Artikel top billede

Godt nyt til it-administratorerne: Microsoft dropper delta-opdateringerne til Windows 10

Microsoft stopper med at udsende delta-opdateringer til Windows 10. Istedet satser selskabet på de helt store og de helt små opdateringer.

Microsoft skrinlægger en af de tre opdateringstyper, som selskabet anvender til Windows 10, nemlig de såkaldte delta-updates.

Det kommer til at ske fra februar 2019, hvor selskabet vil udsende den allersidste af delta-opdateringerne i forbindelse med denne måneds patch tuesday, som finder sted 12. februar.

Delta-opdateringerne er Microsofts mellem-niveau af opdateringer, som ligger imellem de to yderpoler, nemlig ‘full’ og ‘express.’

Microsoft anvender med Windows 10 en akumuleret model, der betyder, at alle opdateringer bygger på de foregående opdateringer. Det vil sige, at man er tvunget til at installere alle foregående opdateringer, hvis man skal installere en ny.

Delta-opdateringerne indeholder typisk kun de nye komponenter, som er kommet til siden den seneste opdatering en måned tidligere, mens ‘full’-opdateringerne indeholder hele pakken.

Express indeholder kun de ændrede filer i en given komponent og ikke andet og er derfor den mindste opdaterings-type, som Microsoft arbejder med.

Foretrækker express

Ifølge selskabet foretrækker langt de fleste it-administratorer og it-afdelingerne derfor express-opdateringerne, da de er nemmere at arbejde med og hurtigere at installere.

En express-opdatering typisk mellem 150MB og 200MB, mens en delta-opdatering typisk er på mellem 300MB og 500MB.

“Express-opdateringerne er meget mindre, og det vil reducere kompleksiteten for it-administratorerne, at vi nu forenkler mulighederne,” lyder det fra Microsoft.

“Delta-opdateringerne blev oprindeligt skabt, fordi protokollen bag express-opdateringer kun var tilgængelig for enheder, der var direkte forbundet med Windows Update eller Windows Server Update Services,” skriver Microsoft i denne blogpost.

Læs også:

Windows 10 er ved at tage pusten fra it-afdelingerne: Sæt lancerings-tempoet ned og forlæng supporten

Microsofts mange opgraderinger af Windows 10 koster virksomheder kassen

Gartner: Virksomheder bør kræve to års Windows 10-support af Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere