Artikel top billede

Apple på vej med helt ny udgave af Apple Maps - skal hente data fra millioner af iPhones

Apple er på vej med en fuld ombygning af kort-appen til iPhone, som fremover skal baseres på nye data.

Apple er på vej med en komplet ombygning af den i dag mest anvendte iPhone-app, nemlig kort-appen Apple Maps.

Ifølge TechCrunch vil Apple begynde at udrulle den nye Maps-app fra efteråret, når beta-versionen af iOS 12 bliver lanceret.

Den nye version af Maps kommer i første omgang kun at dække San Francisco-området, men skal udrulles herfra.

Der bliver tale om en komplet ombygning af kort-appen.

Blandt andet vil Apple anvende store mængder data indsamlet fra andre iPhones ‘i marken’ til at forbedre kort-oplevelsen, ligesom selskabet vil indsamle oplysninger, billeder og lignende fra dets egne biler, som skal køre rundt på veje stræder og måle op via sensorer, kameraer og lignende.

Ifølge TechChrunch bliver den nye Apple Maps responsive til ændringer, vejarbejde og lignende, ligesom den bliver langt mere detaljeret end den nuværende udgave.

Blandt andet vil der være detaljer om underlag, vegetation, søer, bassiner, fortov og lignende.

Ombygningen af kort-appen har været undervejs i fire år. Ifølge TechChrunch er det målet, at Apple helt vil frigøre sig fra data fra tredjepart til kortfunktionen.

“Vi vil forsøge at skabe det, som vi håber kan blive den bedste kort-app i verden. Det inkluderer opbygningen af al vores kort-data fra bunden,” siger Apples maps-chef, Eddy Cue, ifølge TechChrunch.

Mange forskellige kilder

I dag leveres kort-data i et miskmask af data fra hollandske TomTom samt af OpenStreetMap og andre leverandører.

Dette skyldes ifølge TechChrunch, at Apple var nødt til at lancere Maps i en fart for overhovedet at nå at komme med med en kort-app i et marked, der dengang blev domineret kraftigt af Google Maps.

I dag er Maps vigtig i en række funktioner og apps, som anvender lokations-bestemmelse i en eller anden udstrækning.

Ifølge Eddy Cue er det derfor nødvendigt, at Apple kender alle data, der indgår i kort-appen, ligesom selskabet selv skal kunne kvalitets-sikre data - ikke mindst i forhold til persondata.

Hertil kommer, at Apple er godt træt af, at rettelser, opdateringer og ændringer fra tredjeparts-leverandører ofte kræver et længere forløb af kommunikation mellem Apple og leverandørerne.

Det er ambitionen, at Maps skal kunne rettes og ændres på ganske få dage - og ikke måneder, som det ofte kan tage i dag.

“For slet ikke at tale om den potentielle konkurrence-fordel, som det kan give at bygge og opdatere trafik-data fra hundreder af milloner af iPhones fremfor at være afhængig af partner-data,” hedder det.

Apple giver over for TechChrunch som eksempel anlæggelsen af en ny vej.

Det er noget, der i dag tager lang tid at ændre, mens det i den kommende version af Maps vil kunne ændres nærmest i det øjeblik, den nye vej åbnes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere