Jakob Schjoldager

Sikkerhedsredaktør

E-Mail

jsc@cw.dk

Twitter

@jschjoldager

Telefon

77 300 272

Jeg skriver om it-sikkerhed herunder hackerangreb på danske virksomheder, sikkerhedsfirmaer og trends inden for it-sikkerhed.

Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i Odense.

Tidligere har jeg arbejdet som journalist for dagbladet Børsen, hvor jeg også har været som journalistpraktikant.
1.148 artikler på Computerworld

Jakob Schjoldager

Premium

Justitsminister Nick Hækkerup efter kritik: Derfor bliver Datatilsynet beskåret

Datatilsynet står til at blive beskåret i de kommende år. Det betyder blandt andet færre medarbejdere hos tilsynet i de kommende år. Her er Justitsministeriets forklaring.

18. september 2020 kl. 13.10 | læs »
Premium

Norlys ansætter top-profil som ny CISO: "Jeg er blevet så erfaren, at jeg har valgt min chef og arbejdsgiver med omhu"

En af Danmarks tungeste it-sikkerhedsprofiler Ken Bonefeld overtager ansvaret for den digitale sikkerhed hos fiberselskabet Norlys. Fremover skal han sikre en del af den kritiske danske infrastruktur mod angreb fra hovedsædet i Silkeborg. "Hvis det havde været nogen andre dele af Jylland, så havde jeg nok kigget lidt tomt ud i luften."

18. september 2020 kl. 09.00 | læs »

Eksperter jubler over regeringens kommende cyberstrategi: "Det her er så vigtigt"

It-branchen og flere eksperter roser regeringens udspil til en it-sikkerhedsplan, der bliver kaldt ambitiøs af både IT-Branchen og Dansk Erhverv.

17. september 2020 kl. 15.04 | læs »
Premium

Hackerangrebet på Blue Water Shipping er en del af en bekymrende tendens: "Det er en helt anden trussel end man tidligere har været vant til"

Industri- og transportvirksomheder glemmer at sikre den digitale sikkerhed i takt med, at de bliver mere digitale, vurderer Christian Hanibal, chefkonsulent hos Dansk Industri.

17. september 2020 kl. 09.15 | læs »
Premium

Stifter Eske Gunge efter salg af Actimo for 200 millioner kroner: "Tænk, at vi bliver købt af nogen, der vil hjælpe os med at realisere vores drøm. Tænk lige over hvor fedt det er"

Interview: Norske Kahoot har købt det blot otte år gamle danske it-selskab Actimo for 200 millioner kroner, og skal nu få selskabet ud over Danmarks grænser. "Alt det, som alle har bidraget med, det skal bruges. Både platformen, alle medarbejderne og den viden vi har. Det er bare så fedt. Det er arbejdspladser og det er vækst for virksomheden," siger direktør og stifter Eske Gunge.

16. september 2020 kl. 15.30 | læs »

Stor undersøgelse: Tusindvis af danske virksomheder fejler massivt på it-sikkerhedsområdet - mangler helt basale værktøjer

Et stort antal mindre danske virksomheder mangler helt basal it-sikkerhed, viser en ny analyse fra Erhvervsstyrelsen.

11. september 2020 kl. 12.20 | læs »
1

Microsoft: Præsidentvalgkamp ramt af russiske hackerangreb

Den tidligere vicepræsident Joe Bidens præsidentkampagne er blevet ramt af russisk hackerangreb, advarer it-giganten Microsoft nu om.

11. september 2020 kl. 07.53 | læs »

Disney forventer hård konkurrence på det danske streaming-marked: "Markedet er fyldt med konkurrenter"

Streamingmarkedet i Danmark er fyldt med konkurrenter, lyder det fra Disney, der lancerer streaming-tjenesten Disney+ på tirsdag.

11. september 2020 kl. 07.05 | læs »

Morgen-briefing: Telenor kårer Aalborg er Nordens mest digitalt parate kommune / 13 offentlige AI-projekter skal hjælpe klimaomstillingen / Dustin køber it-sikkerhedsvirksomhed

Telenor kårer Aalborg er Nordens mest digitalt parate kommune. 13 offentlige AI-projekter skal hjælpe klimaomstillingen. Dustin køber it-sikkerhedsvirksomhed. Chefstrateg: Kursstigningen på it-aktier kommer til at fortsætte. Tidligere Apple-direktør kaster millioner i e-læringsplatform.

11. september 2020 kl. 06.39 | læs »
Premium

Credocom-ejer har i årevis sagt nej til bejlere: Derfor valgte han at sælge til Conscia

Administrerende direktør og medejer af Credocom, Thoma Grønne, har solgt virksomheden til Conscia. Han får dog ikke del i gevinsten selv, som han har valgt at geninvestere i den nye virksomhed.

10. september 2020 kl. 15.21 | læs »