Artikel top billede

AMD's dyreste grafikkort er blevet markant billigere igennem de seneste to måneder

Priserne på grafikkort på vej ned igen efter lang tids pris-stigninger: Prisfald på op til 26 procent

Udbuddet begynder igen at matche efterspørgslen med prisfald på op til 26 procent.

Hamstring, rationering og voldsomme prisstigninger var bare nogle af de greb, som markedet for grafikkort oplevede under efterårs krypto-rus, hvor stadigt flere af de regnekraftige kort blev benyttet til at udvinde kryptovalutaer.

High-end grafikkort blev købt i store partier, som Proshop i sin tid fortalte til Computerworld:

"Den vildeste handel, vi har oplevet, var, da en kunde kom og købte 92 GTX 1080ti-grafikkort. Det er altså Nvidias mest kraftfulde og dyreste grafikkort til gamere," lød det dengang fra ProShop.

Priserne steg naturligvis.

Denne trend ser nu ud til at fortage sig godt hjulpet på vej af kryptovalutaernes fald i de seneste måneder.

Det omsættes nu til lavere priser for forbrugerne med prisfald på op til en fjerdedel siden april måned. Det fremgår i en pressemeddelelse fra søgemaskinen Compware.

Største prisfald noterer AMD Radeon RX580 (8GB)-kortet sig for.

Det er et populært kort blandt de såkaldte kryptominere, hvis pris er drattet med 26 procent over de seneste to måneder.

Det blev samtidigt det kort, der steg mest i pris igennem 2017 på grund af dets evne til at udvinde blandt andet kryptovalutaen Ethereum.

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

Et andet markant prisfald noteres for Nvidias topmodel, GTX 1080 Ti, hvis pris er drattet med 19,2 procent fra over 7.300 kroner til nu 5.899 kroner.

Dette prisfald hænger mere sammen med rygterne om en kommende afløser til Nvidias topmodel.

”Jeg tror at folk har været afventende omkring at investere i et GTX 1080 Ti på grund af rygterne om den nye Geforce serie. Det har givet producenterne og forhandlerne tid til at få produktet på hylderne igen. Hvilket har medført et prisfald,” pointerer Eric Frederiksen fra Compware.

Faldet i priserne for grafikkort kommer samtidigt med, at det længe opskruede marked for SSD’er også viser tegn på lavere priser.

Det kan du læse mere om her: Efter lagerprisernes himmelflugt: Nu falder SSD-priserne omsider – og det er nu, du skal købe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere