Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Norsk Get-chef har tjent millioner under TDC / Borgerforslag mod Sundhedsplatformen runder snart 5.000 underskrifter / Lille dansk iværsætterfirma: “I 2022 rammer vi 100 millioner’ / Texas Instruments topchef trækker sig

Norsk Get-chef har tjent millioner under TDC. Borgerforslag mod Sundhedsplatformen runder snart 5.000 underskrifter. Lille dansk iværsætterfirma: “I 2022 rammer vi 100 millioner kroner’. Texas Instruments topchef færdig efter blot seks uger på posten. Super-investor satser på krypto-firma. 3 har landet 12.000 nye mobilkunder i andet kvartal.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Norsk Get-chef har tjent millioner under TDC

Den norske Get-chef Gunnar Evensen har tjent kassen i de fire år, hvor han har arbejdet under TDC, skriver Finans.

TDC meddelte tirsdag morgen, at Telia køber Get. Og her følger Gunnar Evensen efter alt at dømme med i handlen.

Ifølge Finans har 56-årige Gunnar Evensen foruden millionløn og en række topchef-goder tjent mere end 50 millioner kroner på forskellige aktieprogrammer i de fire år, hvor han har været ‘ejet’ af TDC.

Ifølge avisen solgte han i forbindelse med TDC’s overtagelse a f Get en aktiepost i selskabet for omkring 400 millioner kroner.

Læs også: Telia køber TDC’s norske forretning: Lægger 16,5 milliarder kroner på bordet

Borgerforslag mod Sundhedsplatformen runder snart 5.000 underskrifter

Et borgerforslag fra fire danskere om at etablere ét fælles EPJ-system i hele Danmark nærmer sig 5.000 underskrifter. Forslaget blev sat i søen for en uge siden.

I borgerforslaget - som du finder her - foreslår de fire forslagsstillere, at der indføres et samlet, fælles EPJ-system i alle de fem danske regioner, der i dag kører hver deres udbud - deraf forslagets navn: ‘Etablering af ét nationalt system til elektronisk patientjournal (EPJ)’.

Det kræver 50.000 underskrifter fra stemmeberettigede danskere for at et borgerforslag skal tages op af Folketinget.

Forslaget er åbent indtil 7. januar 2019.

Lille dansk iværsætterfirma: “I 2022 rammer vi 100 millioner kroner’

Det lille danske iværksætterfirma Emplate sigter efter at runde 100 millioner kroner i omsætning i 2022, skriver Børsen.

Selskabet blev stiftet i 2016 og står bag en løsning med skræddersyede apps til storcentre. Det omsatte det første år for 1,5 million kroner, og ingen af de fem stiftere har endnu fået fast løn.

Alligevel er forventningen 100 millioner kroner.

“Vi forholder os til vores tal. Nu har vi ramt 25 procent af markedet i Danmark på to år [det svarer til 10 storcentre, red], imens vi har bygget produktet. I 2022 rammer vi de første 100 millioner kroner i omsætning. Derfra bliver det en fordobling år for år, som modellen ser ud nu,” siger medstifter Simon Stack til avisen.

Texas Instruments topchef færdig efter blot seks uger på posten

Amerikanske Texas Instruments topchef, Brian Crutcher, trækker sig fra posten blot seks uger efter, at han tiltrådte - og 22 år efter han blev ansat i selskabet.

Det sker på grund af overtrædelse af selskabets retningslinier, som det hedder.

Texas Instruments vil ikke fortælle, hvad det konkret drejer sig om, men meddeler, at det drejer sig om en opførsel, der ikke ‘korresponderer med selskabets etik og værdier.’

Selskabet har nu genindsat hans forgænger, Rich Templeton, i direktørstolen. Han er også bestyrelsesformand.

Texas Instruments meddeler, at selskabet ikke er på jagt efter en ny direktør.

Super-investor satser på krypto-firma

Den amerikanske superinvestor Peter Thiel, der var med til at stifte Paypal og var en af de første investorer i Facebook, sætter nu sine penge i blockchain-selskabet Block.one, der hører hjemme på Cayman Islands.

Block.one står bag blockchain-platformen eos.ios.

Peter Thiel har gennem længere tid haft kig på området og har allerede tjent kassen på det.

Det kan du læse mere om her: Verdensberømt it-investor scorer kassen på bitcoin: Har tjent flere hundrede millioner dollar på et halvt år.

3 har landet 12.000 nye mobilkunder i andet kvartal

Mobilselskabet 3 har landet 12.000 nye mobilkunder i andet kvartal, meddeler selskabet.

Det betyder, at 3 nu har 1,3 millioner kunder herhjemme. Omsætningen landede på 651 millioner kroner i kvartalet, hvor driftsresultat for skat og afskrivninger landede på 171 millioner kroner.

“Telemarkedet har været meget stille i første halvår af 2018, men vi fortsætter med at vækste, og det kan jeg kun være tilfreds med,” lyder det fra direktør Morten Christiansen i denne meddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.