Artikel top billede

Facebook varslede brat opbremsning for væksten: Det kostede 760 milliarder i markedsværdi

Facebooks vækstrater vil falde i tredje og fjerde kvartal. En melding som fik aktiemarkedet til at reagere prompte.

Facebooks aktier dykkede med op til 24 procent efter, at virksomhedens finansdirektør onsdag varslede, at Facebooks vækstrater vil falde i tredje og fjerde kvartal.

Det betød, at den amerikanske gigant i løbet af ganske kort tid mistede 120 milliarder dollar – eller knap 760 milliarder kroner – i markedsværdi.

Det skriver Bloomberg.

Meldingen fra Facebook kom i forlængelse af, at virksomheden havde offentliggjort sit regnskab for andet kvartal, der ligeledes viste at væksten i online-annoncer samt i antallet af brugere havde mistet momentum.

Store investeringer i sikkerhed og privacy

Facebook har gennem de seneste måneder været udfordret af, at virksomhedens platform blev misbrugt i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg.

Her blev Facebook og andre sociale medie-platform brugt af russiske aktører til at påvirke udfaldet valget, og samtidig kom det frem, at virksomheden Cambridge Analytica i strid med Facebooks regler havde indsamlet informationer om millioner af brugere.

I et konference-opkald efter regnskabsaflæggelsen oplyste Facebooks stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg ifølge New York Times, at virksomheden planlægger at øge sine investeringer i sikkerhed samt give brugerne mere kontrol over deres privacy-indstillinger, hvilket også vil kunne aflæses på virksomhedens bundlinje.

Isoleret set så både bund og toplinjen dog positiv ud.

Facebooks omsætning var i kvartalet således steget med 42 procent til 13,3 milliarder dollar - knap 83 milliarder kroner, mens nettoresultatet landede på 5,1 milliarder dollar, knap 32 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere