Artikel top billede

Kapitalfond er klar til at sælge IT Relation for et milliardbeløb

Kapitalfonden Adelis er ved at gøre klar til at sælge den jyske it-komet IT Relations for et milliardbeløb. Stifteren af it-selskabet vil dog ikke sælge sin andel.

Kapitalfonden Adelis ser ud til at have lavet en yderst fordelagtig investering. Selskabet er i hvert fald ved at forberede et salg af it-virksomheden IT Relations, der ser ud til blive solgt for et millardbeløb.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisens oplysninger har ejerne hyret PwC til at finde en køber til it-selskabet, og værdien anslås at ligge på to milliarder kroner.

Derudover nævner flere kilder overfor Børsen, at den nordiske kapitalfond EQT kan være en mulig køber. Det ventes at køberen kan offentliggøres om få uger.

IT Relations direktør Henrik Kastbjerg bekræfter dog åbent over for Børsen, at ejerne af virksomheden er ved at forberede sig på et salg.

“Virksomheden har nået et niveau, hvor vi har brug for en stærk spiller, som vil med på en længerevarende rejse. Derfor har vi snakket med PwC,”

“Det er min lille baby”

Det er dog udelukkende Adelis der sælger sin andel af IT-Relations. Virksomhedens stifter har ikke planer om at skille sig af med sin andel.

“I ledelsesteamet vil vi egentlig bare gerne fortsætte med at drive selskabet, som vi gør det i dag. Vi ønsker på ingen måde at sælge ud af vores aktier. Det er mit selskab. Det er min lille baby. Så processen handler alene om en kapitalfondsexit,” siger stifter og nuværende direktør for selskabet, Henrik Kastbjerg, til Børsen.

Siden IT Relations blev købt af Adelis er det kun gået op for den fremardstormende it-virksomhed, der i dag har knap 400 ansatte. Driftsindtjeningen er vokset fra 27 millioner i 2016 til 72 millioner kroner sidste år, skriver Børsen.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra ledelsen i Adelis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere