Artikel top billede

Fond går til kamp mod cyberkriminalitet: Søsætter indsatser for 100 millioner

En 100 millioner kroners pengepose fra Industriens Fond er direkte på vej til kampen mod it-kriminalitet. Det skal pengene bruges til.

Industriens Fond går ind i kampen mod cyberkriminalitet med 100 millioner kroner, der skal gå til at støtte indsatser på området.

”Problemet er, at denne form for kriminalitet rammer på mange forskellige måder. Og det bliver ikke mindre i fremtiden. Derfor handler det både om at være teknologisk og kompetencemæssigt rustet for at kunne stå bedst muligt i mod,” siger Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Industriens Fond i en pressemeddelelse.

Pengene er blandt andet øremærket at uddanne ansatte i erhvervslivet, de bedre er rustet til at forebygge, identificere og håndtere cyberkriminalitet.

Industriens Fond fremhæver navnlig på den høje digitalisering, som skylder ind over samfundet, som en årsag til at sætte fokus på it-sikkerhed.

Mads Lebech, administrerende direktør i Industriens Fond, peger blandt andet på det smarte hjem, healthtech og automatisering som eksempler på, at en øget digitalisering giver en række åbenlyse fordele, men også medføre en øget risiko for angreb.

Læs også: Center for Cybersikkerhed: Cybertruslen mod Danmark er ”meget alvorlig”

Sådan skal pengene bruges

De 100 millioner kroner skal ikke gå til et enkelt område, men spredes ud, så det giver en "helstøbt indsats", der kan bidrage på forskellige fronter. Dermed vil Industriens Fons støtte initiativer:

"...med fokus på vidensdeling, erfaringsopsamling, relevante netværk på tværs af erhvervsliv, myndigheder og vidensinstitutioner, kompetenceudvikling hos ledere og medarbejdere, ny forskning på området, og selvfølgelig også på it-sikkerhed, kryptering og teknologiske løsninger i det hele taget,” siger Mads Lebech.

Industriens Fond oplyser, at det ikke er første gang den går til kamp mod cyberkriminalitet. Tidligere har fonden således stået bag Spionagetesten i 2015, og har løbende dialog med partnere om konkrete indsatser.

Læs også: Her er truslerne for fremtidens smarte byer - og metoden som vi skal anvende til at sikre dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere