Artikel top billede

Ny Trump-plan skal blokere for massiv teknologioverførsel fra USA til Kina

USA’s præsident, Donald Trump, er på vej med stor plan, som skal forhindre, at Kina får fingre i viden om ‘industriel vigtig teknologi’ fra USA.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er på trapperne med en stor plan, som skal forhindre, at Kina får adgang til ‘industriel vigtig teknologi’ i amerikanske virksomheder.

Ifølge Wall Street Journal vil Trump med sin plan forbyde virksomheder med mindst 25 procent kinesisk ejerskab at investere i amerikanske teknologi-virksomheder, som producerer ‘industriel vigtig teknologi.’

Samtidig indgår det i planen, at kontrollen med den amerikansk eksport til Kina skal skærpes.

Hensigten med planen er at forhindre, at Kina tilegner sig teknologisk viden fra de amerikanske selskabers innovationsafdelinger.

Ifølge avisen vil den amerianske regering præsentere de endelige planer på fredag.

USA og Kina har ligget i handelskrig i de seneste par uger, hvor Donald Trump blandt andet har indført straftold på kinesiske varer.

Kina præsenterede for et par år siden en teknologiplan med navnet ‘Made in China 2025,’ som sigter mod at gøre Kina til verdens førende land inden for en række teknologiområder.

Ifølge Wall Street Journal har Kina imidlertid ikke den nødvendige teknologiske viden selv til at nå målene.

Derfor ligger det som grundlag for ‘Made in China 2025’-planerne, at Kina skal investere stort i ikke mindst amerikanske virksomheder og der i gennem tilegne sig den nødvendige viden.

Avisen skriver desuden, at udenlandske virksomheder er tvunget til at indgå i tæt samarbejde med kinesiske selskaber for at få adgang til det store kinesiske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere