Artikel top billede

Tesla når vigtig milepæl på falderebet: ”Nu er selskabet en rigtig bilproducent”

Produktion af Tesla Model 3 runder de 5.000 enheder om ugen. Det gør selskabet til en ægte bilproducent mener Elon Musk.

Elon Musk og hans ikoniske Tesla-biler fik mange både i og udenfor bilbranchen til at måbe, da selskabet sidst i 2016 introducerede den ’billige’ Model 3 elbil.

Med en lokkende debutpris fra 35.000 dollars, skulle selskabet gøre elbilen mainstream.

Selskabet har dog døjet med at indfri forventningerne, når det gjaldt masseproduktionen, med forudbestillinger der har flagret i snart to år, skriver Bloomberg.

Dette skred i produktionsplanen har fået selskabet til at udskyde leverancerne i flere omgange. I den oprindelige produktionsplan skulle Tesla have ramt det nuværende produktionsniveau inden udgangen af 2017.

Men nu kan Tesla runde en længe ventet milepæl på 5.000 fremstillede enheder om ugen inden udgangen af juni måned.

Se også: Nyt Tesla-crash kulegraves af de amerikanske myndigheder

’En rigtig bilproducent’

Den rundede milepæl fik i søndags Elon Musk til at sende en jubel-mail ud til de ansatte:

”Vi klarede den”, skriver han og fortæller om de utraditionelle metoder som selskabet har benyttet sig af for at nå målsætningen:

”Vi har igennem kreativitet, vilje og opfindsomhed kreeret løsninger, som hidtil har virket umulige. Produktionstelte. Fragtet hele produktionsanlæg tværs over kloden med fly. Det fungerede.”

I mailen noterer han, at med milepælen kan Tesla nu kalde sig for ’en rigtig bilproducent’.

Fremover regner Elon Musk med, at produktionen vil kunne øges til 6.000 styk Model 3 om ugen en gang i næste måned. Sammenholdes det med selskabets to øvrige modeller, Model S og Model X, vil selskabet få en ’7.000 bils uge’ skriver han.

Ovenpå nyheden, har Wall Street kvitteret for den opfyldte målsætning ved at få Tesla-aktien til at stige med 4,6 procent.

Den administrerende direktør for Ford Motors i Europa samt EMEA, Steven Armstrong, kommenterede nyheden med et tweet, hvor han sarkastisk pointerer, at Tesla fortsat har lang vej, før det kan måle sig med den etablerede bil-industri, når det gælder styksalg.

”7000 biler, cirka fire timer. ❤️Ford Team❤️.” skriver Ford-chefen.

Læs også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Client Partner – Banking and Financial Services – BFS

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere