Artikel top billede

Nordea ramt af massive it-problemer i Sverige: Lagt ned siden i tirsdag morgen

Siden i morges har svenske Nordea-kunder ikke kunne logge på deres netbank: "Vi arbejder hårdt på at forsøge at løse problemet."

"Desværre har vi stadig problemer med at logge ind på internetbanken og mobilbanken. Vi arbejder hårdt på at forsøge at løse problemet og beklager ulejligheden, det medfører for vores kunder."

Denne besked har mødt svenske Nordea-kunder siden tidligt i morges, når de har forsøgt at logge ind på deres internet- eller mobilbank.

Problemet er endnu ikke løst, og teknikere er i gang med at få de digitale løsninger op at køre igen.

"Vi er helt klar over problemerne, og der er nogle teknikere på sagen for at løse problemerne hurtigst muligt. Efterfølgende skal vi finde årsagen til problemerne," lyder det fra den danske presseafdeling, der har været i kontakt med deres svenske kollegaer.

De store it-problemer hos vores naboer i nord skulle ikke få nogen betydning for danske kunder.

"Det har ikke forårsaget nogen nedbrud i Danmark, og de her konkrete problemer kommer heller ikke til at berøre danske kunder," oplyser den danske presseafdeling.

Læs også: Din moderne digitale bank er en kæmpe it-succes - også selvom flere tusinde bankfolk mister jobbet

Swish har også været nede

Tidligere i dag var bankernes fælles betalingstjeneste i Sverige, Swish, også nede.

Forstyrrelserne blev løst efter lidt over en timer men berørte alle kunder og alle banker, selvom nogle transaktioner virkede.

Det skriver IDG i Sverige, der talte med en pressemedarbejder fra Swish:

"Vi fandt fejlen, men hvad den var, kommenterer vi ikke," lyd det tidligere i dag.

Læs også: Nordea vil fyre tusindvis af ansatte efter gigantisk satsning på it og digitalisering

 Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere