Jakob Schjoldager

Erhvervs- og Ledelsesredaktør

E-Mail

jsc@cw.dk

Twitter

@jschjoldager

Telefon

77 300 272

Jeg skriver om danske CIO'er og dækker tendenser og strategier hos de danske it-afdelinger.

Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i Odense.

Tidligere har jeg arbejdet som journalist for dagbladet Børsen, hvor jeg også har været som journalistpraktikant.
1.279 artikler på Computerworld

Jakob Schjoldager

Premium

CIO Morten Gade indfører 100 procent agil organisation i Energinet: "Det er den største it-organisationsændring, som jeg nogensinde har været med til"

Interview: Fra december er Energinet gået 100 procent agilt. Det betyder farvel til en tredjedel af mellemlederne og en helt ny måde at arbejde på. "Vi går fra en traditionel hierarkisk opdeling til det, som man kan kalde en levende organisme," siger CIO Morten Gade Christensen.

4. december 2020 kl. 13.40 | læs »

Her er prisen på det digitale sundhedskort: Bliver markant billigere end det digitale kørekort

I det nye år bliver det gule sundhedskort også tilgængeligt som en digital app. Men prisen bliver væsentlig lavere end det digitale kørekort, der har kostet godt 45 millioner kroner.

4. december 2020 kl. 08.35 | læs »

Donald Trump klar med retningslinjer for brug af kunstig intelligens

Den amerikanske præsident Donald Trump har underskrevet et såkaldt dekret, der skal sikre at offentlige institutioner kan bruge kunstig intelligens under visse omstændigheder.

4. december 2020 kl. 07.58 | læs »
Premium

Microsoft lancerer nyt data-værktøj: Skal give virksomheder overblik over data

It-giganten Microsoft er klar med et nyt værktøj til virksomheder, der skal hjælpe virksomheder med at skabe et bedre overblik over deres data.

4. december 2020 kl. 07.13 | læs »
2

Morgen-briefing: Airbnb skal børsnoteres for 200 milliarder kroner / Filmproducent går uden om biografer og satser på streaming / Hackere går efter forsyningskæde for vacciner

Airbnb skal børsnoteres for 200 milliarder kroner. Filmproducent går uden om biografer og satser på streaming. Hackere går efter forsyningskæde for vacciner. Accenture: Cloud-omstilling har stort grønt potentiale. Accenture: Cloud-omstilling har stort grønt potentiale. Konsulentvirksomheden Flextribe ansætter ny direktør.

4. december 2020 kl. 06.38 | læs »
Premium

Antallet af svindelsager på nettet slår ny rekord

Danskere, der bliver franarret penge på nettet, står til at slå rekord i 2020. Online-svindlerne er blevet dygtigere, lyder forklaringen på den store stigning.

3. december 2020 kl. 09.30 | læs »

Danske supermarkedskæder fordobler online-satsningerne

Danmarks to største supermarkedskoncerner Coop og Salling Group har mere end fordoblet antallet af medarbejdere i deres online-forretning i løbet af det seneste år.

3. december 2020 kl. 08.18 | læs »

Myndigheder anklager Google for at spionere på medarbejdere

Den amerikanske søgegigant Google er under mistanke fra de amerikanske myndigheder for at udspionere sine egene medarbejdere.

3. december 2020 kl. 07.13 | læs »

Morgen-briefing: Trump truer tech-giganter på vej ud ad døren / Dansk spiludvikler lander millionkontrakt / Danske virksomheder sender VR-briller til kunderne

Trump truer tech-giganter på ved ud ad døren. Dansk spiludvikler lander millionkontrakt. Danske virksomheder sender VR-briller til kunderne. Streamingtjeneste skifter navn. Facebooks kryptovaluta skifter navn.

3. december 2020 kl. 06.36 | læs »

Årets CIO har fået lykønskninger fra hele verden efter kåring: "Det har været overvældende. Jeg brugte det meste af aftenen i går på at svare på dem alle"

Interview: Vinderen af Årets CIO blev Peter Cabello Holmberg fra Pandora, og den nyslåede vinder er allerede begyndt at overveje, hvad den nye titel skal bruges til.

2. december 2020 kl. 13.33 | læs »