Artikel top billede

Samsung skal betale 3,4 milliarder kroner i erstatning til Apple

Der er netop afsagt dom en større patent-stridighed mellem Apple og Samsung. Samsung skal betale 3,4 milliarder kroner i erstatning.

Det er nu omkring syv år siden, at Samsung og Apple indledte en retssag om patenter.

Apple har længe hævdet, at Samsung uretmæssig har brugt patenteret Apple-design og -funktionalitet i Samsung-telefoner, som eksempelvis runde hjørner.

Nu skriver vi et nyt kapitel i den lange patent-strid. Der er netop faldet en endelig dom, som betyder, at Samsung skal betale over 3,4 milliarder kroner i erstatning til Apple.

Det skriver Bloomberg.

Dommen blev afsagt i en føderal domstol i San Jose, Californien, torsdag, og tager kun stilling til beløbets størrelse, da en tidligere dom havde fastslået, at Samsung havde overtrådt Apples designpatenter.

Langt forløb

Sagen tog sin begyndelse i 2011, da Apple sagsøgte Samsung med beskyldninger om, at Samsung i selskabets smartphones anvendte adskillige teknologier, som Apple har patent på - heriblandt det overordnede look og den generelle indpakning af produkterne.

I 2012 blev Samsung først gang dømt til at betale godt seks milliarder kroner, som dog senere i en ny retssag blev nedjusteret.

Efter Samsung gik med til at betale noget i erstatning gik sagen videre til U.S. Supreme Court i 2016, og blev siden sendt videre til en U.S. District Judge med en endelig regning på godt 2,5 milliarder kroner.

De 2,5 milliarder kroner forsøgte Samsung så at få nedjusteret yderligere, men det endte altså i stedet med en ekstraregning - og Samsung skal derfor til at finde omkring 900 millioner kroner frem fra bankkontoen for at dække hele erstatningskravet på de 3,4 milliarder kroner.

Reaktionerne oven på dommen

Samsung er ikke tilfreds med dommen og udtaler blandt andet:

"Vi vil overveje alle muligheder for at opnå et resultat, som ikke forhindrer kreativitet og fair konkurrence for alle virksomheder og forbrugere."

Hos Apple er man tilfreds med dommen og pointerer, at det aldrig har handlet om penge:

"Vi tror dybt på værdien af design, og vores teams arbejder utrætteligt for at skabe innovative produkter, der glæder vores kunder," sagde firmaet i efter domsafsigelsen.

Samsung får umiddelbart ikke problemer med at komme op med pengene. Den sydkoreanske virksomhed tjener, ifølge Bloomberg, over 240 millioner kroner hver dag.

Læs også:

Samsung skal betale Apple kæmpe-erstatning for massive krænkelser

Her er de seks Apple-patenter som Samsung har brudt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere