Artikel top billede

Microsoft- og Amazon-ansatte i åben protest: Stop skrupelløs brug af ansigtsgenkendelse

Voldsomme begivenheder ved den amerikanske grænse får ansatte fra både Amazon og Microsoft til åbent at kritisere deres chefer.

Det var ikke uden en vis portion stolthed, at Microsoft i januar 2018 kunne fortælle om selskabets samarbejde med de amerikanske myndigheder.

Her udtrykte selskabets general manager, Tom Keane, stolthed over at kunne understøtte it-moderniseringen af blandt andre det amerikanske grænsepoliti (ICE).

Det giver nu bagslag, efter den amerikanske regering møder både hård intern og ekstern kritik for grænsepolitiets hårdhændede behandling af illegale indvandrere ved den sydlige amerikanske grænse.

Billeder af splittede familier og tvangsfjernede børn har igennem ugen sat den Trump-ledede regering under stigende pres.

Microsofts indblanding i ICE’s aktiviteter, har fået Microsoft ansatte til at protestere.

I et åbent brev publiceret både internt og hos New York Times lyder det fra over hundrede ansatte: ”Vi, der skaber de teknologier, som Microsoft lukrerer på, nægter at være medskyldige” – efterfulgt af et krav om, at Microsoft trækker sig ud af enhver aftale indgået med ICE-myndigheden.

Siden publikationen i onsdags har flere hundrede Microsoft-ansatte sluttet sig til kritikken. Det skriver The Verge.

Microsoft skrev i januar, at selskabets værktøjer gjorde ICE i stand til at foretage beslutninger hurtigere ved hjælp af databehandling på edge-enheder og deep learning-teknikker til at foretage kvikkere ansigtsgenkendelse.

Se også: Rådgiver: Mere end hver anden danske virksomhed udelukket fra at anvende Amazon, Google og Microsofts cloud-tjenester

Amazon-ansatte i lignende oprør

Mens Microsoft-ansatte protester, mødes rivalen Amazon af lignende protester fra ansatte. Her har en gruppe Amazon-ansatte smedet et lignende åbent brev, hvor der plederes til Jeff Bezos for, at Amazon ikke ukritisk sælger af selskabets ansigtsgenkendelsesteknologi, kaldet AWS Rekognition.

I brevet opponeres der imod den amerikanske regering misbrug af Amazons teknologi “Vi oplever en historisk militarisering af af politistyrker, en klapjagt på sorte aktivister og et voksende føderal grænsepoliti, som i øjeblikket er i færd med at bryde menneskerettighederne”. Det skriver Engadget.

Her frygter Amazon-medarbejderne, at teknologien vil styrke tendenser mod et overvågningssamfund, og pointerer samtidigt at over 40 menneskerettighedsgrupper og over 150.000 mennesker tidligere har underskrevet åbne deklarationer imod myndigheders brug af teknologien.

I det åbne brev appellerer de ansatte også for, at analyse-værktøjet Palantir skal puffes ud af Amazons cloud-services. Værktøjet er ifølge the Intercept blevet brugt af ICE til at lokalisere immigranter.

Palantir bliver i dag også benyttet af det danske Rigspoliti til blandt andet efterforskning af data indsamlet via tele-logning.

Se også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere