Artikel top billede

Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af

En enkel software-opdatering kan give kæmpemæssige performance-fordele. Teslas nyeste update er en lektie, som hele bilindustrien kan lære noget af.

Det amerikanske svar på forbrugerrådet Tænk, Consumer Reports (CR), var ude med riven, da de i forrige måned testede den nye Tesla Model 3 elbil.

Bremserne var ifølge CR så slappe, at den ellers sportslige familiebil klarede sig værre end en Ford F-150 pickup-truck – langt fra klodens mest sportsprægede personbil.

Der gik dog ikke mere end nogle få dage, før Elon Musk og hans selskab havde et fix.

Tesla udsendte en software-opdatering, som barberede knap seks meter af bremselængden. Turen fra 60 mph (96 km/t) til nul kan Tesla Model 3 nu klare på 40,5 meter – en ottendedel kortere end før. Det skriver The Verge.

Det er første gang, at en software-opdatering udsendt over mobilnetværket – Over the Air (OTA) – giver så væsentlige performance-fordele i en bil, noterer Consumer Reports direktør Jake Fisher.

Noget hele industrien kunne lære noget af

Teslas software-opdatering viser i praksis, hvordan bilindustrien i fremtiden vil kunne adressere et issue på bare få dage. En bil kan altså være en enkel opdatering over mobilnetværket fra at være sikrere.

Sidste efterår tillod en midlertidig OTA-opdatering fra selskabet, at udvide batterirækkevidden for de Tesla-ejere, som befandt sig i orkanen Irmas bane, så de kunne køre sig selv og bilen i sikkerhed fra den livstruende orkan.

Et andet kritikpunkt som Consumer Reports har rejst, at bilen og dermed føreren er meget afhængig af den centrale konsol, vil endda kunne adresseres på et tidspunkt, via en enkel software-opdatering.

Læs også: Alt tyder på, at det var Ubers software, der forårsagede fatal påkørsel

Opdateringernes skyggeside

Muligheden for at kunne holde familiebilen konstant opdateret, har dog en skyggeside.

På den ene side, kan en opdatering rette op på en fejl, men den retter samtidig fokus på producentens manglende evne til at levere et fejlfrit produkt fra starten af.

Tesla har til dato nået at fremstille knap 34.000 styk Model 3’er, før fejlen blev adresseret efter kritik fra CR.

Samtidig møder Tesla samme type kritik, som etablerede elektronik-giganter som Apple har mødt. Eksempelvis sidste års ’batteri-gate’, hvor det viste sig, at visse iPhones blev sløvet af producenten, i et forsøg på at dække over en fejl i batterierne i de berørte smartphones.

Allerede nu lyder der, ifølge mediet, meldinger fra Tesla Model 3 ejere om, at bilens accelerationsevne er stækket af den nye software. Disse har affødt nogle konspiratoriske tanker om, at det er træk som Tesla har foretaget for at gøre selskabets nyligt annoncerede performance-udgave af Model 3 mere lokkende.

Tesla afviser dog denne anklage, fortæller the Verge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere