Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Intel løfter sløret for deres GPU-planer

Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent

Intel vil til at fremstille dedikerede grafikkort til alt fra gaming-maskiner og datacentre.

Markedet for grafikkort har i en lang årrække været domineret af to virksomheder: Nvidia og AMD.

Det vil tech-kæmpen Intel nu lave om på.

I et kortfattet tweet, løfter selskabet sløret for deres ambitioner om også at gøre sig gældende i markedet for grafikkort. I 2020 agter selskabet at have deres første bud på et dedikeret grafikkort klart.

Læs også: Jubilæumsprocessor fra Intel bryder GHz-mur – du skal dog være hurtig, hvis du vil have fingrene i en

Intel er ikke nogen nybegynder, når det handler om grafik. Selskabet tilbyder allerede i dag indbyggede grafikchips i størstedelen af deres forbrugerprodukter i form af deres Intel HD, UHD og Iris-grafikløsninger.

Et dedikeret grafikkort fra Intel vil betyde, at chip-producenten kan udvikle langt kraftigere grafik-komponenter end hidtil. Indtil videre har Intel været holdt tilbage af den begrænsede plads som en integreret processor kan tilbyde.

Marketwatch skriver, at Intel sigter efter at have en hel portefølje af grafikprodukter klar i 2020. Sortimentet vil byde på grafikkort til gaming-produkter til private og samtidig dække både professionelle og enterprise behov til blandt andet workstations, datacentre og HPC-maskiner.

Med to år til den egentlige lancering levner en del tid til at AMD og Nvidia kan opruste i deres kamp om grafikkøbernes. Intel rygtes dog til allerede have nogle prototyper klar til fremvisning ved næste CES-messe i begyndelsen af 2019.

I løbet af det seneste år har både Nvidia og AMD lukreret på den øget efterspørgsel for grafisk regnekraft i takt med, at udvinding af kryptovalutaer, maskinlæring og AI har vundet frem.

Læs også: Intel og AMD i fælles front mod Nvidia: Så kraftfuld (og lille) er den nye Intel Kaby Lake G med AMD-grafik
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere