Artikel top billede

Bankdata ramt af nedbrud: Mindst fire danske mobil- og netbanker i problemer - se her om du er ramt

Kunder hos Sydbank, Jyske Bank og Alm. Brand oplever, at de har svært ved at tilgå bankernes net- og mobilbanker. Bankdata bekræfter fejlen, men understreger der ikke er tale om et større nedbrud. Selskabet kan endnu ikke give en tidshorisont for, hvornår driften bliver stabil.

Kunder hos Jyske Bank, Sydbank og Alm. Brand har hele fredag morgen rapporteret problemer med at tilgå de pågældende bankers net- og mobilbanker.

Derudover oplyser Sparekassen Sjælland-Fyn på Facebook, at banken også er ramt af nedbruddet.

Bankdata, der står bag it-systemerne for de tre bankers net- og mobilbanker bekræfter over for Computerworld, at der er et nedbrud, men understreger, at det ikke drejer sig om alle kunder i de fire banker.

"Lige nu er vores hold ved at undersøge, hvor alvorligt det er, og hvad vi gør ved det. Der er ikke tilbagemeldinger om, at alle er ramt. Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at det drejer sig om alle kunder, men vi oplever kun, at det er sporadisk," siger Annette Ernst Lüdeking, presseansvarlig hos Bankdata til Computerworld, og tilføjer:

"Det er ikke hele systemet, der er ramt. Der er ikke tale om et major breakdown."

Endnu en bank ramt og flere kan være ramt

Bankdata driver it-systemer for 11 danske banker, og selskabet kan ikke afvise, at flere danske banker er ramt, men indtil videre, er der altså kun meldinger om, at det drejer sig om kunder hos Sydbank, Alm. Brand, Jyske Bank og Sparekassen Sjælland-Fyn.

Annette Ernst Lüdeking fortæller, at Bankdata endnu ikke ved, hvor lang tid det tager for de bankernes kunder kan opleve stabil drift igen, men understreger, at Bankdata plejer at udbedre fejlene inden for et par timer, når der ikke er tale om et stort nedbrud.

"Vi har ikke et stort nedbrud, så mit første bud er, at vi oppe igen i løbet af et par timer. Så hurtigt vi finder fejlen, kan vi lave en fejlretning på det. Det er noget, vi ordner ret hurtigt, men ret hurtigt er relativt, når man står som bankkunde og gerne vil hurtigt på. Det er selvfølgelig beklageligt," siger hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere