Jakob Schjoldager

Tidligere strategi- og ledelsesredaktør

E-Mail

jsc@cw.dk

Twitter

@jschjoldager

Telefon

77 300 272

Linkedin

Se Jakob's LinkedIn profil

Jeg skriver om danske CIO'er og dækker tendenser og strategier hos de danske it-afdelinger.

Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i Odense.

Tidligere har jeg arbejdet som journalist for dagbladet Børsen, hvor jeg også har været ansat som journalistpraktikant.
1.970 artikler på Computerworld

Jakob Schjoldager

Disse fem ting betyder mest når danske it-professionelle skal vælge it-leverandør

Computerworld Image 2022: Når danske virksomheder skal vælge it-leverandør er der særligt én ting, der år efter år slår ud som det vigtigste parameter, og samtidig lander klima som en opsigtsvækkende bundskraber.

8. juni 2022 kl. 09.44 | læs »

Nomineret til Årets CIO 2022: Et cyberangreb tvang Blue Water Shipping og CIO Susanne Schustin til at sadle om

Nomineret til Årets CIO 2022: Susanne Schustin har stået i spidsen for Blue Water Shippings it-organisation, mens selskabet blev ramt af et omfattende hackerangreb, der tvang virksomheden til at starte digitaliseringen forfra, men har givet en lang række gevinster for selskabet.

2. juni 2022 kl. 10.59 | læs »

Nomineret til Årets CIO 2022: Klaus Larsen har implementeret nyt EPJ-system i Region Nordjylland for mere end 100 millioner kroner

Nomineret til Årets CIO 2022: På to år har Klaus Larsen sat gang i udrulning af et nyt EPJ-system til titusindvis af medarbejdere i regionen - samtidig med, at medarbejdere har været hjemsendt og sygehusene har kæmpet mod en global pandemi.

1. juni 2022 kl. 11.40 | læs »

Ny Energinet-CIO skal tackle den grønne omstilling med digitale løsninger: "Energinets kerneopgave bliver sværere og sværere i takt med den grønne omstilling"

Interview: Signe Horn Rosted har overtaget posten som CIO i Energinet, hvor hendes største opgave bliver at sikre, at selskabet bliver ved med at levere energi, når Danmark i stigende grad gør brug af vedvarende og mere uforudsigelige energikilder. "Vi står overfor nogle markante udfordringer i Energinet, som nogle af de første i verden."

30. maj 2022 kl. 15.04 | læs »

Danmark har tabt pusten på digitaliseringen: "Alle lande investerer massivt i teknologi, og vi forbliver ikke førende, hvis ikke vi skruer op for ambitionsniveauet"

Danmark har været frontløber på digitaliseringen i årevis, men hvis den placering skal sikres i fremtiden kræver det flere investeringer, lyder det fra IT-Branchen.

27. maj 2022 kl. 13.40 | læs »

VMware solgt for 400 milliarder kroner

Broadcom køber software-selskabet VMware for et trecifret milliardbeløb. Opkøbet er Broadcoms største nogensinde.

27. maj 2022 kl. 07.58 | læs »

Pc-kæmpe aflyser chip-krisen: Problemet har løst sig selv

Salget af elektronik er faldet, og dermed har chipkrisen løst sig selv, mener pc-giganten Acer.

27. maj 2022 kl. 07.09 | læs »

Morgen-briefing: Ukraine giver fredspris til Google / Sammenligningsside har vildledt sine brugere / Konkurrencerådet stiller krav til Norlys-opkøb

Ukraine giver fredspris til Google. Sammenligningsside har vildledt sine brugere. Konkurrencerådet stiller krav til Norlys-opkøb. Ny pulje fra Sundhedsministeriet skal sikre digitale kompetencer. It-virksomheden Dstny køber AI-selskab. Europæeres data bliver stjålet 376 gange om dagen.

27. maj 2022 kl. 06.34 | læs »

Opgaven for danske CIO'er har ændret sig grundlæggende: Hør hvordan Danmarks bedste CIO'er løser de største it-problemer

Årets CIO 2022: Bliv klogere på, hvordan Danmarks bedste CIO’er tackler nogle af de store it-udfordringer, som danske virksomheder og myndigheder står over for med et glohedt arbejdsmarked og stadig større trussel fra hackere og en ny digital adfærd hos kunderne.

25. maj 2022 kl. 11.40 | læs »

Amerikanske myndigheder sagsøger Mark Zuckerberg for data-skandale

Facebook-stifteren Mark Zuckerberg er blevet sagsøgt af amerikanske myndigheder, der vil holde ham personligt ansvarlig for Cambridge Analytica-skandalen.

25. maj 2022 kl. 07.56 | læs »