Artikel top billede

Microsoft på vej til at købe GitHub: Vil styrke sin position på udvikler-scenen

Den populære udviklerplatform GitHub kommer snart på nye hænder

Microsoft fornyer sit fokus med udviklerscenen med et kommende køb af udvikler-platformen GitHub. Det skriver bloomberg.com.

Ifølge mediet er et salg til tech-giganten blevet foretrukket fremfor en børsnotering.

Beslutningen har delvist rødder i den retning, som Microsofts topchef, Satya Nadella, har udstukket for Microsoft.

Den tiltaler ifølge interne, unavngivne kilder GitHubs ledelse.

Selve salgsprisen er ikke oplyst endnu. Sidst GitHub værdi som virksomhed blev anslået i 2015, lød værdien på i alt to milliarder amerikanske dollar, svarende til knap 12,8 milliarder kroner.

Ingen officielle talspersoner fra Microsoft og GitHub, har ønsket at kommentere nyheden.

Se også: Microsoft drejer nøglen om på sit store open source-site: CodePlex lukkes ned til jul

Et stærkere bånd til udviklerne

Med GitHub-opkøbet vil Microsoft stå stærkt på udviklerscenen, da platformen er et uvurderligt værktøj for de 27 millioner udviklere, som i dag benytter platformen.

Særligt GitHubs open source-miljø har trukket udviklere til platformen, hvorfor GitHub i dag rummer et bibliotek på mere end 80 millioner program-dele.

Tjenesten fungerer også i en vis grad som en social platform for udviklere.

Den San Fransisco-baserede virksomhed bliver blandt andet benyttet af udviklere hos Microsoft og Alphabet.

Igennem 2016 døjede GitHub med at tjene penge og måtte notere sig for et samlet underskud på 66 millioner dollar ud af en omsætning på i alt 98 millioner dollar.

I løbet af 2017 har GitHub været igennem en ledelseskrise, efter at selskabets CEO og medstifter i august midlertidigt blev afløst af selskabets chief business officer, Julio Avalos.

Læs også: Indblik: Derfor er GitHub-opkøb ualmindelig vigtig for Microsoft - her har du grundene til, at Microsoft køber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere