Artikel top billede

Nordea ramt af massive it-problemer i Sverige: Lagt ned siden i tirsdag morgen

Siden i morges har svenske Nordea-kunder ikke kunne logge på deres netbank: "Vi arbejder hårdt på at forsøge at løse problemet."

"Desværre har vi stadig problemer med at logge ind på internetbanken og mobilbanken. Vi arbejder hårdt på at forsøge at løse problemet og beklager ulejligheden, det medfører for vores kunder."

Denne besked har mødt svenske Nordea-kunder siden tidligt i morges, når de har forsøgt at logge ind på deres internet- eller mobilbank.

Problemet er endnu ikke løst, og teknikere er i gang med at få de digitale løsninger op at køre igen.

"Vi er helt klar over problemerne, og der er nogle teknikere på sagen for at løse problemerne hurtigst muligt. Efterfølgende skal vi finde årsagen til problemerne," lyder det fra den danske presseafdeling, der har været i kontakt med deres svenske kollegaer.

De store it-problemer hos vores naboer i nord skulle ikke få nogen betydning for danske kunder.

"Det har ikke forårsaget nogen nedbrud i Danmark, og de her konkrete problemer kommer heller ikke til at berøre danske kunder," oplyser den danske presseafdeling.

Læs også: Din moderne digitale bank er en kæmpe it-succes - også selvom flere tusinde bankfolk mister jobbet

Swish har også været nede

Tidligere i dag var bankernes fælles betalingstjeneste i Sverige, Swish, også nede.

Forstyrrelserne blev løst efter lidt over en timer men berørte alle kunder og alle banker, selvom nogle transaktioner virkede.

Det skriver IDG i Sverige, der talte med en pressemedarbejder fra Swish:

"Vi fandt fejlen, men hvad den var, kommenterer vi ikke," lyd det tidligere i dag.

Læs også: Nordea vil fyre tusindvis af ansatte efter gigantisk satsning på it og digitalisering

 Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere