Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Apple nedlægger totalforbud mod krypto-mining: Slut med at udvinde kryptovalutaer på både iOS og MacOS

Et nyt sæt retningslinjer for Apples App Stores til både Mac og iOS går efter struben på krypto-udvinding.

Når en applikation eller et program skal ud på et af Apples mange platforme, skal den følge selskabets retningslinjer før den kan blive godkendt.

Det kommer ikke til at ske fremover med de apps som udvinder kryptovalutaer, skrive The Verge.

Det er programmer, der typisk er yderst ressourcekrævende.

I Apples reviderede regler (App Store Reviewers Guideline) nedlægger selskabet nemlig totalforbud mod enhver app, som udvinder kryptovalutaer på både iOS, MacOS, WatchOS samt TvOS.

Det nye regelsæt udstikker fem regler for, hvad der må foretages af krypto-relateret aktivitet på selskabets platforme:

  1. Apple tillader brugen af en virtuel valuta i apps, så længe de tilbydes af udviklere som er indrullede som officielle organisationer.
  2. Den eneste form for krypto-mining som må foregå skal ske udenfor selve enheden, eksempelvis via cloud-baserede services.
  3. Apps må assistere med at sende, handle eller modtage kryptovalutaer fra en bestemt exchange, såfremt app’en er officielt repræsenterer denne exchange.
  4. Afledte finansielle produkter baserede på kryptovalutaer såsom futures, ICO’s (Initial Coin Offerings) og lignende skal udstedes af banker, virksomheder eller andre godkendte finansielle institutioner. De skal operere indenfor gældende lovgivning.
  5. Krypto-apps må ikke tilbyde virtuel valuta for brugeradfærd såsom at downloade eller anbefale en app via sociale medier.
Apples reviderede regelsæt kommer efter, at selskabet i marts måned måtte trække app’en ’Calendar 2’ fra selskabets Mac App Store. App’en tilbød brugerne premium-funktioner i programmet, ved at give sig til at udvinde kryptovalutaer på brugernes enheder.

Læs også: Ransomware væltes af tronen i ny opgørelse: Krypto-mining er det mest udbredte angreb i 2018 indtil videre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere