Artikel top billede

Afløseren til Nvidias GTX 1080 grafikkort synes at være på vej

Rygterne tager til: Næste måned er Nvidia klar med gamer-grafikkortet over dem alle

Efter snart to år med GTX 1080 kortet i toppen af selskabets line-up tyder meget på, at en afløser er på vej.

Nvidias førende grafikkort, GeForce GTX 1080-serien, har regeret i toppen af producentens portefølje i over to år. Lang tid for et grafikkort, men en afløser synes nu at være på vej i august måned.

Ifølge The Verge, har Nvidia udsendt invitationer til et pc-relateret event den 21. august. Et event som dermed vil passe med dagen, hvor årets udgave af Gamescom-messen, vil åbne dørene.

Et andet Nvidia event den dag, under overskriften ’NVIDIA’s Next Generation Mainstream GPU’, givetvis et GeForce GTX 1180 kort, er også blevet rygtet til en debut den dag.

Se også: Priserne på grafikkort på vej ned igen efter lang tids pris-stigninger: Prisfald på op til 26 procent

Nvidias CEO, har ellers tidligere afskrevet en ny generation af GeForce-kort, i den nærmeste fremtid, men rygterne styrkes af, at en produktchef fra Lenovo forrige uge nævnte, at GeForce GTX 11 serien er på vej til selskabet gaming-maskiner.

Samtidig er billeder af et fremtidigt Nvidia produkt blevet lækket forrige uge, hvor et grafikkort med GDDR6 VRAM-moduler ombord indikerer, at her er tale om et næste generations produkt.

RAM-producenten Micron indledte i sidste uge massefremstillingen af de første GDDR6-moduler – en lynhurtig RAM-type som skal afløse den aldrende GDDR5-teknologi.

Nvidias rygtede GTX 1180 grafikkort forventes at kunne afvikle spil i fuld 4K-opløsning med op til 144 Hz refresh-rate.

Dermed vil den kunne levere den fornødne grafiske regnekraft til at følge med de første 4K skærme fra Acer og Asus, som begge understøtter HDR, G-Sync samt 144Hz frekvenser.

Læs også: Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere