Artikel top billede

Billede: Pressenævnet

Pressenævnet kritiserer Computerworld

Nævnet kritiserer Computerworld for at drage tvivl om tiltalte Peter Trans’ forklaring for retten i en verserende retssag.

Computerworld bragte i januar 2018 som led i en artikelserie om Atea-sagen en artikel om en af de tiltalte Peter Trans’ forklaring under et retsmøde i november 2017. Artiklen havde underrubrikken: ”Under en afhøring i efteråret påstod tidligere Atea-boss, Peter Trans, at middage i stil med Michelin-middagene fra Atea-sagen var helt almindeligt med en række offentlige kunder. Det viser aktindsigter nu ikke er tilfældet.”

Artiklen omhandler Peter Trans’ forklaring under et retsmødet, hvor han nævnte nogle konkrete offentlige myndigheder, som Atea skulle have afholdt dyre middage med. Computerworld søgte efterfølgende aktindsigt hos de myndigheder, Peter Trans havde nævnt under retsmødet, og konfronterede ham i artiklen med myndighedernes svar til Computerworld. Straffesagen var på tidspunktet for artiklens offentliggørelse fortsat verserende.

Peter Trans har klaget til Pressenævnet over, at især artiklens underrubrik får hans forklaring under retsmødet i en verserende straffesag til at fremstå usand. Pressenævnet finder, at udsagnet ”Det viser aktindsigter nu ikke er tilfældet” i artiklens underrubrik i sammenhængen fremstår som en faktuel oplysning, der er egnet til at så tvivl om Peter Trans’ forklaring i retten.

Nævnet har derfor udtalt kritik af Computerworld, idet Computerworld ved underrubrikkens formulering har overskredet grænserne for, hvad et medie må tilkendegive ved omtale af verserende straffesager, da udsagnet kan drage tvivl om troværdigheden af Peter Trans’ forklaring for retten og dermed hans skyld.

Pressenævnet har pålagt os at bringe ovennævnte meddelelse. Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses på pressenaevnet.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere