Artikel top billede

AMD's dyreste grafikkort er blevet markant billigere igennem de seneste to måneder

Priserne på grafikkort på vej ned igen efter lang tids pris-stigninger: Prisfald på op til 26 procent

Udbuddet begynder igen at matche efterspørgslen med prisfald på op til 26 procent.

Hamstring, rationering og voldsomme prisstigninger var bare nogle af de greb, som markedet for grafikkort oplevede under efterårs krypto-rus, hvor stadigt flere af de regnekraftige kort blev benyttet til at udvinde kryptovalutaer.

High-end grafikkort blev købt i store partier, som Proshop i sin tid fortalte til Computerworld:

"Den vildeste handel, vi har oplevet, var, da en kunde kom og købte 92 GTX 1080ti-grafikkort. Det er altså Nvidias mest kraftfulde og dyreste grafikkort til gamere," lød det dengang fra ProShop.

Priserne steg naturligvis.

Denne trend ser nu ud til at fortage sig godt hjulpet på vej af kryptovalutaernes fald i de seneste måneder.

Det omsættes nu til lavere priser for forbrugerne med prisfald på op til en fjerdedel siden april måned. Det fremgår i en pressemeddelelse fra søgemaskinen Compware.

Største prisfald noterer AMD Radeon RX580 (8GB)-kortet sig for.

Det er et populært kort blandt de såkaldte kryptominere, hvis pris er drattet med 26 procent over de seneste to måneder.

Det blev samtidigt det kort, der steg mest i pris igennem 2017 på grund af dets evne til at udvinde blandt andet kryptovalutaen Ethereum.

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

Et andet markant prisfald noteres for Nvidias topmodel, GTX 1080 Ti, hvis pris er drattet med 19,2 procent fra over 7.300 kroner til nu 5.899 kroner.

Dette prisfald hænger mere sammen med rygterne om en kommende afløser til Nvidias topmodel.

”Jeg tror at folk har været afventende omkring at investere i et GTX 1080 Ti på grund af rygterne om den nye Geforce serie. Det har givet producenterne og forhandlerne tid til at få produktet på hylderne igen. Hvilket har medført et prisfald,” pointerer Eric Frederiksen fra Compware.

Faldet i priserne for grafikkort kommer samtidigt med, at det længe opskruede marked for SSD’er også viser tegn på lavere priser.

Det kan du læse mere om her: Efter lagerprisernes himmelflugt: Nu falder SSD-priserne omsider – og det er nu, du skal købe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere