Artikel top billede

Fortalt til: Steffen Villadsen

Mennesker i IT
Udgivet 17. maj 2018 kl. 15.40

Du ser ikke større transition, end når du går fra at være et offentligt monopol til at være en konkurrenceudsat virksomhed på et ret kompetitivt marked. Pendulet svinger helt fra asken og ind i ilden.

Vi kan aldrig sige, at sådan gjorde vi i går, så sådan gør vi også bare i dag. Hvis vi gjorde noget i går, så skal vi altid lige tænke, om det også er den rigtige løsning i morgen. Det kan det være. Det kan også være, at vi skal vælge en helt anden løsning, for verden er ved at ændre sig.

Vi står midt i en sektor, der samtidigt er med til at transformere en masse andre sektorer.

Jeg kan ikke sige, at det er den største udfordring, jeg har haft som leder, men det her er svært på nogle helt særlige måder, fordi der er så meget offentlig bevågenhed om, hvorvidt de her systemer fungerer. Samtidig med opgaven om at understøtte de centrale kritiske systemer med den bevågenhed, der følger med, har vi en opgave som en stor virksomhed, der skal gå fra at være et offentligt monopol til at være en skarp kommerciel spiller.

Der er så mange vinkler. Hvis det nu bare handlede om at styre en udfasning. Det ville være en stor omstilling at sørge for, at vi kom godt ud af de gamle systemer.

Men når man så samtidigt gerne vil bygge en helt ny forretning, også internationalt, og man også skal skabe en ny kundeorienteret kultur i en virksomhed på et jobmarked, hvor det er svært at få fat i de rigtige mennesker, og vi samtidig også kigger på, hvordan vi tilrettelægger arbejdet bedst internt, så er der mange bolde at holde styr på.

Men jeg kan godt lide, når der skal laves nogle ændringer, eller ting skal gøres anderledes, frem for at man skal blive ved og lave tingene, som de var i går og så måske bare en halv procent bedre.

Det er det, der gør det sjovt. Man kan ikke lige vende ryggen til i 24 timer, før der er et eller andet, der gør, at vi skal tilbage og kalibrere én gang til.

Eva Berneke, administrerende direktør, KMD.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it