Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Nye graveregler kan sætte skub i udrulningen af fiber til danskerne

1. juli trådte nye regler for gravning af mindre render til nedlægning af fiber-kabler i kraft. Reglerne stammer fra teleforliget. Og de kan være med til at sætte mere skub på udrulning af fiber til danskerne.

Det er knap en uge siden, at der trådte nye graveregler i kraft herhjemme.

De nye regler gør, at fiberselskaberne vil kunne levere fibernet 10 dage hurtigere, mener Torben Poulsen, koncerndirektør i Danmarks største fiberselskab, SE, til Finans.

“Det har været et irritationsmoment at skulle søge gravetilladelser, når man blot skal grave fiberkabler fra vejen og ind til et hus. Det har forsinket vores tilslutninger af nye kunder, hvilket er ekstremt vigtigt for vores forretning,” siger han til avisen.

Det er op til de enkelte kommuner at bestemme, om de vil tage de nye regler til sig.

Reglerne stammer fra teleforliget.

Her står der, at:

“Regeringen vil give kommunerne mulighed for at anvende anmeldelsesprocedurer frem for ansøgningsprocedurer, når der er tale om mindre og kortvarige gravearbejder.og de gør, at kommunerne har mulighed for at fjerne kravet om, at el- og teleselskaber skal søge om tilladelse til at grave mindre render - typisk til tilslutning af fiberkabler til huse på en vej.”

Du finder teleforliget her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere