Artikel top billede

Kapitalfond er klar til at sælge IT Relation for et milliardbeløb

Kapitalfonden Adelis er ved at gøre klar til at sælge den jyske it-komet IT Relations for et milliardbeløb. Stifteren af it-selskabet vil dog ikke sælge sin andel.

Kapitalfonden Adelis ser ud til at have lavet en yderst fordelagtig investering. Selskabet er i hvert fald ved at forberede et salg af it-virksomheden IT Relations, der ser ud til blive solgt for et millardbeløb.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisens oplysninger har ejerne hyret PwC til at finde en køber til it-selskabet, og værdien anslås at ligge på to milliarder kroner.

Derudover nævner flere kilder overfor Børsen, at den nordiske kapitalfond EQT kan være en mulig køber. Det ventes at køberen kan offentliggøres om få uger.

IT Relations direktør Henrik Kastbjerg bekræfter dog åbent over for Børsen, at ejerne af virksomheden er ved at forberede sig på et salg.

“Virksomheden har nået et niveau, hvor vi har brug for en stærk spiller, som vil med på en længerevarende rejse. Derfor har vi snakket med PwC,”

“Det er min lille baby”

Det er dog udelukkende Adelis der sælger sin andel af IT-Relations. Virksomhedens stifter har ikke planer om at skille sig af med sin andel.

“I ledelsesteamet vil vi egentlig bare gerne fortsætte med at drive selskabet, som vi gør det i dag. Vi ønsker på ingen måde at sælge ud af vores aktier. Det er mit selskab. Det er min lille baby. Så processen handler alene om en kapitalfondsexit,” siger stifter og nuværende direktør for selskabet, Henrik Kastbjerg, til Børsen.

Siden IT Relations blev købt af Adelis er det kun gået op for den fremardstormende it-virksomhed, der i dag har knap 400 ansatte. Driftsindtjeningen er vokset fra 27 millioner i 2016 til 72 millioner kroner sidste år, skriver Børsen.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra ledelsen i Adelis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere