Artikel top billede

Apple nedlægger totalforbud mod krypto-mining: Slut med at udvinde kryptovalutaer på både iOS og MacOS

Et nyt sæt retningslinjer for Apples App Stores til både Mac og iOS går efter struben på krypto-udvinding.

Når en applikation eller et program skal ud på et af Apples mange platforme, skal den følge selskabets retningslinjer før den kan blive godkendt.

Det kommer ikke til at ske fremover med de apps som udvinder kryptovalutaer, skrive The Verge.

Det er programmer, der typisk er yderst ressourcekrævende.

I Apples reviderede regler (App Store Reviewers Guideline) nedlægger selskabet nemlig totalforbud mod enhver app, som udvinder kryptovalutaer på både iOS, MacOS, WatchOS samt TvOS.

Det nye regelsæt udstikker fem regler for, hvad der må foretages af krypto-relateret aktivitet på selskabets platforme:

  1. Apple tillader brugen af en virtuel valuta i apps, så længe de tilbydes af udviklere som er indrullede som officielle organisationer.
  2. Den eneste form for krypto-mining som må foregå skal ske udenfor selve enheden, eksempelvis via cloud-baserede services.
  3. Apps må assistere med at sende, handle eller modtage kryptovalutaer fra en bestemt exchange, såfremt app’en er officielt repræsenterer denne exchange.
  4. Afledte finansielle produkter baserede på kryptovalutaer såsom futures, ICO’s (Initial Coin Offerings) og lignende skal udstedes af banker, virksomheder eller andre godkendte finansielle institutioner. De skal operere indenfor gældende lovgivning.
  5. Krypto-apps må ikke tilbyde virtuel valuta for brugeradfærd såsom at downloade eller anbefale en app via sociale medier.
Apples reviderede regelsæt kommer efter, at selskabet i marts måned måtte trække app’en ’Calendar 2’ fra selskabets Mac App Store. App’en tilbød brugerne premium-funktioner i programmet, ved at give sig til at udvinde kryptovalutaer på brugernes enheder.

Læs også: Ransomware væltes af tronen i ny opgørelse: Krypto-mining er det mest udbredte angreb i 2018 indtil videre
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere