Jakob Schjoldager

Strategi- og Ledelsesredaktør

E-Mail

jsc@cw.dk

Twitter

@jschjoldager

Telefon

77 300 272

Jeg skriver om danske CIO'er og dækker tendenser og strategier hos de danske it-afdelinger.

Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i Odense.

Tidligere har jeg arbejdet som journalist for dagbladet Børsen, hvor jeg også har været som journalistpraktikant.
1.718 artikler på Computerworld

Jakob Schjoldager

Nu fungerer Windows 11 optimalt med AMD-processer: Se hvilke chip-typer, der er omfattet af løsningen

PC-brugere med en AMD-processer er blevet advaret mod at hente Microsofts nyeste styresystem Windows 11. Løsningen ser dog ud til at være fundet, så maskiner med AMD's processer også kan få glæde af det nye styresystem.

22. oktober 2021 kl. 11.44 | læs »

Danske it-folk holder fast i deres job: Her er de ting, som alligevel kan få dem til at skifte

Mere hjemmearbejde og større fokus på work/life-balance har fået flere it-medarbejdere til at holde fast i deres nuværende arbejde. Antallet af medarbejdere, der overvejer at skifte job er styrtdykket efter coronakrisen.

21. oktober 2021 kl. 15.43 | læs »

Derfor skifter Facebook navn: Vil indhegne sit betændte omdømme

ComputerViews: Facebook planlægger ifølge flere medier et navneskift, der skal sætte mere fokus på selskabets øvrige opgaver. Finten er set flere andre steder i it-branchen, og målet er at indhegne de skandalesager, der er haglet ned over verden største sociale medie i årevis.

21. oktober 2021 kl. 09.51 | læs »

Antallet af kunder stiger hos Telia Danmark - men driftsindtjeningen falder igen

Den danske del af forretningen hos Telia kæmper med at tjene penge på trods af et stigende antal nye kunder. Det viser selskabets seneste kvartalsregnskab, der viser et fald på 22 millioner kroner.

21. oktober 2021 kl. 09.04 | læs »

Erhvervsstyrelsen stopper kontrol med cookie-regler

Fremover vil Erhvervsstyrelsen ikke længere prioritere at føre tilsyn med, om virksomheder indhenter samtykke til at indsamle cookies på deres hjemmesider om simpel statistik. Beslutningen skaber glæde hos Dansk Erhverv, hvor man mener, at danske virksomheder bliver befriet for en massiv byrde. Samtidig advarer Datatilsynet mod at slippe tøjlerne helt.

20. oktober 2021 kl. 15.01 | læs »

Undervisningsministeriet vil bruge knap en kvart milliard kroner på it-konsulenter og udvikling af nye applikationer

Børne- og Undervisninsministeriet har sendt et udbud på gaden på 225 millioner kroner. Helt konkret er det Styrelsen for IT og Læring, der er på udkig efter en leverandør til en fireårig rammekontrakt om konsulentydelser til udvikling, support og vedligehold af applikationer.

12. oktober 2021 kl. 11.25 | læs »

Staten spænder ben for udskiftning af legacy-systemer i det offentlige: "Det er meget svært at skaffe penge til at tackle de legacy-problemer, som mange sidder med"

Der mangler politisk lydhørhed over for udskiftning af legacy-systemer i det offentlige. Det betyder i sidste ende en massiv regning og dårlige it-systemer, lyder det fra CIO i Domstolsstyrelsen, Martin Wood.

11. oktober 2021 kl. 09.00 | læs »

Microsoft registrerer markant stigning i antallet af cyberangreb: Her er selskabets fem bud på, hvordan det kan stoppes

Hackerne er blevet dygtigere til at ramme virksomhederne, det viser en rapport fra Microsoft, der har set nærmere på de angreb der rammer deres kunder.

8. oktober 2021 kl. 11.16 | læs »

Microsoft åbner for første gang op for browser-konkurrenter med Windows 11

Med den seneste opdatering af Windows vil Microsoft åbne op for sin app butik for blandt andet udviklere. Det betyder for eksempel at brugerne kan se frem til at Microsofts browser-konkurrenter også kan findes i Windows 11's app store.

7. oktober 2021 kl. 17.03 | læs »

Topchef færdig hos Citrix efter fire år: Selskabet tavs om årsagen

Citrix skifter ud på topposten. David J. Henshall stopper med øjeblikkelig virkning og overlader posten til selskabets bestyrelsesformand, der bliver konstitueret topchef for Citrix' globale forretning.

7. oktober 2021 kl. 14.38 | læs »