Artikel top billede

Fond går til kamp mod cyberkriminalitet: Søsætter indsatser for 100 millioner

En 100 millioner kroners pengepose fra Industriens Fond er direkte på vej til kampen mod it-kriminalitet. Det skal pengene bruges til.

Industriens Fond går ind i kampen mod cyberkriminalitet med 100 millioner kroner, der skal gå til at støtte indsatser på området.

”Problemet er, at denne form for kriminalitet rammer på mange forskellige måder. Og det bliver ikke mindre i fremtiden. Derfor handler det både om at være teknologisk og kompetencemæssigt rustet for at kunne stå bedst muligt i mod,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Industriens Fond i en pressemeddelelse.

Pengene er blandt andet øremærket at uddanne ansatte i erhvervslivet, de bedre er rustet til at forebygge, identificere og håndtere cyberkriminalitet.

Industriens Fond fremhæver navnlig på den høje digitalisering, som skylder ind over samfundet, som en årsag til at sætte fokus på it-sikkerhed.

Mads Lebech, administrerende direktør i Industriens Fond, peger blandt andet på det smarte hjem, healthtech og automatisering som eksempler på, at en øget digitalisering giver en række åbenlyse fordele, men også medføre en øget risiko for angreb.

Læs også: Center for Cybersikkerhed: Cybertruslen mod Danmark er ”meget alvorlig”

Sådan skal pengene bruges

De 100 millioner kroner skal ikke gå til et enkelt område, men spredes ud, så det giver en "helstøbt indsats", der kan bidrage på forskellige fronter. Dermed vil Industriens Fons støtte initiativer:

"...med fokus på vidensdeling, erfaringsopsamling, relevante netværk på tværs af erhvervsliv, myndigheder og vidensinstitutioner, kompetenceudvikling hos ledere og medarbejdere, ny forskning på området, og selvfølgelig også på it-sikkerhed, kryptering og teknologiske løsninger i det hele taget,” siger Mads Lebech.

Industriens Fond oplyser, at det ikke er første gang den går til kamp mod cyberkriminalitet. Tidligere har fonden således stået bag Spionagetesten i 2015, og har løbende dialog med partnere om konkrete indsatser.

Læs også: Her er truslerne for fremtidens smarte byer - og metoden som vi skal anvende til at sikre dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere