Artikel top billede

Danske virksomheder har købt GDPR-konsulenter i stor stil for at blive klar til fredag

3 ud af 10 virksomheder har købt sig til konsulentydelser eller ansat nye medarbejdere for at blive klar til den nye persondatalov, der træder i kraft på fredag.

Der bliver brugt mange penge på, at blive GDPR-klar forud for 25 maj, hvor den nye persondata lov træder i kraft.

3 ud af 10 virksomheder har nemlig købt sig til konsulentydelser eller ansat nye medarbejdere, der skal håndtere de nye persondatakrav og altså spare virksomhederne for de kæmpebøder, der er i udsigt, hvis man ikke overholder loven, viser en sammentælling fra DI Digital.

Læs også: GDPR har kostet danske virksomheder otte milliarder kroner - og regningen vokser

Ifølge Dansk industri er frygten for de kæmpebøder, der er blevet varslet, så stor, at mange virksomheder hellere vil betale sig fra at være på den sikre side.

Smid ikke unødigt penge efter GDPR

Hos Dansk Industri er man overrasket over, at så mange virksomheder har købt sig til kompetencer udefra for at blive klar til den 25. maj.

Samtidig opfordrer interesseorganisationen til, at virksomhederne ikke bruger unødigt mange penge på konsulenter for at blive klar til de nye GDPR-krav.

“Det er langt fra alle virksomheder, der har behov for konsulenter eller advokat til at blive klar til, at persondataforordningen træder i kraft. Det er dog vigtigt at understrege, at ingen kan sige sig fri for at beskæftige sig med persondata. Helt grundlæggende handler det om, at vi skal have en bedre datadisciplin,” siger chefkonsulent hos Dansk Industri Morten Rosted Vang, i forbindelse med undersøgelsen.

Læs også:

Sådan kommer Cabinn i mål med GDPR uden at bruge en krone på konsulenter: “Vi når det måske ikke til 25. maj - men så et par dage efter”

Syndflod af GDPR-krav kan ramme danske virksomheder: Risikerer store bøder eller lukning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere






CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje