Artikel top billede

Ny Trump-plan skal blokere for massiv teknologioverførsel fra USA til Kina

USA’s præsident, Donald Trump, er på vej med stor plan, som skal forhindre, at Kina får fingre i viden om ‘industriel vigtig teknologi’ fra USA.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er på trapperne med en stor plan, som skal forhindre, at Kina får adgang til ‘industriel vigtig teknologi’ i amerikanske virksomheder.

Ifølge Wall Street Journal vil Trump med sin plan forbyde virksomheder med mindst 25 procent kinesisk ejerskab at investere i amerikanske teknologi-virksomheder, som producerer ‘industriel vigtig teknologi.’

Samtidig indgår det i planen, at kontrollen med den amerikansk eksport til Kina skal skærpes.

Hensigten med planen er at forhindre, at Kina tilegner sig teknologisk viden fra de amerikanske selskabers innovationsafdelinger.

Ifølge avisen vil den amerianske regering præsentere de endelige planer på fredag.

USA og Kina har ligget i handelskrig i de seneste par uger, hvor Donald Trump blandt andet har indført straftold på kinesiske varer.

Kina præsenterede for et par år siden en teknologiplan med navnet ‘Made in China 2025,’ som sigter mod at gøre Kina til verdens førende land inden for en række teknologiområder.

Ifølge Wall Street Journal har Kina imidlertid ikke den nødvendige teknologiske viden selv til at nå målene.

Derfor ligger det som grundlag for ‘Made in China 2025’-planerne, at Kina skal investere stort i ikke mindst amerikanske virksomheder og der i gennem tilegne sig den nødvendige viden.

Avisen skriver desuden, at udenlandske virksomheder er tvunget til at indgå i tæt samarbejde med kinesiske selskaber for at få adgang til det store kinesiske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere