Artikel top billede

Kinesiske hackere har fundet sikkerhedshul i BMW-biler: Kan overtage bilen mens du kører

En gruppe hackere fra det kinesiske sikkerhedsfirma Keen Lab har fundet mere end 14 forskellige sikkerhedshuller i computersystemmet i BMW's biler.

Det er lykkedes en kinesiske hackergruppe at finde 14 sikkerhedshuller i BMW's bilcomputer.

Gennem USB-sticks, Bluetooth og bilens internetforbindelse har gruppen haft mulighed for at tage delvis kontrol over bilen, mens den kører.

Det skriver BBC.

Hold øje med opdateringer

BMW fortæller til BBC, at selskabet arbejder på at få lukket sikkerhedshullerne.

Det tyske bilfirma opfordrer samtidig sine kunder til at holde øje med softwareupdateringer i løbet af de kommende måneder, der skal lukke sikkerhedshullerne.

Den kinesiske hackergruppe begyndte i januar 2017 at lede efter sikkerhedsbrister i bilcomputeren og har nu et år senere valgt at dele den viden med offentligheden.

Gruppen har også fundet flere mangler i BMW's sikkerhedsystem, som den har valgt ikke at fortælle om, for at give BMW mulighed for at løse problemerne selv.

Keen Lab har givet bilproducenten frem til 2019 til at løse sikkerhedsproblemerne, før den offentliggører alt, hvad hackergruppen har fundet.

Kan hackes på afstand

Keen Lab fortæller, at det teknisk set er muligt for dem at hacke en bil, der er flere hundrede meter væk.

Det er blandt andet modellerne X3, 5 og 7 modellerne, der er sårbare over for hackerangreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere