Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Norsk Get-chef har tjent millioner under TDC / Borgerforslag mod Sundhedsplatformen runder snart 5.000 underskrifter / Lille dansk iværsætterfirma: “I 2022 rammer vi 100 millioner’ / Texas Instruments topchef trækker sig

Norsk Get-chef har tjent millioner under TDC. Borgerforslag mod Sundhedsplatformen runder snart 5.000 underskrifter. Lille dansk iværsætterfirma: “I 2022 rammer vi 100 millioner kroner’. Texas Instruments topchef færdig efter blot seks uger på posten. Super-investor satser på krypto-firma. 3 har landet 12.000 nye mobilkunder i andet kvartal.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Norsk Get-chef har tjent millioner under TDC

Den norske Get-chef Gunnar Evensen har tjent kassen i de fire år, hvor han har arbejdet under TDC, skriver Finans.

TDC meddelte tirsdag morgen, at Telia køber Get. Og her følger Gunnar Evensen efter alt at dømme med i handlen.

Ifølge Finans har 56-årige Gunnar Evensen foruden millionløn og en række topchef-goder tjent mere end 50 millioner kroner på forskellige aktieprogrammer i de fire år, hvor han har været ‘ejet’ af TDC.

Ifølge avisen solgte han i forbindelse med TDC’s overtagelse a f Get en aktiepost i selskabet for omkring 400 millioner kroner.

Læs også: Telia køber TDC’s norske forretning: Lægger 16,5 milliarder kroner på bordet

Borgerforslag mod Sundhedsplatformen runder snart 5.000 underskrifter

Et borgerforslag fra fire danskere om at etablere ét fælles EPJ-system i hele Danmark nærmer sig 5.000 underskrifter. Forslaget blev sat i søen for en uge siden.

I borgerforslaget - som du finder her - foreslår de fire forslagsstillere, at der indføres et samlet, fælles EPJ-system i alle de fem danske regioner, der i dag kører hver deres udbud - deraf forslagets navn: ‘Etablering af ét nationalt system til elektronisk patientjournal (EPJ)’.

Det kræver 50.000 underskrifter fra stemmeberettigede danskere for at et borgerforslag skal tages op af Folketinget.

Forslaget er åbent indtil 7. januar 2019.

Lille dansk iværsætterfirma: “I 2022 rammer vi 100 millioner kroner’

Det lille danske iværksætterfirma Emplate sigter efter at runde 100 millioner kroner i omsætning i 2022, skriver Børsen.

Selskabet blev stiftet i 2016 og står bag en løsning med skræddersyede apps til storcentre. Det omsatte det første år for 1,5 million kroner, og ingen af de fem stiftere har endnu fået fast løn.

Alligevel er forventningen 100 millioner kroner.

“Vi forholder os til vores tal. Nu har vi ramt 25 procent af markedet i Danmark på to år [det svarer til 10 storcentre, red], imens vi har bygget produktet. I 2022 rammer vi de første 100 millioner kroner i omsætning. Derfra bliver det en fordobling år for år, som modellen ser ud nu,” siger medstifter Simon Stack til avisen.

Texas Instruments topchef færdig efter blot seks uger på posten

Amerikanske Texas Instruments topchef, Brian Crutcher, trækker sig fra posten blot seks uger efter, at han tiltrådte - og 22 år efter han blev ansat i selskabet.

Det sker på grund af overtrædelse af selskabets retningslinier, som det hedder.

Texas Instruments vil ikke fortælle, hvad det konkret drejer sig om, men meddeler, at det drejer sig om en opførsel, der ikke ‘korresponderer med selskabets etik og værdier.’

Selskabet har nu genindsat hans forgænger, Rich Templeton, i direktørstolen. Han er også bestyrelsesformand.

Texas Instruments meddeler, at selskabet ikke er på jagt efter en ny direktør.

Super-investor satser på krypto-firma

Den amerikanske superinvestor Peter Thiel, der var med til at stifte Paypal og var en af de første investorer i Facebook, sætter nu sine penge i blockchain-selskabet Block.one, der hører hjemme på Cayman Islands.

Block.one står bag blockchain-platformen eos.ios.

Peter Thiel har gennem længere tid haft kig på området og har allerede tjent kassen på det.

Det kan du læse mere om her: Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år.

3 har landet 12.000 nye mobilkunder i andet kvartal

Mobilselskabet 3 har landet 12.000 nye mobilkunder i andet kvartal, meddeler selskabet.

Det betyder, at 3 nu har 1,3 millioner kunder herhjemme. Omsætningen landede på 651 millioner kroner i kvartalet, hvor driftsresultat for skat og afskrivninger landede på 171 millioner kroner.

“Telemarkedet har været meget stille i første halvår af 2018, men vi fortsætter med at vækste, og det kan jeg kun være tilfreds med,” lyder det fra direktør Morten Christiansen i denne meddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere