Artikel top billede

På det kinesiske marked gør JD.com brug af førerløse investeringsrobotter.

Kinas svar på Amazon planlægger storstilet entré på det europæiske marked

Den kinesiske e-handelsgigant JD.com har ambitioner om at erobre det europæiske marked. Det fortæller virksomhedens grundlægger i et interview med en tysk avis.

Den kinesiske e-handelsgigant JD.com, der ofte bliver omtalt som Kinas svar på Amazon, planlægger i øjeblikket en ekspansion på det europæiske marked.

Det skriver den tyske avis Handelsblatt, som bringer et interview med virksomhedens CEO og stifter Richard Liu – også kaldet Liu Qiangdong.

Her fortæller han, at virksomheden i øjeblikket er i gang med at lægge sidste hånd på en europæisk strategi.

"For mig handler det ikke bare om at sælge tyske produkter i Kina. Jeg vil også gerne sælge produkter i Europa. Vi skal bare lige have klarlagt detaljerne først,” siger han i interviewet.

Læs også: Her er ni gigantiske it-virksomheder fra Kina, som de færreste danskere har hørt om

Overvejer opkøb

JD.com er Kinas tredje største tech-virksomhed og ifølge Handelsblatt overvejer selskabet også at foretage opkøb i Europa, som en del af strategien.

"Hvis vi ser en god mulighed, så har vi tænkt os at tage den," siger Richard Liu.

JD.com er kendt for at investere massivt i nye logistik-løsninger i Kina, som eksempelvis føreløse leveringsrobotter og droner.

Ifølge Handelsblatt investerer JD.com i øjeblikket også heftigt i logistik og offline udenfor virksomhedens kernemarked i Kina og Sydøstaisen. Det sker i et forsøg på skabe et fodfæste i både Europa og USA.

JD, står for Jingdong, og Richard Liu fortalte for nylig i interview med det amerikanske magasin The New Yorker, at virksomheden oprindeligt startede som en kæde af fysiske elektronikbutikker i den kinesiske hovedstad Beijing.

Men da SARS-epidemien brød ud i Asien i 2003 barrikaderede borgerne i den kinesiske hovedstad sig i deres hjem, og Richard Liu måtte derfor skifte strategi og forsøge at sælge sine produkter på internettet.

Den 44-årige Richard Liu er den 18. rigeste mand i Kina, og han har ifølge The New Yorker udviklet sig til en mindre kendis i Kina, hvor han også danner par med den blot 24-årige social-media-stjerne Zhang Zetian.

Læs også: Wish.com er blevet en milliard-virksomhed på at sælge billigt tingel-tangel fra Kina til vestlige forbrugere: Her er forklaringen på de absurd lave priser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.