Artikel top billede

Intel løfter sløret for deres GPU-planer

Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent

Intel vil til at fremstille dedikerede grafikkort til alt fra gaming-maskiner og datacentre.

Markedet for grafikkort har i en lang årrække været domineret af to virksomheder: Nvidia og AMD.

Det vil tech-kæmpen Intel nu lave om på.

I et kortfattet tweet, løfter selskabet sløret for deres ambitioner om også at gøre sig gældende i markedet for grafikkort. I 2020 agter selskabet at have deres første bud på et dedikeret grafikkort klart.

Læs også: Jubilæumsprocessor fra Intel bryder GHz-mur – du skal dog være hurtig, hvis du vil have fingrene i en

Intel er ikke nogen nybegynder, når det handler om grafik. Selskabet tilbyder allerede i dag indbyggede grafikchips i størstedelen af deres forbrugerprodukter i form af deres Intel HD, UHD og Iris-grafikløsninger.

Et dedikeret grafikkort fra Intel vil betyde, at chip-producenten kan udvikle langt kraftigere grafik-komponenter end hidtil. Indtil videre har Intel været holdt tilbage af den begrænsede plads som en integreret processor kan tilbyde.

Marketwatch skriver, at Intel sigter efter at have en hel portefølje af grafikprodukter klar i 2020. Sortimentet vil byde på grafikkort til gaming-produkter til private og samtidig dække både professionelle og enterprise behov til blandt andet workstations, datacentre og HPC-maskiner.

Med to år til den egentlige lancering levner en del tid til at AMD og Nvidia kan opruste i deres kamp om grafikkøbernes. Intel rygtes dog til allerede have nogle prototyper klar til fremvisning ved næste CES-messe i begyndelsen af 2019.

I løbet af det seneste år har både Nvidia og AMD lukreret på den øget efterspørgsel for grafisk regnekraft i takt med, at udvinding af kryptovalutaer, maskinlæring og AI har vundet frem.

Læs også: Intel og AMD i fælles front mod Nvidia: Så kraftfuld (og lille) er den nye Intel Kaby Lake G med AMD-grafik




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere