Artikel top billede

Ny EU-aftale sikrer fri data i Europa: Free-flow af data er et grundlag for et velfungerende marked

EU blev sent tirsdag enig om et nyt regelsæt, der forbyder geografisk bindind af data. Reglerne vil kunne booste danske datacentre, mener Dansk Erhverv.

Data skal kunne flyde frit overalt i Europa. Sådan lyder essensen af en ny aftale, som EU-politikerne indgik sent tirsdag aften.

Aftalen skal sikre den frie bevægelighed af ikke-personfølsomme data på tværs af de europæiske landegrænser - og forbyder dermed EU-landene at holde på data ved at vedtage forskellige geografiske regler for data-behandling i de enkelte lande.

“Lokale data-restriktioner er et tegn på protektionisme, og det er der ikke plads til i et ‘single market’,” siger Andrus Ansip, der står i spidsen for EU's 'Digital Single Market'-projekt.

EU håber, at de nye regler vil føre til skærpet konkurrence på markedet for data-håndtering i EU og understøtte den teknologiske innovation og skabelsen af nye, digitale forretningsmodeller for alle typer data.

Andrus Ansip siger, at EU allerede har sørget for fri bevægelighed af mennesker, varer, services og kapital.

“Nu tager vi næste skridt med denne aftale, der sikrer fri bevægelighed af ikke-personfølsomme data,” siger han.

Dansk Erhverv er begejstret for aftalen.

“Den nye forordning fjerner barrierer og booster dermed markedet for både brugere og udbydere af cloudservices. Dataprotektionismen er stigende globalt, og antallet af datalokaliseringskrav også internt i EU har været stigende over de senere år, og de har medført barrierer i det indre marked. Det bliver der nu gjort op med," lyder det fra Poul Noer, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv.-

Ifølge Dansk Erhverv vil den nye aftale især blive en fordel for mindre virksomheder og startup-virksomheder, som ikke har ressourcer til at investere i datacentre eller cloudaftaler i flere forskellige EU-lande-

Du kan læse mere om de nye regler her: A framework for the free flow of non-personal data in the EU.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere