Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Facebook varslede brat opbremsning for væksten: Det kostede 760 milliarder i markedsværdi

Facebooks vækstrater vil falde i tredje og fjerde kvartal. En melding som fik aktiemarkedet til at reagere prompte.

Facebooks aktier dykkede med op til 24 procent efter, at virksomhedens finansdirektør onsdag varslede, at Facebooks vækstrater vil falde i tredje og fjerde kvartal.

Det betød, at den amerikanske gigant i løbet af ganske kort tid mistede 120 milliarder dollar – eller knap 760 milliarder kroner – i markedsværdi.

Det skriver Bloomberg.

Meldingen fra Facebook kom i forlængelse af, at virksomheden havde offentliggjort sit regnskab for andet kvartal, der ligeledes viste at væksten i online-annoncer samt i antallet af brugere havde mistet momentum.

Store investeringer i sikkerhed og privacy

Facebook har gennem de seneste måneder været udfordret af, at virksomhedens platform blev misbrugt i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg.

Her blev Facebook og andre sociale medie-platform brugt af russiske aktører til at påvirke udfaldet valget, og samtidig kom det frem, at virksomheden Cambridge Analytica i strid med Facebooks regler havde indsamlet informationer om millioner af brugere.

I et konference-opkald efter regnskabsaflæggelsen oplyste Facebooks stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg ifølge New York Times, at virksomheden planlægger at øge sine investeringer i sikkerhed samt give brugerne mere kontrol over deres privacy-indstillinger, hvilket også vil kunne aflæses på virksomhedens bundlinje.

Isoleret set så både bund og toplinjen dog positiv ud.

Facebooks omsætning var i kvartalet således steget med 42 procent til 13,3 milliarder dollar - knap 83 milliarder kroner, mens nettoresultatet landede på 5,1 milliarder dollar, knap 32 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere