Artikel top billede

Intel løfter sløret for deres GPU-planer

Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent

Intel vil til at fremstille dedikerede grafikkort til alt fra gaming-maskiner og datacentre.

Markedet for grafikkort har i en lang årrække været domineret af to virksomheder: Nvidia og AMD.

Det vil tech-kæmpen Intel nu lave om på.

I et kortfattet tweet, løfter selskabet sløret for deres ambitioner om også at gøre sig gældende i markedet for grafikkort. I 2020 agter selskabet at have deres første bud på et dedikeret grafikkort klart.

Læs også: Jubilæumsprocessor fra Intel bryder GHz-mur – du skal dog være hurtig, hvis du vil have fingrene i en

Intel er ikke nogen nybegynder, når det handler om grafik. Selskabet tilbyder allerede i dag indbyggede grafikchips i størstedelen af deres forbrugerprodukter i form af deres Intel HD, UHD og Iris-grafikløsninger.

Et dedikeret grafikkort fra Intel vil betyde, at chip-producenten kan udvikle langt kraftigere grafik-komponenter end hidtil. Indtil videre har Intel været holdt tilbage af den begrænsede plads som en integreret processor kan tilbyde.

Marketwatch skriver, at Intel sigter efter at have en hel portefølje af grafikprodukter klar i 2020. Sortimentet vil byde på grafikkort til gaming-produkter til private og samtidig dække både professionelle og enterprise behov til blandt andet workstations, datacentre og HPC-maskiner.

Med to år til den egentlige lancering levner en del tid til at AMD og Nvidia kan opruste i deres kamp om grafikkøbernes. Intel rygtes dog til allerede have nogle prototyper klar til fremvisning ved næste CES-messe i begyndelsen af 2019.

I løbet af det seneste år har både Nvidia og AMD lukreret på den øget efterspørgsel for grafisk regnekraft i takt med, at udvinding af kryptovalutaer, maskinlæring og AI har vundet frem.

Læs også: Intel og AMD i fælles front mod Nvidia: Så kraftfuld (og lille) er den nye Intel Kaby Lake G med AMD-grafik
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere