Artikel top billede

Asus Zenbook 15 Pro får et ekstra display, der hvor touchpad'en normalt ligger

Galt eller genialt? Denne bærbare computer bytter track-pad’en ud med et touch-display

Asus klemmer et ekstra display ind i selskabets to nye, lækre Zenbook Pro maskiner.

Mens Apple har travlt med at overbevise Mac-brugerne om, at en touch-bar er en genial opfindelse, giver den taiwanesiske pc-producent Asus sit bud på et ekstra display til pc'en.

Det sker ved årets Computex-messe i Taipei, Taiwan, hvor selskabets nyeste ZenBook Pro laptops, kan bryste sig af at have et stort touch-display der, hvor touchpad’en normalt sidder.

Displayet er på 5,5 tommer og byder på 'full hd-opløsning' – rigeligt skarpt til formålet, og fungerer præcist som et almindeligt touchpad – men altså krydret med ekstra funktionalitet.

Asus kalder løsningen for en ’ScreenPad’ og klemmer det ind på selskabet Zenbook Pro 15 og 14, som udover den nye touch-flade byder på henholdsvis 15,6 og 14 tommer store displays.

Begge modeller henvender sig særligt til de grafisk orienterede, med deres 4K-displays der understøtter det yderst kulørte AdobeRGB farverum og samtidig er Pantone-certificeret.

Se også: Ugen i tech: Drømmedisplays fra Østen, følsom smartphone fra HTC og rutefly med foldbare vinger

Spiller sammen med Spotify og Office

Hvor nyttigt det indbyggede display rent faktisk bliver i hverdagen, afhænger af i hvor høj grad Asus kan få Windows 10 og anden software til at spille med den ekstra kontrolflade.

Asus har allerede allieret sig med blandt andre Microsoft og Spotify, for at kunne levere app-baserede interfaces på det lille display.

Du vil således kunne styre din Spotify uden at skulle åbne app’en eller få genveje til Office-programmer som Word, Excel eller Powerpoint lige ved hånden.

Et udviklings-kit til ScreenPad’en er er samtidig blevet frigivet fra Asus, i håbet om, at flere udviklere vil bidrage til ScreenPad’ens videre udvikling.

Læs også: Stortest af Macbook Pro 13: Her er dommen efter ni måneders test

Tynde og lette performance-maskiner

Ud over deres nytænkende touchpad, byder begge Pro-maskiner på stærke komponenter i et relativt let og slankt ydre.

ZenBook Pro 15 bliver størst og stærkest, da den kan konfigureres med en hexa-core Core i9 processor fra Intel, op til 16GB RAM samt både PCIe og SATA lager på op til 1TB. Dertil følger et 71Wh batteri og to gange USB-A, to gange USB-C, en micro-SD kortlæser samt en HDMI-udgang.

Den mindre ZenBook Pro 14 får en lidt mindre Core i7 Quad-core processor at arbejde med, men kan stadigt udstyres med op til 16GB RAM.

Begge laptops er ekviperet med et Nvidia GTX 1050 Max-Q grafikkort og en Thunderbolt 3 kompatibel USB-port.

Bort set fra størrelsen, vil de to laptops minde om hinanden. Begge byder på et metalkabinet i en farve som Asus kalder ’Deep Dive Blue’

Asus ZenBook Pro 15 får salgsdebut i midten af juli til 2.299 amerikanske dollar, godt 14.500 kroner før eventuelle afgifter, mens den bliver efterfulgt at ZenBook Pro 14 en gang i årets tredje kvartal, til en endnu uoplyst pris.

Du kan læse og se mere til de nye Asus-laptops på selskabets hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere