Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Fortalt til: Steffen Villadsen

Mennesker i IT
Udgivet 17. maj 2018 kl. 15.40

Du ser ikke større transition, end når du går fra at være et offentligt monopol til at være en konkurrenceudsat virksomhed på et ret kompetitivt marked. Pendulet svinger helt fra asken og ind i ilden.

Vi kan aldrig sige, at sådan gjorde vi i går, så sådan gør vi også bare i dag. Hvis vi gjorde noget i går, så skal vi altid lige tænke, om det også er den rigtige løsning i morgen. Det kan det være. Det kan også være, at vi skal vælge en helt anden løsning, for verden er ved at ændre sig.

Vi står midt i en sektor, der samtidigt er med til at transformere en masse andre sektorer.

Jeg kan ikke sige, at det er den største udfordring, jeg har haft som leder, men det her er svært på nogle helt særlige måder, fordi der er så meget offentlig bevågenhed om, hvorvidt de her systemer fungerer. Samtidig med opgaven om at understøtte de centrale kritiske systemer med den bevågenhed, der følger med, har vi en opgave som en stor virksomhed, der skal gå fra at være et offentligt monopol til at være en skarp kommerciel spiller.

Der er så mange vinkler. Hvis det nu bare handlede om at styre en udfasning. Det ville være en stor omstilling at sørge for, at vi kom godt ud af de gamle systemer.

Men når man så samtidigt gerne vil bygge en helt ny forretning, også internationalt, og man også skal skabe en ny kundeorienteret kultur i en virksomhed på et jobmarked, hvor det er svært at få fat i de rigtige mennesker, og vi samtidig også kigger på, hvordan vi tilrettelægger arbejdet bedst internt, så er der mange bolde at holde styr på.

Men jeg kan godt lide, når der skal laves nogle ændringer, eller ting skal gøres anderledes, frem for at man skal blive ved og lave tingene, som de var i går og så måske bare en halv procent bedre.

Det er det, der gør det sjovt. Man kan ikke lige vende ryggen til i 24 timer, før der er et eller andet, der gør, at vi skal tilbage og kalibrere én gang til.

Eva Berneke, administrerende direktør, KMD.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.