Artikel top billede

Søren Pape opruster på it: Vil ansætte koncern it-direktør til at endevende alle servere

Søren Pape Poulsen tager et nyt skridt i forsøget på at komme til bunds i den omstridte Tibet-sag. Justitsministeren vil ansætte en koncern it-direktør, der får til at opgave at endevende samtlige servere for mails.

Den danske justitsminister Søren Pape Poulsen (K) at genåbne den Tibet-Kommission, efter det er kommet frem, at Rigspolitiet har fundet en række mails, der ellers ikke var med i den første kommissionsundersøgelse.

Og som et led i processen med at vende hver en sten har justitsministeren valgt at ansætte en koncern it-direktør, der skal referere direkte til Justitsministeriets departementschef i stedet for til rigspolitichefen.

Hovedopgaven for den nye koncern it-direktør bliver at endevende alle servere for at finde yderligere mails, der eventuelt skulle være blevet gemt væk fra kommissionen.

Det skriver DR.

Kommissionen udvides

Søren Pape Poulsen har besluttet at gennedsætte Tibet-Kommissionen og
en såkaldt taktisk befaling fra Københavns Politi tilbage fra 2011 betyder nu, at justitsministeren også har besluttet, at kommissionen skal udvides, så den omfatter alle kinesiske statsbesøg i Danmark siden 1995.

Den taktiske befaling fra 2011 gik på, at politiet i forbindelse med et statsbesøg fra den kinesiske udenrigsminister holdt informationer om besøget tilbage.

Det skete for at sikre, at demonstranter ikke kunne nå at forberede en eventuel demonstration imod det kinesiske styre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere