Artikel top billede

Bankdata ramt af nedbrud: Mindst fire danske mobil- og netbanker i problemer - se her om du er ramt

Kunder hos Sydbank, Jyske Bank og Alm. Brand oplever, at de har svært ved at tilgå bankernes net- og mobilbanker. Bankdata bekræfter fejlen, men understreger der ikke er tale om et større nedbrud. Selskabet kan endnu ikke give en tidshorisont for, hvornår driften bliver stabil.

Kunder hos Jyske Bank, Sydbank og Alm. Brand har hele fredag morgen rapporteret problemer med at tilgå de pågældende bankers net- og mobilbanker.

Derudover oplyser Sparekassen Sjælland-Fyn på Facebook, at banken også er ramt af nedbruddet.

Bankdata, der står bag it-systemerne for de tre bankers net- og mobilbanker bekræfter over for Computerworld, at der er et nedbrud, men understreger, at det ikke drejer sig om alle kunder i de fire banker.

"Lige nu er vores hold ved at undersøge, hvor alvorligt det er, og hvad vi gør ved det. Der er ikke tilbagemeldinger om, at alle er ramt. Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at det drejer sig om alle kunder, men vi oplever kun, at det er sporadisk," siger Annette Ernst Lüdeking, presseansvarlig hos Bankdata til Computerworld, og tilføjer:

"Det er ikke hele systemet, der er ramt. Der er ikke tale om et major breakdown."

Endnu en bank ramt og flere kan være ramt

Bankdata driver it-systemer for 11 danske banker, og selskabet kan ikke afvise, at flere danske banker er ramt, men indtil videre, er der altså kun meldinger om, at det drejer sig om kunder hos Sydbank, Alm. Brand, Jyske Bank og Sparekassen Sjælland-Fyn.

Annette Ernst Lüdeking fortæller, at Bankdata endnu ikke ved, hvor lang tid det tager for de bankernes kunder kan opleve stabil drift igen, men understreger, at Bankdata plejer at udbedre fejlene inden for et par timer, når der ikke er tale om et stort nedbrud.

"Vi har ikke et stort nedbrud, så mit første bud er, at vi oppe igen i løbet af et par timer. Så hurtigt vi finder fejlen, kan vi lave en fejlretning på det. Det er noget, vi ordner ret hurtigt, men ret hurtigt er relativt, når man står som bankkunde og gerne vil hurtigt på. Det er selvfølgelig beklageligt," siger hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere