Microsoft- og Amazon-ansatte i åben protest: Stop skrupelløs brug af ansigtsgenkendelse

Voldsomme begivenheder ved den amerikanske grænse får ansatte fra både Amazon og Microsoft til åbent at kritisere deres chefer.

Det var ikke uden en vis portion stolthed, at Microsoft i januar 2018 kunne fortælle om selskabets samarbejde med de amerikanske myndigheder.

Her udtrykte selskabets general manager, Tom Keane, stolthed over at kunne understøtte it-moderniseringen af blandt andre det amerikanske grænsepoliti (ICE).

Det giver nu bagslag, efter den amerikanske regering møder både hård intern og ekstern kritik for grænsepolitiets hårdhændede behandling af illegale indvandrere ved den sydlige amerikanske grænse.

Billeder af splittede familier og tvangsfjernede børn har igennem ugen sat den Trump-ledede regering under stigende pres.

Microsofts indblanding i ICE’s aktiviteter, har fået Microsoft ansatte til at protestere.

I et åbent brev publiceret både internt og hos New York Times lyder det fra over hundrede ansatte: ”Vi, der skaber de teknologier, som Microsoft lukrerer på, nægter at være medskyldige” – efterfulgt af et krav om, at Microsoft trækker sig ud af enhver aftale indgået med ICE-myndigheden.

Siden publikationen i onsdags har flere hundrede Microsoft-ansatte sluttet sig til kritikken. Det skriver The Verge.

Microsoft skrev i januar, at selskabets værktøjer gjorde ICE i stand til at foretage beslutninger hurtigere ved hjælp af databehandling på edge-enheder og deep learning-teknikker til at foretage kvikkere ansigtsgenkendelse.

Se også: Rådgiver: Mere end hver anden danske virksomhed udelukket fra at anvende Amazon, Google og Microsofts cloud-tjenester

Amazon-ansatte i lignende oprør
Mens Microsoft-ansatte protester, mødes rivalen Amazon af lignende protester fra ansatte. Her har en gruppe Amazon-ansatte smedet et lignende åbent brev, hvor der plederes til Jeff Bezos for, at Amazon ikke ukritisk sælger af selskabets ansigtsgenkendelsesteknologi, kaldet AWS Rekognition.

I brevet opponeres der imod den amerikanske regering misbrug af Amazons teknologi “Vi oplever en historisk militarisering af af politistyrker, en klapjagt på sorte aktivister og et voksende føderal grænsepoliti, som i øjeblikket er i færd med at bryde menneskerettighederne”. Det skriver Engadget.

Her frygter Amazon-medarbejderne, at teknologien vil styrke tendenser mod et overvågningssamfund, og pointerer samtidigt at over 40 menneskerettighedsgrupper og over 150.000 mennesker tidligere har underskrevet åbne deklarationer imod myndigheders brug af teknologien.

I det åbne brev appellerer de ansatte også for, at analyse-værktøjet Palantir skal puffes ud af Amazons cloud-services. Værktøjet er ifølge the Intercept blevet brugt af ICE til at lokalisere immigranter.

Palantir bliver i dag også benyttet af det danske Rigspoliti til blandt andet efterforskning af data indsamlet via tele-logning.

Se også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.