Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Facebook varslede brat opbremsning for væksten: Det kostede 760 milliarder i markedsværdi

Facebooks vækstrater vil falde i tredje og fjerde kvartal. En melding som fik aktiemarkedet til at reagere prompte.

Facebooks aktier dykkede med op til 24 procent efter, at virksomhedens finansdirektør onsdag varslede, at Facebooks vækstrater vil falde i tredje og fjerde kvartal.

Det betød, at den amerikanske gigant i løbet af ganske kort tid mistede 120 milliarder dollar – eller knap 760 milliarder kroner – i markedsværdi.

Det skriver Bloomberg.

Meldingen fra Facebook kom i forlængelse af, at virksomheden havde offentliggjort sit regnskab for andet kvartal, der ligeledes viste at væksten i online-annoncer samt i antallet af brugere havde mistet momentum.

Store investeringer i sikkerhed og privacy

Facebook har gennem de seneste måneder været udfordret af, at virksomhedens platform blev misbrugt i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg.

Her blev Facebook og andre sociale medie-platform brugt af russiske aktører til at påvirke udfaldet valget, og samtidig kom det frem, at virksomheden Cambridge Analytica i strid med Facebooks regler havde indsamlet informationer om millioner af brugere.

I et konference-opkald efter regnskabsaflæggelsen oplyste Facebooks stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg ifølge New York Times, at virksomheden planlægger at øge sine investeringer i sikkerhed samt give brugerne mere kontrol over deres privacy-indstillinger, hvilket også vil kunne aflæses på virksomhedens bundlinje.

Isoleret set så både bund og toplinjen dog positiv ud.

Facebooks omsætning var i kvartalet således steget med 42 procent til 13,3 milliarder dollar - knap 83 milliarder kroner, mens nettoresultatet landede på 5,1 milliarder dollar, knap 32 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere