Artikel top billede

Kinesiske hackere har fundet sikkerhedshul i BMW-biler: Kan overtage bilen mens du kører

En gruppe hackere fra det kinesiske sikkerhedsfirma Keen Lab har fundet mere end 14 forskellige sikkerhedshuller i computersystemmet i BMW's biler.

Det er lykkedes en kinesiske hackergruppe at finde 14 sikkerhedshuller i BMW's bilcomputer.

Gennem USB-sticks, Bluetooth og bilens internetforbindelse har gruppen haft mulighed for at tage delvis kontrol over bilen, mens den kører.

Det skriver BBC.

Hold øje med opdateringer

BMW fortæller til BBC, at selskabet arbejder på at få lukket sikkerhedshullerne.

Det tyske bilfirma opfordrer samtidig sine kunder til at holde øje med softwareupdateringer i løbet af de kommende måneder, der skal lukke sikkerhedshullerne.

Den kinesiske hackergruppe begyndte i januar 2017 at lede efter sikkerhedsbrister i bilcomputeren og har nu et år senere valgt at dele den viden med offentligheden.

Gruppen har også fundet flere mangler i BMW's sikkerhedsystem, som den har valgt ikke at fortælle om, for at give BMW mulighed for at løse problemerne selv.

Keen Lab har givet bilproducenten frem til 2019 til at løse sikkerhedsproblemerne, før den offentliggører alt, hvad hackergruppen har fundet.

Kan hackes på afstand

Keen Lab fortæller, at det teknisk set er muligt for dem at hacke en bil, der er flere hundrede meter væk.

Det er blandt andet modellerne X3, 5 og 7 modellerne, der er sårbare over for hackerangreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere