Artikel top billede

Samsung skal betale 3,4 milliarder kroner i erstatning til Apple

Der er netop afsagt dom en større patent-stridighed mellem Apple og Samsung. Samsung skal betale 3,4 milliarder kroner i erstatning.

Det er nu omkring syv år siden, at Samsung og Apple indledte en retssag om patenter.

Apple har længe hævdet, at Samsung uretmæssig har brugt patenteret Apple-design og -funktionalitet i Samsung-telefoner, som eksempelvis runde hjørner.

Nu skriver vi et nyt kapitel i den lange patent-strid. Der er netop faldet en endelig dom, som betyder, at Samsung skal betale over 3,4 milliarder kroner i erstatning til Apple.

Det skriver Bloomberg.

Dommen blev afsagt i en føderal domstol i San Jose, Californien, torsdag, og tager kun stilling til beløbets størrelse, da en tidligere dom havde fastslået, at Samsung havde overtrådt Apples designpatenter.

Langt forløb

Sagen tog sin begyndelse i 2011, da Apple sagsøgte Samsung med beskyldninger om, at Samsung i selskabets smartphones anvendte adskillige teknologier, som Apple har patent på - heriblandt det overordnede look og den generelle indpakning af produkterne.

I 2012 blev Samsung først gang dømt til at betale godt seks milliarder kroner, som dog senere i en ny retssag blev nedjusteret.

Efter Samsung gik med til at betale noget i erstatning gik sagen videre til U.S. Supreme Court i 2016, og blev siden sendt videre til en U.S. District Judge med en endelig regning på godt 2,5 milliarder kroner.

De 2,5 milliarder kroner forsøgte Samsung så at få nedjusteret yderligere, men det endte altså i stedet med en ekstraregning - og Samsung skal derfor til at finde omkring 900 millioner kroner frem fra bankkontoen for at dække hele erstatningskravet på de 3,4 milliarder kroner.

Reaktionerne oven på dommen

Samsung er ikke tilfreds med dommen og udtaler blandt andet:

"Vi vil overveje alle muligheder for at opnå et resultat, som ikke forhindrer kreativitet og fair konkurrence for alle virksomheder og forbrugere."

Hos Apple er man tilfreds med dommen og pointerer, at det aldrig har handlet om penge:

"Vi tror dybt på værdien af design, og vores teams arbejder utrætteligt for at skabe innovative produkter, der glæder vores kunder," sagde firmaet i efter domsafsigelsen.

Samsung får umiddelbart ikke problemer med at komme op med pengene. Den sydkoreanske virksomhed tjener, ifølge Bloomberg, over 240 millioner kroner hver dag.

Læs også:

Samsung skal betale Apple kæmpe-erstatning for massive krænkelser

Her er de seks Apple-patenter som Samsung har brudt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere