber sig på i højere grad end nogensinde før at gennemføre den store digitale transformation, som det har været i gang med et stykke tid

Sidste år kickstartede Dells stifter og CEO, Michael Dell, deres årlige summit med sloganet ’Realize’ – i år skal visionerne konkretiseres, og mantraet hedder nu ’Make it Real’.

I Nevadas ørken skal gummiet altså møde asfalten.

Den digitale transformations ABC

Dell tænker digitalisering som et processkifte, hvor data, transaktioner og intelligens om kunder, produkter og services skal omsættes til nye indsigter og en forbedret konkurrenceevne.

”It-afdelingen skal udvikle sig fra at være et omkostningscenter til et profitcenter,” sagde Michael Dell på konferencens første keynote.

Det er altså it-afdelingen, som skal bære virksomheden i fremtiden.

Centralt i den proces er den digitale transformation, som understøttes af transformationer af arbejdspladsen, sikkerhed og it. Det er en proces, som Dell assisterer med qua sin stadigt større pallette af produkter.

”Vi har flyttet os fra at være en computer- og teknologi-leverandør til at være en essentiel teknologi-partner, som understøtter kundernes forretning,” siger Dell EMC Danmarks administrerende direktør, Ulrik Kjeldgaard, til Computerworld.

”Dell er en familie af selskaber med EMC som et ben, den traditionelle computerforretning som et andet, og så har vi strategiske business units som VMware, Pivotal, Virtustream, RSA og Secureworks. Altså en portefølje og en familie af virksomheder, som gør os til en essentiel teknologileverandør”.

Læs også: Dell og VMware overvejer at fusionere

It-transformation er fundamental

It-transformation betyder her, at it skal udvikle sig fra at være et værktøj til en bærende del af virksomhedsstrategien.

Her skal virksomheder modernisere deres datacentre og digitale infrastruktur.

Særligt den del af transformationen ser Ulrik Kjeldgaard som essentiel.

”Rigtigt mange danske virksomheder, og også offentlige institutioner, fokuserer i øjeblikket på it-transformation, fordi den er fundamentet for, at man kan blive agil nok,” siger han.

”Når man ser på, hvad en virksomhed bruger af omkostninger på sin drift, er 80+ procent af de omkostninger anvendt på bare at holde lyset kørende i datacenteret. Der vil vi prøve at gå ind at sige, at hvis vi går ind og hjælper med at automatisere deres datacenter og mange af de rutiner og processer, der egentlig er, så frigiver det en masse ressourcer og kapital, som de kan investere i ny teknologi,” siger Christian Riise, marketingschef hos Dell EMC Danmark.

Arbejdspladsens transformation ser Dell som et behov for stadigt flere forskelligartede indfaldsvinkler til, hvordan der kan arbejdes og interageres i fremtiden.

Gennem sin portefølje af maskiner, leverer Dell løsninger fra ultralette pc'er til kampklare tablets til brug i felten.

Sikkerheds-transformationen følger, ifølge Dell, også som en naturlig pille i omstillingens grundplan, da den skal omslutte de realiserede løsninger.

”Vi er nødt til at tænke sikkerhed hele vejen fra cloud til datacenter til end-point, og det er jo så der, hvor vi med RSA kan gå ind og adressere det," siger Ulrik Kjeldgaard og fortsætter:

”Når it er blevet forretningen, så er sikkerhedsproblemet det, der gør, om den også er der i morgen, og derfor er man også nødt til at integrere det, i den måde man tænker transformation på i det hele taget.”

Accelererende tendenser

Her ser Michael Dell en cyklotronisk bevægelse for sig, hvor hver digitaliseringsrunde afløses af en ny, mere dybdegående runde.

”Hvis du skal være en teknologi-virksomhed i fremtiden, skal du regne med, at IoT, data og kunstig intelligens vil bidrage til stadigt hurtigere itererende cyklusser,” spår Michael Dell.

En ny cyklus igangsættes i takt med, at den nyligt implementerede løsning kaster flere kunder eller mere omsætning af sig - eller når en ny teknologi melder sig. Eksempelvis den forestående udrulning af 5G-netværk.

Der vil ske en eksplosion af data i kølvandet på den udvikling.

Dell regner med, at der allerede i 2020 vil genereres 200 petabytes data dagligt. Heraf vil 99 procent være data fra enheder i tingenes internet frem for menneskelige brugere.

”Allerede nu findes der 125 milliarder ARM-baserede enheder i brug kloden over,” estimerer Michael Dell.

Dermed ser Dell også et eksponentielt voksende behov for support-services som servere, sikkerhed samt cloud og AI-løsninger.

”Alene på de hyperkonvergerende teknologier oplever vi trecifrede vækstrater,” pointerer Ulrik Kjeldgaard.

Læs også: Kunderne får aldrig nok: Den digitale transformation vil fortsætte i al evighed

Alle virksomheder bliver softwarevirksomheder

Et eksempel på netop sådan en transformation er legemliggjort i den amerikanske virksomhed Aerofarms, som i år blev hædret af Dell EMC med årets ’Innovator-Award’.

Selskabet er en landbrugsvirksomhed, som klarer sig helt uden landbrugsjord. I stedet dyrkes der intensiv, såkaldt aeroponisk, landbrug i kommerciel skala. Her dyrkes afgrøder indendørs, lag på lag, fordelt over en stribe kæmpemæssige reoler.

Her er man ikke underlagt vejrets luner, for sollyset er kunstigt og vandingen er minutiøst styret – begge dele ved hjælp af Dells teknologier.

Resultatet er en digitaliseret mark, som kan stå i en kælder og give et udbytte, som er 300 gange højere end traditionelt landbrug per hektar.

Samtidig er arealbehovet og vandforbruget reducerede med henholdsvis 99 og 95 procent. AeroFarms marker har heller ikke behov for at bruge pesticider.

”Aerofarms er et eksempel på, hvad der kan udrettes, når teknologien trænger ind i uopdyrkede områder,” sagde Michael Dell.

”Teknologi bliver en ’amplifier’ for menneskelig kreativitet.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere