Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

IBM-chef fastholder målsætning på trods af gigantunderskud: Vil have overskud i løbet af to år

Interview:"Det går efter planen," lyder det fra IBM Danmarks administrerende direktør Henrik Bodskov efter, at virksomheden har leveret et gigantisk underskud på 884 millioner kroner. IBM-chefen forventer, at selskabet i løbet af de kommende år kan præsentere et overskud.

IBM Danmark forventer at kunne vende årets gigantiske underskud på 884 millioner i løbet af to år.

Sådan lyder budskabet fra IBM Danmarks administrerende direktør Henrik Bodskov.

Det sker efter, at IBM Danmark gennem fem år i træk har leveret faldende omsætning samt store underskud på to- og tre-cifrede millioner.

”Resultatet er på det niveau, som vi har forventet, og vi forsætter vores transformation ud fra den strategi, som vi har lagt, men vi forventer naturligvis, at bøtten på et tidspunkt vender. Det bliver dog nogle år ud i fremtiden,” siger han til Computerworld.

Fastholder målsætning

I et interview med dagbladet Børsen sagde Henrik Bodskov dog for et år siden, at han havde et mål om, at IBM skulle levere et overskud i løbet af en tre-årige periode.

Det vil sige, at IBM nu blot har to år at løbe på, hvis den målsætning skal realiseres.

Men årets store underskud får ikke Henrik Bodskov til at revurdere målsætningen, bedyrer han.

”Den målsætning lyder ikke helt skæv. Det går helt efter planen, og vores strategi passer til det,” siger han.

IBM-direktøren understreger dog også, at hovedårsagen til det gigantiske underskud skal findes i en ekstraordinær goodwill-afskrivning på 635 millioner kroner.

Læs også: IBM Danmark ramt af faldende omsætning og nyt gigant-underskud

Stor transformation i gang

Afskrivningen skyldes ifølge regnskabets ledelsesberetning, at det forventes, at fremtidens indtjening for IBM Danmark kommer til at basere sig på cloudprodukter samt kunstig intelligens via IBM’s Watson-løsning.

Derfor er IBM i disse år i gang med en større transformation af forretning.

”Vi driver en virksomhed, hvor en massiv del af forretningen har bestået af traditionel infrastruktur, og derfor får det naturligvis en betydning, når teknologien og priserne på markedet ændrer sig,” forklarer Henrik Bodskov.

Forventer du, at IBM i fremtiden, når markedet bliver mere modent for kunstig intelligens og cloud, vil kunne genere samme omsætning som selskabet tidligere har haft?

”Jeg vil sige, at markedet er ved at være ganske modent. Vi har eksempelvis indgået et partnerskab om cloud med SimCorp, vi arbejder med blockchain sammen med Mærsk og vi arbejder med Sund & Bælt og ISS om Watson iot. Så der sker ret meget,” siger han.

IBM taler jo meget om Watson i disse år, men kan du fortælle, hvor stor en del af omsætningen, der i dag kommer fra Watson?

”Nej, det oplyser vi ikke,” siger han.

Læs også:
IBM Danmark under pres: Topchef kæmper mod million-krav fra kunderne - forventer overskud om nogle år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.