Artikel top billede

Ny Trump-plan skal blokere for massiv teknologioverførsel fra USA til Kina

USA’s præsident, Donald Trump, er på vej med stor plan, som skal forhindre, at Kina får fingre i viden om ‘industriel vigtig teknologi’ fra USA.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er på trapperne med en stor plan, som skal forhindre, at Kina får adgang til ‘industriel vigtig teknologi’ i amerikanske virksomheder.

Ifølge Wall Street Journal vil Trump med sin plan forbyde virksomheder med mindst 25 procent kinesisk ejerskab at investere i amerikanske teknologi-virksomheder, som producerer ‘industriel vigtig teknologi.’

Samtidig indgår det i planen, at kontrollen med den amerikansk eksport til Kina skal skærpes.

Hensigten med planen er at forhindre, at Kina tilegner sig teknologisk viden fra de amerikanske selskabers innovationsafdelinger.

Ifølge avisen vil den amerianske regering præsentere de endelige planer på fredag.

USA og Kina har ligget i handelskrig i de seneste par uger, hvor Donald Trump blandt andet har indført straftold på kinesiske varer.

Kina præsenterede for et par år siden en teknologiplan med navnet ‘Made in China 2025,’ som sigter mod at gøre Kina til verdens førende land inden for en række teknologiområder.

Ifølge Wall Street Journal har Kina imidlertid ikke den nødvendige teknologiske viden selv til at nå målene.

Derfor ligger det som grundlag for ‘Made in China 2025’-planerne, at Kina skal investere stort i ikke mindst amerikanske virksomheder og der i gennem tilegne sig den nødvendige viden.

Avisen skriver desuden, at udenlandske virksomheder er tvunget til at indgå i tæt samarbejde med kinesiske selskaber for at få adgang til det store kinesiske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere