Artikel top billede

Volkswagen bud på en delebil bliver baseret på den fuldt elektriske I.D.-bil fra selskabet

Det vrimler med alternativer til livet som bilejer – bilfabrikanter flokkes om delebilsordninger

Både Volvo, VW og Renault fremlægger planer for deres respektive delebilsordninger. Fælles for dem er, at de bliver baseret på eldrevne biler.

Delebilsordninger, hvor hovedsageligt byboer kan bruge bilen som en service fremfor en fast udgift, vinder frem.

Alene denne uge er tre førende bilproducenter, Volvo, Volkswagen og Renault, ude med deres respektive planer for, hvordan selskabets biler i fremtiden ikke bliver noget man ejer, men rettere noget man lejer.

Det skriver The Next Web.

Hos Volvo vil tjenesten hedde kort og godt ’M’, baseret på erfaringer fra partneren Sunfleet, og vil fungere i både Sverige og USA, når den debuterer i 2019. VW vil også introducere et et-stavelsesbrand, ’We’, som ligeledes vil debutere i 2019 i hjemlandet Tyskland, men med ekspansionsplaner for øvrige europæiske, asiatiske og nordamerikanske markeder i 2020.

Franske Renaults bliver først med deres program, som indledes allerede i september 2018 i Paris og omegn.

Læs også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af

En trend i bilindustrien

Med planerne slutter Renault, VW og Volvo sig til den hastigt voksende skare af etablerede bilproducenter, som vil forsøge sig med delebilstjenester.

Både Ford, General Motors og Mercedes byder hver især på deres egne delebilsbaserede tjenester.

Fælles for de hastigt voksende mængde af tjenester er, at der tages et eller flere nye teknologier i brug, såsom el-drevne køretøjer, fælleskørsel via app og digitale bilnøgler som kan lejes over smartphonen.

Se også: Først vandt Uber appelsag i London: Nu vil tjenesten tilbage til Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere