Artikel top billede

Danske virksomheder har købt GDPR-konsulenter i stor stil for at blive klar til fredag

3 ud af 10 virksomheder har købt sig til konsulentydelser eller ansat nye medarbejdere for at blive klar til den nye persondatalov, der træder i kraft på fredag.

Der bliver brugt mange penge på, at blive GDPR-klar forud for 25 maj, hvor den nye persondata lov træder i kraft.

3 ud af 10 virksomheder har nemlig købt sig til konsulentydelser eller ansat nye medarbejdere, der skal håndtere de nye persondatakrav og altså spare virksomhederne for de kæmpebøder, der er i udsigt, hvis man ikke overholder loven, viser en sammentælling fra DI Digital.

Læs også: GDPR har kostet danske virksomheder otte milliarder kroner - og regningen vokser

Ifølge Dansk industri er frygten for de kæmpebøder, der er blevet varslet, så stor, at mange virksomheder hellere vil betale sig fra at være på den sikre side.

Smid ikke unødigt penge efter GDPR

Hos Dansk Industri er man overrasket over, at så mange virksomheder har købt sig til kompetencer udefra for at blive klar til den 25. maj.

Samtidig opfordrer interesseorganisationen til, at virksomhederne ikke bruger unødigt mange penge på konsulenter for at blive klar til de nye GDPR-krav.

“Det er langt fra alle virksomheder, der har behov for konsulenter eller advokat til at blive klar til, at persondataforordningen træder i kraft. Det er dog vigtigt at understrege, at ingen kan sige sig fri for at beskæftige sig med persondata. Helt grundlæggende handler det om, at vi skal have en bedre datadisciplin,” siger chefkonsulent hos Dansk Industri Morten Rosted Vang, i forbindelse med undersøgelsen.

Læs også:

Sådan kommer Cabinn i mål med GDPR uden at bruge en krone på konsulenter: “Vi når det måske ikke til 25. maj - men så et par dage efter”

Syndflod af GDPR-krav kan ramme danske virksomheder: Risikerer store bøder eller lukning




IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

SAP Consultant

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Driftsleder for systemforvaltningen i STAR City

Formpipe Software A/S

Lead developer og teknisk fyrtårn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere