Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal / Kim Stensdal)

IBM-chef fastholder målsætning på trods af gigantunderskud: Vil have overskud i løbet af to år

Interview:"Det går efter planen," lyder det fra IBM Danmarks administrerende direktør Henrik Bodskov efter, at virksomheden har leveret et gigantisk underskud på 884 millioner kroner. IBM-chefen forventer, at selskabet i løbet af de kommende år kan præsentere et overskud.

IBM Danmark forventer at kunne vende årets gigantiske underskud på 884 millioner i løbet af to år.

Sådan lyder budskabet fra IBM Danmarks administrerende direktør Henrik Bodskov.

Det sker efter, at IBM Danmark gennem fem år i træk har leveret faldende omsætning samt store underskud på to- og tre-cifrede millioner.

”Resultatet er på det niveau, som vi har forventet, og vi forsætter vores transformation ud fra den strategi, som vi har lagt, men vi forventer naturligvis, at bøtten på et tidspunkt vender. Det bliver dog nogle år ud i fremtiden,” siger han til Computerworld.

Fastholder målsætning

I et interview med dagbladet Børsen sagde Henrik Bodskov dog for et år siden, at han havde et mål om, at IBM skulle levere et overskud i løbet af en tre-årige periode.

Det vil sige, at IBM nu blot har to år at løbe på, hvis den målsætning skal realiseres.

Men årets store underskud får ikke Henrik Bodskov til at revurdere målsætningen, bedyrer han.

”Den målsætning lyder ikke helt skæv. Det går helt efter planen, og vores strategi passer til det,” siger han.

IBM-direktøren understreger dog også, at hovedårsagen til det gigantiske underskud skal findes i en ekstraordinær goodwill-afskrivning på 635 millioner kroner.

Læs også: IBM Danmark ramt af faldende omsætning og nyt gigant-underskud

Stor transformation i gang

Afskrivningen skyldes ifølge regnskabets ledelsesberetning, at det forventes, at fremtidens indtjening for IBM Danmark kommer til at basere sig på cloudprodukter samt kunstig intelligens via IBM’s Watson-løsning.

Derfor er IBM i disse år i gang med en større transformation af forretning.

”Vi driver en virksomhed, hvor en massiv del af forretningen har bestået af traditionel infrastruktur, og derfor får det naturligvis en betydning, når teknologien og priserne på markedet ændrer sig,” forklarer Henrik Bodskov.

Forventer du, at IBM i fremtiden, når markedet bliver mere modent for kunstig intelligens og cloud, vil kunne genere samme omsætning som selskabet tidligere har haft?

”Jeg vil sige, at markedet er ved at være ganske modent. Vi har eksempelvis indgået et partnerskab om cloud med SimCorp, vi arbejder med blockchain sammen med Mærsk og vi arbejder med Sund & Bælt og ISS om Watson iot. Så der sker ret meget,” siger han.

IBM taler jo meget om Watson i disse år, men kan du fortælle, hvor stor en del af omsætningen, der i dag kommer fra Watson?

”Nej, det oplyser vi ikke,” siger han.

Læs også:
IBM Danmark under pres: Topchef kæmper mod million-krav fra kunderne - forventer overskud om nogle år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere