Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Microsoft- og Amazon-ansatte i åben protest: Stop skrupelløs brug af ansigtsgenkendelse

Voldsomme begivenheder ved den amerikanske grænse får ansatte fra både Amazon og Microsoft til åbent at kritisere deres chefer.

Det var ikke uden en vis portion stolthed, at Microsoft i januar 2018 kunne fortælle om selskabets samarbejde med de amerikanske myndigheder.

Her udtrykte selskabets general manager, Tom Keane, stolthed over at kunne understøtte it-moderniseringen af blandt andre det amerikanske grænsepoliti (ICE).

Det giver nu bagslag, efter den amerikanske regering møder både hård intern og ekstern kritik for grænsepolitiets hårdhændede behandling af illegale indvandrere ved den sydlige amerikanske grænse.

Billeder af splittede familier og tvangsfjernede børn har igennem ugen sat den Trump-ledede regering under stigende pres.

Microsofts indblanding i ICE’s aktiviteter, har fået Microsoft ansatte til at protestere.

I et åbent brev publiceret både internt og hos New York Times lyder det fra over hundrede ansatte: ”Vi, der skaber de teknologier, som Microsoft lukrerer på, nægter at være medskyldige” – efterfulgt af et krav om, at Microsoft trækker sig ud af enhver aftale indgået med ICE-myndigheden.

Siden publikationen i onsdags har flere hundrede Microsoft-ansatte sluttet sig til kritikken. Det skriver The Verge.

Microsoft skrev i januar, at selskabets værktøjer gjorde ICE i stand til at foretage beslutninger hurtigere ved hjælp af databehandling på edge-enheder og deep learning-teknikker til at foretage kvikkere ansigtsgenkendelse.

Se også: Rådgiver: Mere end hver anden danske virksomhed udelukket fra at anvende Amazon, Google og Microsofts cloud-tjenester

Amazon-ansatte i lignende oprør

Mens Microsoft-ansatte protester, mødes rivalen Amazon af lignende protester fra ansatte. Her har en gruppe Amazon-ansatte smedet et lignende åbent brev, hvor der plederes til Jeff Bezos for, at Amazon ikke ukritisk sælger af selskabets ansigtsgenkendelsesteknologi, kaldet AWS Rekognition.

I brevet opponeres der imod den amerikanske regering misbrug af Amazons teknologi “Vi oplever en historisk militarisering af af politistyrker, en klapjagt på sorte aktivister og et voksende føderal grænsepoliti, som i øjeblikket er i færd med at bryde menneskerettighederne”. Det skriver Engadget.

Her frygter Amazon-medarbejderne, at teknologien vil styrke tendenser mod et overvågningssamfund, og pointerer samtidigt at over 40 menneskerettighedsgrupper og over 150.000 mennesker tidligere har underskrevet åbne deklarationer imod myndigheders brug af teknologien.

I det åbne brev appellerer de ansatte også for, at analyse-værktøjet Palantir skal puffes ud af Amazons cloud-services. Værktøjet er ifølge the Intercept blevet brugt af ICE til at lokalisere immigranter.

Palantir bliver i dag også benyttet af det danske Rigspoliti til blandt andet efterforskning af data indsamlet via tele-logning.

Se også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere