Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Open source vinder hastigt frem - men proprietær software har stadig sine fordele: "Al teori peger på, at man skal gøre tingene tilgængelige, hvis man vil øge sin innovation"

Interview: Open source-baserede systemer buldrer frem i erhvervslivet, hvor de store teknologi-firmaer slåes på livet løs om placeringerne på platforms-markedet. Er det så ved at være slut med de proprietære systemer? Nej, mener NNIT’s CTO, Jens Maagøe. Men man skal tænke sig om.

Premium Kun for abonnenter
Interview: Open source baseret software buldrer frem i erhvervslivet, hvor de åbne systemer blandes på kryds og tværs med lukkede systemer i it-miljøerne.

Det er der både fordele og ulemper ved i en tid, hvor de store selskaber kæmper på livet løs om udviklernes opmærksomhed og om at eje de platforme, hvor udviklerne befinder sig.

I det store teknologi-kapløb er det nye mantra innovation: De virksomheder, der har bedst adgang til de innovative udviklere, vil kunne rykke hurtigere end de øvrige.

Hvor rykker open source især? Og gør udviklingen, at det snart er slut med (dyr) proprietær software? Vi har spurgt Jens Maagøe, der er CTO i NNIT.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter