Artikel top billede

Intel løfter sløret for deres GPU-planer

Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent

Intel vil til at fremstille dedikerede grafikkort til alt fra gaming-maskiner og datacentre.

Markedet for grafikkort har i en lang årrække været domineret af to virksomheder: Nvidia og AMD.

Det vil tech-kæmpen Intel nu lave om på.

I et kortfattet tweet, løfter selskabet sløret for deres ambitioner om også at gøre sig gældende i markedet for grafikkort. I 2020 agter selskabet at have deres første bud på et dedikeret grafikkort klart.

Læs også: Jubilæumsprocessor fra Intel bryder GHz-mur – du skal dog være hurtig, hvis du vil have fingrene i en

Intel er ikke nogen nybegynder, når det handler om grafik. Selskabet tilbyder allerede i dag indbyggede grafikchips i størstedelen af deres forbrugerprodukter i form af deres Intel HD, UHD og Iris-grafikløsninger.

Et dedikeret grafikkort fra Intel vil betyde, at chip-producenten kan udvikle langt kraftigere grafik-komponenter end hidtil. Indtil videre har Intel været holdt tilbage af den begrænsede plads som en integreret processor kan tilbyde.

Marketwatch skriver, at Intel sigter efter at have en hel portefølje af grafikprodukter klar i 2020. Sortimentet vil byde på grafikkort til gaming-produkter til private og samtidig dække både professionelle og enterprise behov til blandt andet workstations, datacentre og HPC-maskiner.

Med to år til den egentlige lancering levner en del tid til at AMD og Nvidia kan opruste i deres kamp om grafikkøbernes. Intel rygtes dog til allerede have nogle prototyper klar til fremvisning ved næste CES-messe i begyndelsen af 2019.

I løbet af det seneste år har både Nvidia og AMD lukreret på den øget efterspørgsel for grafisk regnekraft i takt med, at udvinding af kryptovalutaer, maskinlæring og AI har vundet frem.

Læs også: Intel og AMD i fælles front mod Nvidia: Så kraftfuld (og lille) er den nye Intel Kaby Lake G med AMD-grafik
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere