Artikel top billede

Erik Damgaard-firma lander underskud og nedjusterer dramatisk: Aktiekursen styrtdykker

Erik Damgaards NPinvestor.com har problemer med at sluse nye kunder ind på selskabets handelsplatform og nedjusterer forventningerne til de kommende tre år. Aktiekursen er på få timer faldet med 34 procent.

Erik Damgaard-selskabet NPinvestor nedjusterer forventningerne til resultaterne i de kommende år.

Det skyldes ifølge selskabets netop offentliggjorte halvårsregnskab problemer med at få sluset nye kunder ind på selskabets handelsplatform Straticator.

Du finder NPinvestors halvårsregnskab her.

“Som tidligere udmeldt har det ikke været muligt for selskabet at åbne for nye kunder på handelsplatformen Straticator med den tidshorisont, som var planlagt. Dette har resulteret i forskydninger i forhold til tidligere udmeldte forventninger til indtjening og resultat før skat,” lyder det fra NPinvestor i denne meddelelse.

NPinvestor tabte i årets første seks måneder knap 2,7 millioner kroner.

Det begrunder selskabet blandt andet med ‘forskydninger’ samt opstartsudgifter, ligesom selskabet tog noget længere om at blive børsnoteret end forventet.

“Resultatet skal ses i lyset af at blandt andet ovennævnte forskydninger, ekstraordinære omkostninger i forbindelse med det forlængede udbud i såvel 2017 og 2018 og børsnoteringen som blev gennemført i regnskabsåret 2018 januar mod forventet november 2017 samt etablering af fondsmæglerselskab og deraf relaterede aktiviteter,” lyder det fra NPinvestor.

NPinvestor forventer nu et underskud før skat for hele 2018 på mellem 6,3 millioner og 6,6 millioner kroner.

Selskabet nedjusterer også forventningerne til både 2019 og 2020. Herefter forventer selskabet, at det hele vil rette sig igen.

NPinvestor - der har seks medarbejdere - blev børsnoteret på minibørsen First North i januar efter en noget rodet affære, som du kan læse mere om her: Erik Damgaard-selskab børsnoteres efter langt tilløb

Siden er Jan Svane Mathiesen blev ansat som administrerende direktør.

Styrtdykker

De nedjusterede forventninger fik mandag eftermiddag NPinvestors aktiekurs til at styrtdykke markant.

Aktiekursen dykkede mandag fra kurs 8,75 til 5,7 - et fald på hele 34,86 procent.

Erik Damgaard præsenterede Straticator for fem år siden. Det er en aktiehandelsløsning med mulighed for nemt at sætte en slags handelsrobot op efter egne ønsker.

I systemet kan investorer desuden efterligne andre investorer ved automatisk at kopiere deres handler i det, som man kalder for ‘copy trading.’

Det kan du læse mere om her: Erik Damgaard klar med længe ventet it-system.

Erik Damgaard står desuden bag det cloud-baserede økonomisystem Uniconta, som han har store forventninger til.

Det kan du læse mere om her: Erik Damgaard klar med nyt økonomisystem: Jeg er back in business.

Læs også:

Værdiansættes tårnhøjt: Stor risiko i at sætte sine penge i små tech-firmaer på First North
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere