Artikel top billede

Apple rydder op i App Store: Fjerner apps der deler dine lokationsdata med tredjeparter

Apple er angiveligt i gang med at rydde ud i App Store for apps, der ikke lever op til selskabets krav om deling af lokationsdata.

"The app transmits user location data to third parties without explicit consent from the user and for unapproved purposes."

Denne besked har Apple angiveligt sendt til flere appsudviklere, der ikke har levet op til Apples retningslinjer om ikke at dele brugeres lokationsdata, med mindre brugeren har accepteret det.

Det skriver 9to5Mac.

Ifølge mediet er der tale om en overtrædelse af 5.1.1 og 5.1.2 i Apples App Store Guidelines.

Apple forklarer til udviklerne, der har forbrudt sig, at de skal fjerne enhver kode, fremworks eller SDKs, der er relateret til overtrædelsen, før appen igen kan komme på App Store.

Herefter skal man efter sigende søge om en nyt review, før appen kan komme op.

De applikationer, der er blevet fjernet af Apple, skal blandt ikke have givet brugerne klar nok information om, hvad sker med deres data.

Læs også: Microsoft, Google og Apple på vej med næste app-generation: Ny type app vil erstatte iOS-, Android og Windows-apps

GDPR?

Oprydningen kan meget vel ske på baggrund af den nye GDPR-ordning, som træder i kraft 25. maj, og hvor der stilles strengere krav til, hvordan og til hvad en brugers data bliver indsamlet.

Det kan samtidig få den betydning, at de apps, du har og downloader til din iPhone, i højere grad vil spørge om lov til at bruge data, og hvad data bruges til.

Apples retningslinjer siger desuden at:

"Data indsamlet fra apps må ikke bruges eller deles med tredjeparter med henblik på formål, der ikke er relateret til at forbedre brugeroplevelsen eller software / hardware ydeevne, der er forbundet med appens funktionalitet."

Der er endnu ingen tal på, hvor mange udviklere eller apps der er blevet ramt af Apples seneste oprydning.

Læs også: Ny plan kan være på trapperne: Apple vil udbetale enorme 612 milliarder kroner til sine ejere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere