Artikel top billede

Godt nyt til it-administratorerne: Microsoft dropper delta-opdateringerne til Windows 10

Microsoft stopper med at udsende delta-opdateringer til Windows 10. Istedet satser selskabet på de helt store og de helt små opdateringer.

Microsoft skrinlægger en af de tre opdateringstyper, som selskabet anvender til Windows 10, nemlig de såkaldte delta-updates.

Det kommer til at ske fra februar 2019, hvor selskabet vil udsende den allersidste af delta-opdateringerne i forbindelse med denne måneds patch tuesday, som finder sted 12. februar.

Delta-opdateringerne er Microsofts mellem-niveau af opdateringer, som ligger imellem de to yderpoler, nemlig ‘full’ og ‘express.’

Microsoft anvender med Windows 10 en akumuleret model, der betyder, at alle opdateringer bygger på de foregående opdateringer. Det vil sige, at man er tvunget til at installere alle foregående opdateringer, hvis man skal installere en ny.

Delta-opdateringerne indeholder typisk kun de nye komponenter, som er kommet til siden den seneste opdatering en måned tidligere, mens ‘full’-opdateringerne indeholder hele pakken.

Express indeholder kun de ændrede filer i en given komponent og ikke andet og er derfor den mindste opdaterings-type, som Microsoft arbejder med.

Foretrækker express

Ifølge selskabet foretrækker langt de fleste it-administratorer og it-afdelingerne derfor express-opdateringerne, da de er nemmere at arbejde med og hurtigere at installere.

En express-opdatering typisk mellem 150MB og 200MB, mens en delta-opdatering typisk er på mellem 300MB og 500MB.

“Express-opdateringerne er meget mindre, og det vil reducere kompleksiteten for it-administratorerne, at vi nu forenkler mulighederne,” lyder det fra Microsoft.

“Delta-opdateringerne blev oprindeligt skabt, fordi protokollen bag express-opdateringer kun var tilgængelig for enheder, der var direkte forbundet med Windows Update eller Windows Server Update Services,” skriver Microsoft i denne blogpost.

Læs også:

Windows 10 er ved at tage pusten fra it-afdelingerne: Sæt lancerings-tempoet ned og forlæng supporten

Microsofts mange opgraderinger af Windows 10 koster virksomheder kassen

Gartner: Virksomheder bør kræve to års Windows 10-support af Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere