Artikel top billede

Nye graveregler kan sætte skub i udrulningen af fiber til danskerne

1. juli trådte nye regler for gravning af mindre render til nedlægning af fiber-kabler i kraft. Reglerne stammer fra teleforliget. Og de kan være med til at sætte mere skub på udrulning af fiber til danskerne.

Det er knap en uge siden, at der trådte nye graveregler i kraft herhjemme.

De nye regler gør, at fiberselskaberne vil kunne levere fibernet 10 dage hurtigere, mener Torben Poulsen, koncerndirektør i Danmarks største fiberselskab, SE, til Finans.

“Det har været et irritationsmoment at skulle søge gravetilladelser, når man blot skal grave fiberkabler fra vejen og ind til et hus. Det har forsinket vores tilslutninger af nye kunder, hvilket er ekstremt vigtigt for vores forretning,” siger han til avisen.

Det er op til de enkelte kommuner at bestemme, om de vil tage de nye regler til sig.

Reglerne stammer fra teleforliget.

Her står der, at:

“Regeringen vil give kommunerne mulighed for at anvende anmeldelsesprocedurer frem for ansøgningsprocedurer, når der er tale om mindre og kortvarige gravearbejder.og de gør, at kommunerne har mulighed for at fjerne kravet om, at el- og teleselskaber skal søge om tilladelse til at grave mindre render - typisk til tilslutning af fiberkabler til huse på en vej.”

Du finder teleforliget her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere