Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Facebook varslede brat opbremsning for væksten: Det kostede 760 milliarder i markedsværdi

Facebooks vækstrater vil falde i tredje og fjerde kvartal. En melding som fik aktiemarkedet til at reagere prompte.

Facebooks aktier dykkede med op til 24 procent efter, at virksomhedens finansdirektør onsdag varslede, at Facebooks vækstrater vil falde i tredje og fjerde kvartal.

Det betød, at den amerikanske gigant i løbet af ganske kort tid mistede 120 milliarder dollar – eller knap 760 milliarder kroner – i markedsværdi.

Det skriver Bloomberg.

Meldingen fra Facebook kom i forlængelse af, at virksomheden havde offentliggjort sit regnskab for andet kvartal, der ligeledes viste at væksten i online-annoncer samt i antallet af brugere havde mistet momentum.

Store investeringer i sikkerhed og privacy

Facebook har gennem de seneste måneder været udfordret af, at virksomhedens platform blev misbrugt i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg.

Her blev Facebook og andre sociale medie-platform brugt af russiske aktører til at påvirke udfaldet valget, og samtidig kom det frem, at virksomheden Cambridge Analytica i strid med Facebooks regler havde indsamlet informationer om millioner af brugere.

I et konference-opkald efter regnskabsaflæggelsen oplyste Facebooks stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg ifølge New York Times, at virksomheden planlægger at øge sine investeringer i sikkerhed samt give brugerne mere kontrol over deres privacy-indstillinger, hvilket også vil kunne aflæses på virksomhedens bundlinje.

Isoleret set så både bund og toplinjen dog positiv ud.

Facebooks omsætning var i kvartalet således steget med 42 procent til 13,3 milliarder dollar - knap 83 milliarder kroner, mens nettoresultatet landede på 5,1 milliarder dollar, knap 32 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere