Artikel top billede

Bankdata ramt af nedbrud: Mindst fire danske mobil- og netbanker i problemer - se her om du er ramt

Kunder hos Sydbank, Jyske Bank og Alm. Brand oplever, at de har svært ved at tilgå bankernes net- og mobilbanker. Bankdata bekræfter fejlen, men understreger der ikke er tale om et større nedbrud. Selskabet kan endnu ikke give en tidshorisont for, hvornår driften bliver stabil.

Kunder hos Jyske Bank, Sydbank og Alm. Brand har hele fredag morgen rapporteret problemer med at tilgå de pågældende bankers net- og mobilbanker.

Derudover oplyser Sparekassen Sjælland-Fyn på Facebook, at banken også er ramt af nedbruddet.

Bankdata, der står bag it-systemerne for de tre bankers net- og mobilbanker bekræfter over for Computerworld, at der er et nedbrud, men understreger, at det ikke drejer sig om alle kunder i de fire banker.

"Lige nu er vores hold ved at undersøge, hvor alvorligt det er, og hvad vi gør ved det. Der er ikke tilbagemeldinger om, at alle er ramt. Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at det drejer sig om alle kunder, men vi oplever kun, at det er sporadisk," siger Annette Ernst Lüdeking, presseansvarlig hos Bankdata til Computerworld, og tilføjer:

"Det er ikke hele systemet, der er ramt. Der er ikke tale om et major breakdown."

Endnu en bank ramt og flere kan være ramt

Bankdata driver it-systemer for 11 danske banker, og selskabet kan ikke afvise, at flere danske banker er ramt, men indtil videre, er der altså kun meldinger om, at det drejer sig om kunder hos Sydbank, Alm. Brand, Jyske Bank og Sparekassen Sjælland-Fyn.

Annette Ernst Lüdeking fortæller, at Bankdata endnu ikke ved, hvor lang tid det tager for de bankernes kunder kan opleve stabil drift igen, men understreger, at Bankdata plejer at udbedre fejlene inden for et par timer, når der ikke er tale om et stort nedbrud.

"Vi har ikke et stort nedbrud, så mit første bud er, at vi oppe igen i løbet af et par timer. Så hurtigt vi finder fejlen, kan vi lave en fejlretning på det. Det er noget, vi ordner ret hurtigt, men ret hurtigt er relativt, når man står som bankkunde og gerne vil hurtigt på. Det er selvfølgelig beklageligt," siger hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere