Tysk fodbold-landshold forsøgte sig med avanceret datanalyse fra SAP - men floppede alligevel ved VM

Det tyske fodboldforbund og SAP har sammen udviklet en avanceret platform til at samle og præsentere data fra en sværm af kilder og it-systemer ved hjælp af blandt andet kunstig intelligens. Men lige meget hjalp det ved VM.

Det tyske fodboldlandshold røg som det vil være nogle bekendt allerede ud af gruppespillet under VM i Rusland. Et magert resultat for et hold, som ellers er kendt for gode præstationer ved slutrunder.

Det ringe resultat sættes i et særligt perspektiv af det faktum, at det tyske landshold muligvis var det mest velunderrettede, gennemanalyserede og datamæssigt bedst forberedte hold ved slutrunden.

En podcast fra IDA kan nemlig fortælle, at det tyske fodboldforbund og SAP sammen har udviklet en helt ny it-platform, som både de enkelte spillere og holdet som sådan bruger til at analysere kampdata fra alle mulige kilder for at få de bedste chancer for en sejr.

Systemet kaldes SAP Sports One, og det indeholder blandt andet et såkaldt videocockpit, hvor de enkelte spillere på en telefon eller en tablet kan nærstudere og lære af individuelt udvalgte videoklip med dem selv eller en kommende modstander, mens trænere og analytikere kan finde mønstre i det store billede og måske forudse skader.

At undgå skader er ikke uvæsentligt.

Til podcasten fra IDA siger Bernd Huwe fra SAP, at “op mod 20 procent af topklubbernes lønninger indimellem går til skadede spillere. Der er kort sagt en solid business case i at undgå nogle af de mange skader.”

Konkret handler det om, at man kan samle data om en spillers præstationer under træningen sammen med hans medicinske historie og kampdata fra seneste kamp. Det kan eksempelvis bruges til at forudsige, at den pågældende spiller risikerer at få en skade i baglåret inden for den næste uge, fortæller Bernd Huwe.

Såkaldte wearables er en nøglekomponent i analysearbejdet. Herfra henter man data om den enkelte spillers puls, hastighed og bevægelser.

Det tyske landshold og SAP arbejder på at udbygge systemet med kunstig intelligens og machine learning. Eksempelvis vil man ved hjælp af mønsterdetektion og positionsdata snart kunne udpege komplekse kampsekvenser og modstandernes tendenser, skriver IDA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen.


Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.