Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Overvågningskameraer infiltreret af hackere: Danmark kan også være ramt

Det amerikanske sikkerhedsfirma Arlo, der sælger overvågningskamera til blandt andre G4S, fortæller, at selskabets kunder kan være ramt af et hackerangreb.

Ejere af sikkerhedskameraer fra det amerikanske firma Arlo har muligvis fået stjålet deres password af en eller flere hackere.

Det skriver selskabet i en meddelelse på sin hjemmeside.

Gennem en app får du som kunde hos Arlo adgang til dine optagelser online, og det er disse konti, der ser ud til at være blevet hacket.

“Vi har for nyligt observeret mistænkelig aktivivtet, der potentielt kan have indvirkning på alle Arlo-konti (...) det lader til, at flere angribere muligvis har fået adgang til brugeroplysninger fra en ukendt tredjepart til at få uaftoriseret adgang til Arlos konti,” skriver selskabet i meddelelsen.

Læs også: Nye funktioner på vej til din Facebook: Snart vil du kunne se, hvem der bruger dine data

Dermed har nogen tilsyneladende fået adgang til overvågningskameraer i private hjem hos Arlos kunder.

Selskabets overvågningskameraer bliver også solgt i Danmark af blandt andre G4S, Elgiganten og Power, og derfor er selskabets danske kunder formentelig også ramt af angrebet.

Opfordrer til at skifte password

Selskabet opfordrer samtidig sine kunder til at nulstille deres passwords for at være sikre på, at der ikke er nogen udefrakommende, der kigger med.

I meddelelsen skriver Arlo dog, at man ikke har grund til at tro, at selskabets egne systemer skulle være ramt, og at man fortsat vil fortsat følge op på sagen.

Læs også: Alle Facebook-brugere i hele verden kan være blevet overvåget og 'scrapet'

“Vi tager vores kunders sikkerhed meget seriøst og derfor, fortsætter vi med at undersøge sagen nærmere og vil komme med yderligere oplysninger, hvis det bliver nødvendigt,” lyder det fra selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?