Artikel top billede

Kapitalfond er klar til at sælge IT Relation for et milliardbeløb

Kapitalfonden Adelis er ved at gøre klar til at sælge den jyske it-komet IT Relations for et milliardbeløb. Stifteren af it-selskabet vil dog ikke sælge sin andel.

Kapitalfonden Adelis ser ud til at have lavet en yderst fordelagtig investering. Selskabet er i hvert fald ved at forberede et salg af it-virksomheden IT Relations, der ser ud til blive solgt for et millardbeløb.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisens oplysninger har ejerne hyret PwC til at finde en køber til it-selskabet, og værdien anslås at ligge på to milliarder kroner.

Derudover nævner flere kilder overfor Børsen, at den nordiske kapitalfond EQT kan være en mulig køber. Det ventes at køberen kan offentliggøres om få uger.

IT Relations direktør Henrik Kastbjerg bekræfter dog åbent over for Børsen, at ejerne af virksomheden er ved at forberede sig på et salg.

“Virksomheden har nået et niveau, hvor vi har brug for en stærk spiller, som vil med på en længerevarende rejse. Derfor har vi snakket med PwC,”

“Det er min lille baby”

Det er dog udelukkende Adelis der sælger sin andel af IT-Relations. Virksomhedens stifter har ikke planer om at skille sig af med sin andel.

“I ledelsesteamet vil vi egentlig bare gerne fortsætte med at drive selskabet, som vi gør det i dag. Vi ønsker på ingen måde at sælge ud af vores aktier. Det er mit selskab. Det er min lille baby. Så processen handler alene om en kapitalfondsexit,” siger stifter og nuværende direktør for selskabet, Henrik Kastbjerg, til Børsen.

Siden IT Relations blev købt af Adelis er det kun gået op for den fremardstormende it-virksomhed, der i dag har knap 400 ansatte. Driftsindtjeningen er vokset fra 27 millioner i 2016 til 72 millioner kroner sidste år, skriver Børsen.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra ledelsen i Adelis.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere