Jakob Schjoldager

Erhvervs- og Ledelsesredaktør

E-Mail

jsc@cw.dk

Twitter

@jschjoldager

Telefon

77 300 272

Jeg skriver om danske CIO'er og dækker tendenser og strategier hos de danske it-afdelinger.

Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i Odense.

Tidligere har jeg arbejdet som journalist for dagbladet Børsen, hvor jeg også har været som journalistpraktikant.
1.384 artikler på Computerworld

Jakob Schjoldager

Premium

Sådan vil regionerne løse presset på serverne inden vaccinebraget fredag: "Vores infrastruktur er hårdt belastet for tiden"

Interview: Regionerne oplever lige nu massivt pres på serverne forud for et storskalaforsøg på fredag, hvor op mod 35.000 danskere skal vaccineres på en enkelt dag. Derfor har regionerne øget fokus på kapaciteten, fortæller Region Nordjylland, der har ansvaret for vacciner.dk.

24. februar 2021 kl. 15.30 | læs »
1

Vestager advarer Google: Vil sætte en stopper for trusler mod lovgivning

Det skal være slut med at true sig med at trække sig ud af lande for at gennemtvinge sin egen dagsorden. Det mener EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager efter Google har truet med at trække sig ud af det australske marked.

24. februar 2021 kl. 11.46 | læs »
Premium

Derfor anker statsadvokaten GDPR-dom: Vil have bødestørrelsen til Ilva markant op

Interview: Anklagemyndigheden mener fortsat, at Ilva skal betale halvanden million kroner i GDPR-bøde og ikke 100.000 kroner, som dommen i byretten lød på. "Det et er et helt nyt område, og derfor er det vigtigt, at vi får noget praksis for domsstolene," siger statsadvokat Katrine Klausen til Computerworld om grunden til, at statsadvokaten nu anker dommen til landsretten.

23. februar 2021 kl. 14.08 | læs »
1

Nye problemer med dansk smitte-app: Hurtigtest kan ikke registreres med det samme

Den danske smittestop-app volder endnu engang problemer. Danskere der bliver testet positive for Covid-19 på af de private testcentre kan nemlig ikke registre det med det samme i appen.

23. februar 2021 kl. 12.59 | læs »
Premium

Arla vil fordoble it-afdelingen: Trækker it hjem efter mange års outsourcing: Se CIO Torben Fabrins plan her

Interview: På bare to år skal mejerigiganten Arla ansætte 200 it-medarbejdere i koncernen. Det betyder, at afdelingen bliver dobbelt så stor. De hundredevis af nye it-folk skal blandt andet løfte ambitionen om, at Arla skal være det førende mejeri online.

23. februar 2021 kl. 12.20 | læs »
Premium

TV 2 fordobler sit budget til konsulenter og leverandører: Digital udviklingsdirektør Rahul Yadav har to opgaver han skal have løst

I løbet af de kommende år skal TV 2 investere massivt i digital udvikling på sin streamingtjeneste TV 2 Play. Målet er nemlig at få mere end dobbelt så mange brugere på platformen som i dag.

23. februar 2021 kl. 10.55 | læs »
Premium

Her er lønniveauet hos de danske system-integratorer: Betaler mindre end resten af it-branchen

Løn 2021: Computerworld har opgjort lønudgifterne for danske systemintegratorer. Her er de selskaber, der betaler mest for deres medarbejdere.

22. februar 2021 kl. 13.35 | læs »
Premium

Den fynske e-handelsspecialist Hesehus har tredoblet resultatet på blot fire år

Siden 2016 har e-handelsvirksomheden Hesehus tredoblet resultatet, mens bruttofortjenesten er blevet fordoblet i samme periode.

17. februar 2021 kl. 15.11 | læs »
Premium

Spiludvikler bag Fortnite klager til EU over Apples betalingsmodel: Apple opkræver alt for høj pris

Skaberen af spil-successen Fortnite har taget næste skridt i kampen mod Apples betalingsmodel i App Store. Udvikleren har klaget over Apple til EU-Kommissionens konkurrencekommisær Margrethe Vestager.

17. februar 2021 kl. 12.20 | læs »
Premium

Her er lønniveauet hos de store danske it-distributører: Stor forskel på størrelsen

Løn 2021: Lønudgifterne spænder vidt blandt danske distributører, men det gør antallet af medarbejdere også. Se her, hvem der betaler sine medarbejdere mest blandt danske it-distributører.

17. februar 2021 kl. 09.00 | læs »