Artikel top billede

Intel løfter sløret for deres GPU-planer

Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent

Intel vil til at fremstille dedikerede grafikkort til alt fra gaming-maskiner og datacentre.

Markedet for grafikkort har i en lang årrække været domineret af to virksomheder: Nvidia og AMD.

Det vil tech-kæmpen Intel nu lave om på.

I et kortfattet tweet, løfter selskabet sløret for deres ambitioner om også at gøre sig gældende i markedet for grafikkort. I 2020 agter selskabet at have deres første bud på et dedikeret grafikkort klart.

Læs også: Jubilæumsprocessor fra Intel bryder GHz-mur – du skal dog være hurtig, hvis du vil have fingrene i en

Intel er ikke nogen nybegynder, når det handler om grafik. Selskabet tilbyder allerede i dag indbyggede grafikchips i størstedelen af deres forbrugerprodukter i form af deres Intel HD, UHD og Iris-grafikløsninger.

Et dedikeret grafikkort fra Intel vil betyde, at chip-producenten kan udvikle langt kraftigere grafik-komponenter end hidtil. Indtil videre har Intel været holdt tilbage af den begrænsede plads som en integreret processor kan tilbyde.

Marketwatch skriver, at Intel sigter efter at have en hel portefølje af grafikprodukter klar i 2020. Sortimentet vil byde på grafikkort til gaming-produkter til private og samtidig dække både professionelle og enterprise behov til blandt andet workstations, datacentre og HPC-maskiner.

Med to år til den egentlige lancering levner en del tid til at AMD og Nvidia kan opruste i deres kamp om grafikkøbernes. Intel rygtes dog til allerede have nogle prototyper klar til fremvisning ved næste CES-messe i begyndelsen af 2019.

I løbet af det seneste år har både Nvidia og AMD lukreret på den øget efterspørgsel for grafisk regnekraft i takt med, at udvinding af kryptovalutaer, maskinlæring og AI har vundet frem.

Læs også: Intel og AMD i fælles front mod Nvidia: Så kraftfuld (og lille) er den nye Intel Kaby Lake G med AMD-grafik
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere