Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Overvågningskameraer infiltreret af hackere: Danmark kan også være ramt

Det amerikanske sikkerhedsfirma Arlo, der sælger overvågningskamera til blandt andre G4S, fortæller, at selskabets kunder kan være ramt af et hackerangreb.

Ejere af sikkerhedskameraer fra det amerikanske firma Arlo har muligvis fået stjålet deres password af en eller flere hackere.

Det skriver selskabet i en meddelelse på sin hjemmeside.

Gennem en app får du som kunde hos Arlo adgang til dine optagelser online, og det er disse konti, der ser ud til at være blevet hacket.

“Vi har for nyligt observeret mistænkelig aktivivtet, der potentielt kan have indvirkning på alle Arlo-konti (...) det lader til, at flere angribere muligvis har fået adgang til brugeroplysninger fra en ukendt tredjepart til at få uaftoriseret adgang til Arlos konti,” skriver selskabet i meddelelsen.

Læs også: Nye funktioner på vej til din Facebook: Snart vil du kunne se, hvem der bruger dine data

Dermed har nogen tilsyneladende fået adgang til overvågningskameraer i private hjem hos Arlos kunder.

Selskabets overvågningskameraer bliver også solgt i Danmark af blandt andre G4S, Elgiganten og Power, og derfor er selskabets danske kunder formentelig også ramt af angrebet.

Opfordrer til at skifte password

Selskabet opfordrer samtidig sine kunder til at nulstille deres passwords for at være sikre på, at der ikke er nogen udefrakommende, der kigger med.

I meddelelsen skriver Arlo dog, at man ikke har grund til at tro, at selskabets egne systemer skulle være ramt, og at man fortsat vil fortsat følge op på sagen.

Læs også: Alle Facebook-brugere i hele verden kan være blevet overvåget og 'scrapet'

“Vi tager vores kunders sikkerhed meget seriøst og derfor, fortsætter vi med at undersøge sagen nærmere og vil komme med yderligere oplysninger, hvis det bliver nødvendigt,” lyder det fra selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere