Artikel top billede

Godt nyt til it-administratorerne: Microsoft dropper delta-opdateringerne til Windows 10

Microsoft stopper med at udsende delta-opdateringer til Windows 10. Istedet satser selskabet på de helt store og de helt små opdateringer.

Microsoft skrinlægger en af de tre opdateringstyper, som selskabet anvender til Windows 10, nemlig de såkaldte delta-updates.

Det kommer til at ske fra februar 2019, hvor selskabet vil udsende den allersidste af delta-opdateringerne i forbindelse med denne måneds patch tuesday, som finder sted 12. februar.

Delta-opdateringerne er Microsofts mellem-niveau af opdateringer, som ligger imellem de to yderpoler, nemlig ‘full’ og ‘express.’

Microsoft anvender med Windows 10 en akumuleret model, der betyder, at alle opdateringer bygger på de foregående opdateringer. Det vil sige, at man er tvunget til at installere alle foregående opdateringer, hvis man skal installere en ny.

Delta-opdateringerne indeholder typisk kun de nye komponenter, som er kommet til siden den seneste opdatering en måned tidligere, mens ‘full’-opdateringerne indeholder hele pakken.

Express indeholder kun de ændrede filer i en given komponent og ikke andet og er derfor den mindste opdaterings-type, som Microsoft arbejder med.

Foretrækker express

Ifølge selskabet foretrækker langt de fleste it-administratorer og it-afdelingerne derfor express-opdateringerne, da de er nemmere at arbejde med og hurtigere at installere.

En express-opdatering typisk mellem 150MB og 200MB, mens en delta-opdatering typisk er på mellem 300MB og 500MB.

“Express-opdateringerne er meget mindre, og det vil reducere kompleksiteten for it-administratorerne, at vi nu forenkler mulighederne,” lyder det fra Microsoft.

“Delta-opdateringerne blev oprindeligt skabt, fordi protokollen bag express-opdateringer kun var tilgængelig for enheder, der var direkte forbundet med Windows Update eller Windows Server Update Services,” skriver Microsoft i denne blogpost.

Læs også:

Windows 10 er ved at tage pusten fra it-afdelingerne: Sæt lancerings-tempoet ned og forlæng supporten

Microsofts mange opgraderinger af Windows 10 koster virksomheder kassen

Gartner: Virksomheder bør kræve to års Windows 10-support af Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere