Artikel top billede

Morgen-briefing: Danoffice IT-rigmænd stifter kapitalfond - investerer i solenergi / Pas på med at tjekke arbejdsmails i ferien / Telia har sendt sin ‘antennekaravane’ afsted

Danoffice IT-rigmænd stifter kapitalfond - investerer i solenergi. Pas på med at tjekke arbejdsmails i ferien. Telia har sendt sin ‘antennekaravane’ afsted. Populær quiz-app på Facebook suger dine data ud

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Danoffice IT-rigmænd stifter kapitalfond - investerer i solenergi

De tidligere ejere af Danoffice IT, Per Svehag og Steen Nielsen, køber solenergi-selskabet GSOL Energy Global for et ‘tocifret millionbeløb.’

Det sker gennem deres nyoprettede kapitalfond Dangroup Invest, der samlet har en investeringspulje på en milliard kroner.

Per Svehag og Steen Nielsen blev rige, da de i efteråret solgte Danoffice IT til kapitalfonden Agilitas.

Det kan du læse mere om her: Danoffice IT’s mangeårige direktør trækker sig efter salg til kapitalfond: Her er planen for selskabet.

“Vi mener, at GSOL Energy Global matcher vores kriterier perfekt og finder deres energiløsninger og services unikke. Jeg har før været med til at opbygge Vestergaard og Danoffice IT. De er i dag begge førende på deres områder og har FN, Verdensbanken og NGO`er som kunder. Vi mener, vi kan bidrage meget til GSOL Energy Global. Vores ambition er igen at skabe en international virksomhed, som er førende på sit felt og har en omsætning på over en halv milliard kroner,” lyder det fra Per Svehag.

GSOL Energy Global har iøvrigt hovedkvarter i Svendborg - samme by som Danoffice IT.

Pas på med at tjekke arbejdsmails i ferien

‘Medarbejdere og chefer udgør en risiko for deres arbejdsplads, når de vil være effektive på ferien og lige få besvaret arbejdsmails,’ lyder det i en advarsel udsendt af forsikringsselskabet If Skadeforsikring.

Forsikringsselskabet peger på, at det udgør en sikkerhedsrisiko at tjekke mail fra mobilen, da man ofte ikke kan afsenderidentifikation og falske URL’er.

Derfor er det meget nemmere for phishere at få folk til at videresende falske mail til kolleger og andre.

“Hvis indholdet af mailen forsøger at presse dig ved meget korte frister, bør du være på vagt,” lyder det fra forsikringsselskabet, der desuden opfordrer alle til at være på vagt over for mails med dårligt sprog samt installere sikkerhedsopdateringer.

Hvilket vi jo selvfølgelig godt ved, at vi skal, ikke?

Telia har sendt sin ‘antennekaravane’ afsted

Sommerferien er over os, og det betyder, at Telia nu har sendt sin ‘antenne-karavane’ ud i det danske sommerland, lyder det fra selskabet.

Hovedfokus i den første uge er Roskilde Festival. Senere kommer mobilantennterne til dyrskuer, andre musikfestivaller, markeder, spejderlejre og andet - i alt 34 arrangementer får besøg.

Telia har kørt fire ekstra antenner til Roskilde Festival.Topscoreren er dog Skanderborg Festival, hvor Telia stiller med fem master.

”I og omkring Dyrskuepladsen har vi faktisk opgraderet vores permanente mobildækning de senere år, så der er i forvejen rigtig fin dækning. Vi har 11 stationære mobilmaster, som dækker festivalpladsen, campingområdet og adgangsvejen til og fra festivallen,” lyder det fra selskabet.

Populær quiz-app på Facebook suger dine data ud

Mange danskere har på Facebook anvendt sjove navnelege fra Nametest.com, som genererer forskellige vinkler og beskrivelser på brugeren ud fra Facebook-data.

Ifølge Business har en it-sikkerhedsforsker nu kigget nærmere på de data, som anvendes.

Ifølge ham gør et sikkerhedshul i Nametest.com det muligt at tømme brugernes Facebook-profil for data - også efter, at brugeren eventuelt har slette sin tilladelse om databrug til Nametest.

Ifølge avisen har tysk-ejede Nametest.com ikke registreret, at hullet er blevet udnyttet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere