Apple rydder op i App Store: Fjerner apps der deler dine lokationsdata med tredjeparter

Apple er angiveligt i gang med at rydde ud i App Store for apps, der ikke lever op til selskabets krav om deling af lokationsdata.

"The app transmits user location data to third parties without explicit consent from the user and for unapproved purposes."

Denne besked har Apple angiveligt sendt til flere appsudviklere, der ikke har levet op til Apples retningslinjer om ikke at dele brugeres lokationsdata, med mindre brugeren har accepteret det.

Det skriver 9to5Mac.

Ifølge mediet er der tale om en overtrædelse af 5.1.1 og 5.1.2 i Apples App Store Guidelines.

Apple forklarer til udviklerne, der har forbrudt sig, at de skal fjerne enhver kode, fremworks eller SDKs, der er relateret til overtrædelsen, før appen igen kan komme på App Store.

Herefter skal man efter sigende søge om en nyt review, før appen kan komme op.

De applikationer, der er blevet fjernet af Apple, skal blandt ikke have givet brugerne klar nok information om, hvad sker med deres data.

Læs også: Microsoft, Google og Apple på vej med næste app-generation: Ny type app vil erstatte iOS-, Android og Windows-apps

GDPR?
Oprydningen kan meget vel ske på baggrund af den nye GDPR-ordning, som træder i kraft 25. maj, og hvor der stilles strengere krav til, hvordan og til hvad en brugers data bliver indsamlet.

Det kan samtidig få den betydning, at de apps, du har og downloader til din iPhone, i højere grad vil spørge om lov til at bruge data, og hvad data bruges til.

Apples retningslinjer siger desuden at:

"Data indsamlet fra apps må ikke bruges eller deles med tredjeparter med henblik på formål, der ikke er relateret til at forbedre brugeroplevelsen eller software / hardware ydeevne, der er forbundet med appens funktionalitet."

Der er endnu ingen tal på, hvor mange udviklere eller apps der er blevet ramt af Apples seneste oprydning.

Læs også: Ny plan kan være på trapperne: Apple vil udbetale enorme 612 milliarder kroner til sine ejere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.