Artikel top billede

Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af

En enkel software-opdatering kan give kæmpemæssige performance-fordele. Teslas nyeste update er en lektie, som hele bilindustrien kan lære noget af.

Det amerikanske svar på forbrugerrådet Tænk, Consumer Reports (CR), var ude med riven, da de i forrige måned testede den nye Tesla Model 3 elbil.

Bremserne var ifølge CR så slappe, at den ellers sportslige familiebil klarede sig værre end en Ford F-150 pickup-truck – langt fra klodens mest sportsprægede personbil.

Der gik dog ikke mere end nogle få dage, før Elon Musk og hans selskab havde et fix.

Tesla udsendte en software-opdatering, som barberede knap seks meter af bremselængden. Turen fra 60 mph (96 km/t) til nul kan Tesla Model 3 nu klare på 40,5 meter – en ottendedel kortere end før. Det skriver The Verge.

Det er første gang, at en software-opdatering udsendt over mobilnetværket – Over the Air (OTA) – giver så væsentlige performance-fordele i en bil, noterer Consumer Reports direktør Jake Fisher.

Noget hele industrien kunne lære noget af

Teslas software-opdatering viser i praksis, hvordan bilindustrien i fremtiden vil kunne adressere et issue på bare få dage. En bil kan altså være en enkel opdatering over mobilnetværket fra at være sikrere.

Sidste efterår tillod en midlertidig OTA-opdatering fra selskabet, at udvide batterirækkevidden for de Tesla-ejere, som befandt sig i orkanen Irmas bane, så de kunne køre sig selv og bilen i sikkerhed fra den livstruende orkan.

Et andet kritikpunkt som Consumer Reports har rejst, at bilen og dermed føreren er meget afhængig af den centrale konsol, vil endda kunne adresseres på et tidspunkt, via en enkel software-opdatering.

Læs også: Alt tyder på, at det var Ubers software, der forårsagede fatal påkørsel

Opdateringernes skyggeside

Muligheden for at kunne holde familiebilen konstant opdateret, har dog en skyggeside.

På den ene side, kan en opdatering rette op på en fejl, men den retter samtidig fokus på producentens manglende evne til at levere et fejlfrit produkt fra starten af.

Tesla har til dato nået at fremstille knap 34.000 styk Model 3’er, før fejlen blev adresseret efter kritik fra CR.

Samtidig møder Tesla samme type kritik, som etablerede elektronik-giganter som Apple har mødt. Eksempelvis sidste års ’batteri-gate’, hvor det viste sig, at visse iPhones blev sløvet af producenten, i et forsøg på at dække over en fejl i batterierne i de berørte smartphones.

Allerede nu lyder der, ifølge mediet, meldinger fra Tesla Model 3 ejere om, at bilens accelerationsevne er stækket af den nye software. Disse har affødt nogle konspiratoriske tanker om, at det er træk som Tesla har foretaget for at gøre selskabets nyligt annoncerede performance-udgave af Model 3 mere lokkende.

Tesla afviser dog denne anklage, fortæller the Verge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere