Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Hver tredje skole nu tilmeldt ultra:bit / Høje lønkrav kan ramme Netcompanys børsnotering / Tidligere Nets-chef skifter til kryptovalutafirma / Apple-aktien (igen) på rekordniveau

Hver tredje skole nu tilmeldt ultra:bit. Høje lønkrav kan ramme Netcompanys børsnotering. Tidligere Nets-chef skifter til kryptovalutafirma. Apple-aktien (igen) på rekordniveau. 46 millioner kroner til udbredelse af 3D-print.Zendesk-folk investerer i københavnsk it-firma.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Hver tredje skole nu tilmeldt ultra:bit

Hver tredje skole - eller i alt 703 skoler - har tilmeldt sig ultra:bit-projektet, som Industriens Fond, Center for Undervisningsmidler og DR står bag.

Projektet sigter efter over de kommende to år at udlevere en micro-computer til alle landets 4. klasses-elever. Den skal anvendes til at udvikle ‘digitale færdigheder gennem leg og undervising,’ som det hedder.

Ultra:bit finansieres med 14 millioner kroner fra Industriens Fond. Med i projektet er også DR, der med en ‘stribe programmer’ vil ‘ruste børn til en bedre teknologiforståelse.’

Skolerne i Region Midjylland har været mest ivrige. Her har 210 skoler tilmeldt sig. Det svarer til næsten halvdelen af regionens skoler.

De i alt 65.000 børn, som er målsætningen, vil få udleveret en såkaldt BBC micro:bit-computer.

Høje lønkrav kan ramme Netcompanys børsnotering

Høje lønkrav kan bremse Netcompanys vækstrejse efter selskabets børsnotering i morgen torsdag, skriver Børsen.

Selskabet advarer i sit børsprospekt mod, at lønningerne kan stige mere end ventet i de kommende år, skriver avisen.

Samme melding kommer fra en række andre it-virksomheder, som avisen har talt med. It-folk med 12 års anciennitet har i dag ifølge Prosa en månedsløn lige under 50.000 kroner.

Tidligere Nets-chef skifter til kryptovalutafirma

Den tidligere Nets-direktør Hans Henrik Hoffmeyer, skifter til en stilling som COO i kryptovalutafirmaet Coinify, som han i 2014 selv var med til at stifte, meddeler selskabet her.

Hans Henrik Hoffmeyer var i flere år chef for mobile tjenester i Nets og dermed en af de centrale skikkelser i selskabet. Han har i den seneste tid været chef for Nets udviklingsfirma Smart Payments.

Nets og Coinify er iøvrigt samarbejdspartnere.

46 millioner kroner til udbredelse af 3D-print

Danske AM Hub har af Industriens Fond fået 46 millioner kroner, som skal investeres i at få flere små og mellemstore virksomheder til at bruge 3D print.

Ifølge direktør Mads Damkjær halter Danmark efter andre lande i 3D-kapløbet. AM Hub vil tilbyde ‘stribevis af individuelle forløb,’ som det hedder, som kan give både viden og konkrette løsninger til de forskellige firmaer.

Du kan læse mere her.

Apple-aktien (igen) på rekordniveau

Apple-aktien har igen sat ny rekord. Aktien rundede tidligere på ugen 193,42 dollar, hvilket værdisatte Apple til en samlet værdi på 940 milliarder dollar eller gigantiske seks billioner kroner.

Fortsætter udviklingen kan Apple meget vel blive verdens første ‘trillion dollar company’ - altså første selskab med en markedsværdi på mere end en billion dollar.

Apple-aktien er steget mere end 23 procent i det seneste år. Havde du investeret 10.000 kroner i Apple-aktier for 10 år siden, ville din investering i dag være mere end 75.000 kroner værd.

Du kan følge Apples kurs-udvikling her.

Zendesk-folk investerer i københavnsk it-firma

To af medstifterne af kæmpesuccessen Zendesk, Morten Primdahl og Alexander Aghassipour samt stifteren af Playerscale Oliver Kofoed, køber sig ind i iværksætterfirmaet Bomea, som nu skal digitalisere og skalere, skriver Børsen.

Bomea beskæftiger sig med boligrådgivning fra start til slut.

“Det er bevist, at forretningsmodellen virker. Nu skal der så effektiviseres og digitaliseres. Og så skal vi vokse ud i landet,” siger Oliver Kofoed til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje