Artikel top billede

Morgen-briefing: Danske Libratone fortsætter med at tabe millioner / S lancerer plan for at undgå offentlige it-skandaler / Regeringen og regionerne i slagsmål om regning for it-sikkerhed / Trumps handelskrig bringer kæmpe techfusion i fare

Morgen-briefing: Danske Libratone fortsætter med at tabe millioner / S lancerer plan for at undgå offentlige it-skandaler / Regeringen og regionerne i slagsmål om regning for it-sikkerhed / Trumps handelskrig bringer kæmpe techfusion i fare

Mornings fra Computerworld. Så blev det onsdag, og her er det hurtige it-nyhedsoverblik.

Danske Libratone fortsætter med at tabe millioner

Den danskstartede producent af trådløse højttalere, Libratone, tabte 127 millioner i 2017, skriver Børsen. Selskabet blev overtaget af et kinesisk konsortium i 2014 med ambitioner om at gøre Libratone til en virksomhed med milliardomsætning i 2020.

Siden 2014 har Libratone tabt over 475 millioner kroner, men det skyldes planlagte investeringer.

"Vi følger planen, vi har lagt. Vi er i gang med at skabe en position og et brand i markedet, for før det sker, tænker vi ikke på overskud. Det er helt afstemt med vores ejere, at vi investerer kraftigt i disse år," siger produktdirektør Uffe Kjems Hansen til Børsen.

S lancerer plan for at undgå offentlige it-skandaler

Socialdemokratiet har formuleret seks grundprincipper for at undgå offentlige it-skandaler, skriver Børsen.

Partiet har fået hjælp af forskellige organisationer, forskere og virksomheder til at formulere principperne, som er følgende:

Projekter skal deles op og implementeres gradvist.
Flere test af nye systemer, hvor fokus er på brugernes behov.
Opgør med nulfejlskultur.
Det offentlige skal være mere attraktivt for it-specialister. Bl.a. med en ny it-enhed.
Øget fokus på it-sikkerhed
Det offentlige skal styrke sine kompetencer som indkøber.

"Overordnet er det seks meget fornuftige principper, men de er bestemt ikke nye. Det er en viden, som vi har haft i mange år," siger Jørgen P. Bansler, professor ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet til Børsen

Socialdemokratiets fungerende politiske ordfører Benny Engelbrecht siger, at tankerne med den nye it-enhed blandt andet er sikre færre børnesygdomme i de færdige it-systemer. Enheden skal også holde øje med leverandørerne og udvikle fremtidens digitale systemer “ud fra en world class-skala”, skriver Børsen.

Benny Engelbrecht er åben overfor, at lønningerne i enheden skal afspejle ønsket om at tiltrække it-specialister med den nødvendige erfaring og ekspertise.

Regeringen og regionerne i slagsmål om regning for it-sikkerhed

Regeringen lovede i foråret bedre it-sikkerhed i sundhedssektoren, men nu er regeringen og regionerne havnet i et slagsmål om millionregningen, skriver Jyllands-Posten.

Næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman (S), siger, at “cybersikkerhed er jo en helt ny kerneopgave for regionerne, men vi kan ikke løfte det selv.”

Regeringens position er, at regionerne har fået tilført en milliard kroner i den seneste økonomiaftale, og at det er regionernes eget ansvar at føre regeringens ambitioner ud i livet.

Trumps handelskrig bringer kæmpe techfusion i fare

Den amerikanske chipproducent Qualcomm erklærede i oktober 2016, at den gerne vil købe den hollandske chipproducent NXP Semiconductors for 44 milliarder dollars svarende til cirka 280 milliarder kroner.

Handlen skal godkendes konkurrencemyndigheder på ni markeder, hvoraf otte har sagt ok. Men Kinas godkendelse mangler, og Trumps handelskrig med riget i midten gør det stærkt tvivlsomt, om kineserne vil sige ja, skriver Ritzau Finans.

Deadline er i dag 25. juli, og hvis det hele går i vasken, koster det Qualcomm 2 milliarder dollars i gebyr til NXP.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere