Artikel top billede

Kinesiske hackere har fundet sikkerhedshul i BMW-biler: Kan overtage bilen mens du kører

En gruppe hackere fra det kinesiske sikkerhedsfirma Keen Lab har fundet mere end 14 forskellige sikkerhedshuller i computersystemmet i BMW's biler.

Det er lykkedes en kinesiske hackergruppe at finde 14 sikkerhedshuller i BMW's bilcomputer.

Gennem USB-sticks, Bluetooth og bilens internetforbindelse har gruppen haft mulighed for at tage delvis kontrol over bilen, mens den kører.

Det skriver BBC.

Hold øje med opdateringer

BMW fortæller til BBC, at selskabet arbejder på at få lukket sikkerhedshullerne.

Det tyske bilfirma opfordrer samtidig sine kunder til at holde øje med softwareupdateringer i løbet af de kommende måneder, der skal lukke sikkerhedshullerne.

Den kinesiske hackergruppe begyndte i januar 2017 at lede efter sikkerhedsbrister i bilcomputeren og har nu et år senere valgt at dele den viden med offentligheden.

Gruppen har også fundet flere mangler i BMW's sikkerhedsystem, som den har valgt ikke at fortælle om, for at give BMW mulighed for at løse problemerne selv.

Keen Lab har givet bilproducenten frem til 2019 til at løse sikkerhedsproblemerne, før den offentliggører alt, hvad hackergruppen har fundet.

Kan hackes på afstand

Keen Lab fortæller, at det teknisk set er muligt for dem at hacke en bil, der er flere hundrede meter væk.

Det er blandt andet modellerne X3, 5 og 7 modellerne, der er sårbare over for hackerangreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere