Artikel top billede

Microsoft på vej til at købe GitHub: Vil styrke sin position på udvikler-scenen

Den populære udviklerplatform GitHub kommer snart på nye hænder

Microsoft fornyer sit fokus med udviklerscenen med et kommende køb af udvikler-platformen GitHub. Det skriver bloomberg.com.

Ifølge mediet er et salg til tech-giganten blevet foretrukket fremfor en børsnotering.

Beslutningen har delvist rødder i den retning, som Microsofts topchef, Satya Nadella, har udstukket for Microsoft.

Den tiltaler ifølge interne, unavngivne kilder GitHubs ledelse.

Selve salgsprisen er ikke oplyst endnu. Sidst GitHub værdi som virksomhed blev anslået i 2015, lød værdien på i alt to milliarder amerikanske dollar, svarende til knap 12,8 milliarder kroner.

Ingen officielle talspersoner fra Microsoft og GitHub, har ønsket at kommentere nyheden.

Se også: Microsoft drejer nøglen om på sit store open source-site: CodePlex lukkes ned til jul

Et stærkere bånd til udviklerne

Med GitHub-opkøbet vil Microsoft stå stærkt på udviklerscenen, da platformen er et uvurderligt værktøj for de 27 millioner udviklere, som i dag benytter platformen.

Særligt GitHubs open source-miljø har trukket udviklere til platformen, hvorfor GitHub i dag rummer et bibliotek på mere end 80 millioner program-dele.

Tjenesten fungerer også i en vis grad som en social platform for udviklere.

Den San Fransisco-baserede virksomhed bliver blandt andet benyttet af udviklere hos Microsoft og Alphabet.

Igennem 2016 døjede GitHub med at tjene penge og måtte notere sig for et samlet underskud på 66 millioner dollar ud af en omsætning på i alt 98 millioner dollar.

I løbet af 2017 har GitHub været igennem en ledelseskrise, efter at selskabets CEO og medstifter i august midlertidigt blev afløst af selskabets chief business officer, Julio Avalos.

Læs også: Indblik: Derfor er GitHub-opkøb ualmindelig vigtig for Microsoft - her har du grundene til, at Microsoft køber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere