Artikel top billede

Apple rydder op i App Store: Fjerner apps der deler dine lokationsdata med tredjeparter

Apple er angiveligt i gang med at rydde ud i App Store for apps, der ikke lever op til selskabets krav om deling af lokationsdata.

"The app transmits user location data to third parties without explicit consent from the user and for unapproved purposes."

Denne besked har Apple angiveligt sendt til flere appsudviklere, der ikke har levet op til Apples retningslinjer om ikke at dele brugeres lokationsdata, med mindre brugeren har accepteret det.

Det skriver 9to5Mac.

Ifølge mediet er der tale om en overtrædelse af 5.1.1 og 5.1.2 i Apples App Store Guidelines.

Apple forklarer til udviklerne, der har forbrudt sig, at de skal fjerne enhver kode, fremworks eller SDKs, der er relateret til overtrædelsen, før appen igen kan komme på App Store.

Herefter skal man efter sigende søge om en nyt review, før appen kan komme op.

De applikationer, der er blevet fjernet af Apple, skal blandt ikke have givet brugerne klar nok information om, hvad sker med deres data.

Læs også: Microsoft, Google og Apple på vej med næste app-generation: Ny type app vil erstatte iOS-, Android og Windows-apps

GDPR?

Oprydningen kan meget vel ske på baggrund af den nye GDPR-ordning, som træder i kraft 25. maj, og hvor der stilles strengere krav til, hvordan og til hvad en brugers data bliver indsamlet.

Det kan samtidig få den betydning, at de apps, du har og downloader til din iPhone, i højere grad vil spørge om lov til at bruge data, og hvad data bruges til.

Apples retningslinjer siger desuden at:

"Data indsamlet fra apps må ikke bruges eller deles med tredjeparter med henblik på formål, der ikke er relateret til at forbedre brugeroplevelsen eller software / hardware ydeevne, der er forbundet med appens funktionalitet."

Der er endnu ingen tal på, hvor mange udviklere eller apps der er blevet ramt af Apples seneste oprydning.

Læs også: Ny plan kan være på trapperne: Apple vil udbetale enorme 612 milliarder kroner til sine ejere
IT-JOB

Lyngsoe Systems A/S

Commercial Project Manager

Capgemini Danmark A/S

Senior Test Manager

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere