Artikel top billede

Volkswagen bud på en delebil bliver baseret på den fuldt elektriske I.D.-bil fra selskabet

Det vrimler med alternativer til livet som bilejer – bilfabrikanter flokkes om delebilsordninger

Både Volvo, VW og Renault fremlægger planer for deres respektive delebilsordninger. Fælles for dem er, at de bliver baseret på eldrevne biler.

Delebilsordninger, hvor hovedsageligt byboer kan bruge bilen som en service fremfor en fast udgift, vinder frem.

Alene denne uge er tre førende bilproducenter, Volvo, Volkswagen og Renault, ude med deres respektive planer for, hvordan selskabets biler i fremtiden ikke bliver noget man ejer, men rettere noget man lejer.

Det skriver The Next Web.

Hos Volvo vil tjenesten hedde kort og godt ’M’, baseret på erfaringer fra partneren Sunfleet, og vil fungere i både Sverige og USA, når den debuterer i 2019. VW vil også introducere et et-stavelsesbrand, ’We’, som ligeledes vil debutere i 2019 i hjemlandet Tyskland, men med ekspansionsplaner for øvrige europæiske, asiatiske og nordamerikanske markeder i 2020.

Franske Renaults bliver først med deres program, som indledes allerede i september 2018 i Paris og omegn.

Læs også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af

En trend i bilindustrien

Med planerne slutter Renault, VW og Volvo sig til den hastigt voksende skare af etablerede bilproducenter, som vil forsøge sig med delebilstjenester.

Både Ford, General Motors og Mercedes byder hver især på deres egne delebilsbaserede tjenester.

Fælles for de hastigt voksende mængde af tjenester er, at der tages et eller flere nye teknologier i brug, såsom el-drevne køretøjer, fælleskørsel via app og digitale bilnøgler som kan lejes over smartphonen.

Se også: Først vandt Uber appelsag i London: Nu vil tjenesten tilbage til Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere