Stort hackerangreb opdaget: 500.000 enheder ramt af koordineret cyber-angreb

Mere end 500.000 enheder i 54 lande er ramt af et koordineret cyberangreb. Alt tyder på, at det er Rusland der står bag, og at angrebet er et led i en større plan, vurderer sikkerhedsfirmaet Cisco Talos.

Et omfattende statsfinansieret cyberangreb har ramt mere end en halv million routere og storageenheder i 54 lande.

Det fortæller sikkerhedsfirmaet Cisco Talos, der har opdaget angrebet.

Ukraine er det land, hvor flest enheder er ramt, og det får ifølge Cisco Talos alt til tyde på, at Rusland står bag angrebet.

Læs også: Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland

Cyberangrebet har placeret en såkaldt kill switch i enhederne, der skal lukke ned for de ramte enheder og dermed efterlade hundredetusinder uden internet.

De mange enheder, der er ramt, gør det til ét af de største koordinerede netværk af inciferede enheder.

En del af et større angreb
Ifølge Cisco Talos har angrebet flere ligheder med tidligere angreb, hvor amerikanske myndigheder har vurderet, at den russiske stat har stået bag.

“Det vurderes, at målet for angrebet er at udnytte de ramte enheder til et endnu større angreb. Samtidig er der risiko for datatyveri fra de enkelte enheder, der desuden kan gøres funktionsløse,” lyder det fra selskabet.

Læs også: Sikkerhedsekspert advarede om stort russisk cyberangreb sidste år, men myndighederne ville ikke lytte

De inficerede enheder er både ejet af private og virksomheder, og Cisco vurderer, at bagmændene kan udnytte enhederne på flere måder.

“Folkene bag dette angreb kan nemt bruge de inficerede enheder som en mellemvej, inden de angriber deres endelige mål, for at skjule hvor angrebet kommer fra,” skriver sikkerhedsfirmaet.

Derudover kan angrebet også bruges til at insamle data fra de ramte enheder.

Under alle omstændigheder vurderer Cisco altså, at det kun er begyndelsen på et større angreb.

Utrolig svært at bekæmpe
Det er utroligt svært at forsvare sig imod denne type angreb, fordi enhederne er direkte furbundet til internettet uden nogen form for sikkerhedssytem imellem, forklarer Cisco Talos.

Derfor er det også vigtigt, at man nulstiller sin enhed og får sin internetlevenradør til at gøre det samme, hvis man bliver ramt af denne type angreb.

Læs også: Masser af danske virksomheder kan være ramt af russisk hackerangreb: "Der venter et stort efterforskningsarbejde for alle, der er påvirket af det her"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.