Artikel top billede

Tysk fodbold-landshold forsøgte sig med avanceret datanalyse fra SAP - men floppede alligevel ved VM

Det tyske fodboldforbund og SAP har sammen udviklet en avanceret platform til at samle og præsentere data fra en sværm af kilder og it-systemer ved hjælp af blandt andet kunstig intelligens. Men lige meget hjalp det ved VM.

Det tyske fodboldlandshold røg som det vil være nogle bekendt allerede ud af gruppespillet under VM i Rusland. Et magert resultat for et hold, som ellers er kendt for gode præstationer ved slutrunder.

Det ringe resultat sættes i et særligt perspektiv af det faktum, at det tyske landshold muligvis var det mest velunderrettede, gennemanalyserede og datamæssigt bedst forberedte hold ved slutrunden.

En podcast fra IDA kan nemlig fortælle, at det tyske fodboldforbund og SAP sammen har udviklet en helt ny it-platform, som både de enkelte spillere og holdet som sådan bruger til at analysere kampdata fra alle mulige kilder for at få de bedste chancer for en sejr.

Systemet kaldes SAP Sports One, og det indeholder blandt andet et såkaldt videocockpit, hvor de enkelte spillere på en telefon eller en tablet kan nærstudere og lære af individuelt udvalgte videoklip med dem selv eller en kommende modstander, mens trænere og analytikere kan finde mønstre i det store billede og måske forudse skader.

At undgå skader er ikke uvæsentligt.

Til podcasten fra IDA siger Bernd Huwe fra SAP, at “op mod 20 procent af topklubbernes lønninger indimellem går til skadede spillere. Der er kort sagt en solid business case i at undgå nogle af de mange skader.”

Konkret handler det om, at man kan samle data om en spillers præstationer under træningen sammen med hans medicinske historie og kampdata fra seneste kamp. Det kan eksempelvis bruges til at forudsige, at den pågældende spiller risikerer at få en skade i baglåret inden for den næste uge, fortæller Bernd Huwe.

Såkaldte wearables er en nøglekomponent i analysearbejdet. Herfra henter man data om den enkelte spillers puls, hastighed og bevægelser.

Det tyske landshold og SAP arbejder på at udbygge systemet med kunstig intelligens og machine learning. Eksempelvis vil man ved hjælp af mønsterdetektion og positionsdata snart kunne udpege komplekse kampsekvenser og modstandernes tendenser, skriver IDA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere