Artikel top billede

Tysk fodbold-landshold forsøgte sig med avanceret datanalyse fra SAP - men floppede alligevel ved VM

Det tyske fodboldforbund og SAP har sammen udviklet en avanceret platform til at samle og præsentere data fra en sværm af kilder og it-systemer ved hjælp af blandt andet kunstig intelligens. Men lige meget hjalp det ved VM.

Det tyske fodboldlandshold røg som det vil være nogle bekendt allerede ud af gruppespillet under VM i Rusland. Et magert resultat for et hold, som ellers er kendt for gode præstationer ved slutrunder.

Det ringe resultat sættes i et særligt perspektiv af det faktum, at det tyske landshold muligvis var det mest velunderrettede, gennemanalyserede og datamæssigt bedst forberedte hold ved slutrunden.

En podcast fra IDA kan nemlig fortælle, at det tyske fodboldforbund og SAP sammen har udviklet en helt ny it-platform, som både de enkelte spillere og holdet som sådan bruger til at analysere kampdata fra alle mulige kilder for at få de bedste chancer for en sejr.

Systemet kaldes SAP Sports One, og det indeholder blandt andet et såkaldt videocockpit, hvor de enkelte spillere på en telefon eller en tablet kan nærstudere og lære af individuelt udvalgte videoklip med dem selv eller en kommende modstander, mens trænere og analytikere kan finde mønstre i det store billede og måske forudse skader.

At undgå skader er ikke uvæsentligt.

Til podcasten fra IDA siger Bernd Huwe fra SAP, at “op mod 20 procent af topklubbernes lønninger indimellem går til skadede spillere. Der er kort sagt en solid business case i at undgå nogle af de mange skader.”

Konkret handler det om, at man kan samle data om en spillers præstationer under træningen sammen med hans medicinske historie og kampdata fra seneste kamp. Det kan eksempelvis bruges til at forudsige, at den pågældende spiller risikerer at få en skade i baglåret inden for den næste uge, fortæller Bernd Huwe.

Såkaldte wearables er en nøglekomponent i analysearbejdet. Herfra henter man data om den enkelte spillers puls, hastighed og bevægelser.

Det tyske landshold og SAP arbejder på at udbygge systemet med kunstig intelligens og machine learning. Eksempelvis vil man ved hjælp af mønsterdetektion og positionsdata snart kunne udpege komplekse kampsekvenser og modstandernes tendenser, skriver IDA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere