Artikel top billede

Er dit bredbånd sløvere end gennemsnittet? Se hvordan det klarer sig i forhold til resten af Danmark

Nye tal fra Energistyrelsen viser, hvor hurtig en gennemsnittelig dansk bredbåndsforbindelse er.

Oplever du, at dit netværk hjemme eller på kontoret er sløjt, kan det være tid til at give bredbåndsabonnementet et eftersyn.

Til sammenligning sætter Energistyrelsens nyeste statistik på området tal på, hvad der kan forventes af bredbåndshastigheder rundt i landet. Her er der tale om tal fra andet halvår 2017.

Hvor hurtigt dit netværk reelt er i dag, kan du selv undersøge ved at benytte Energistyrelsens bredbåndsmåler på denne hjemmeside.

Opnår du en download-hastighed på over 60,4 mbit/sekund, vil du befinde dig i den bedre halvdel blandt danskerne.

Målt på upload-hastighed skal du ramme et snit på over 16,8 mbit/sekund for at befinde dig over medianen.

Er din forbindelse sløj, kan det, ud over abonnementstypen, forklares af hvilken underliggende teknologi, din forbindelse er baseret på.

Se også: Beskyt dig bedre: Sådan undgår du at blive ramt af WiFi-phishing

Fra Energistyrelsens statistik ses det, at der er stor forskel på, hvor hurtigt de enkelte bredbåndsteknologier er – for brugere på aldrende xDSL-forbindelser er medianhastigheden en tredjedel lavere end gennemsnittet.

Dit lokale trådløse netværk kan også være skyld i, at de forskellige bits og bytes er længe om at nå frem.

Her kan du med fordel prøve Computerworlds gode råd til, hvordan du får en bedre trådløs forbindelse i hjemmet:

Dårlig WiFi i hjemmet? Her er otte enkle råd til at sikre bedre Wi-Fi-dækning derhjemme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere