Artikel top billede

Godt nyt til it-administratorerne: Microsoft dropper delta-opdateringerne til Windows 10

Microsoft stopper med at udsende delta-opdateringer til Windows 10. Istedet satser selskabet på de helt store og de helt små opdateringer.

Microsoft skrinlægger en af de tre opdateringstyper, som selskabet anvender til Windows 10, nemlig de såkaldte delta-updates.

Det kommer til at ske fra februar 2019, hvor selskabet vil udsende den allersidste af delta-opdateringerne i forbindelse med denne måneds patch tuesday, som finder sted 12. februar.

Delta-opdateringerne er Microsofts mellem-niveau af opdateringer, som ligger imellem de to yderpoler, nemlig ‘full’ og ‘express.’

Microsoft anvender med Windows 10 en akumuleret model, der betyder, at alle opdateringer bygger på de foregående opdateringer. Det vil sige, at man er tvunget til at installere alle foregående opdateringer, hvis man skal installere en ny.

Delta-opdateringerne indeholder typisk kun de nye komponenter, som er kommet til siden den seneste opdatering en måned tidligere, mens ‘full’-opdateringerne indeholder hele pakken.

Express indeholder kun de ændrede filer i en given komponent og ikke andet og er derfor den mindste opdaterings-type, som Microsoft arbejder med.

Foretrækker express

Ifølge selskabet foretrækker langt de fleste it-administratorer og it-afdelingerne derfor express-opdateringerne, da de er nemmere at arbejde med og hurtigere at installere.

En express-opdatering typisk mellem 150MB og 200MB, mens en delta-opdatering typisk er på mellem 300MB og 500MB.

“Express-opdateringerne er meget mindre, og det vil reducere kompleksiteten for it-administratorerne, at vi nu forenkler mulighederne,” lyder det fra Microsoft.

“Delta-opdateringerne blev oprindeligt skabt, fordi protokollen bag express-opdateringer kun var tilgængelig for enheder, der var direkte forbundet med Windows Update eller Windows Server Update Services,” skriver Microsoft i denne blogpost.

Læs også:

Windows 10 er ved at tage pusten fra it-afdelingerne: Sæt lancerings-tempoet ned og forlæng supporten

Microsofts mange opgraderinger af Windows 10 koster virksomheder kassen

Gartner: Virksomheder bør kræve to års Windows 10-support af Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere