Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Flemming er superbruger af Sundhedsplatformen: “Jeg har aldrig følt mig ‘super’ - jeg har mere været psykolog for mine kolleger

Psykolog Flemming Rasmussen er dybt skuffet over Sundhedsplatformen, som han bruger dagligt. Samtidig mener han, det er en katastrofe for Danmark, at vi ender med at have i hvert fald to forskellige EPJ-systemer. Nu tager han kampen op med det hele i et nyt Borgerforslag, som på kun 14 dage har fået cirka 7.500 underskrifter.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i hovrdan det er at arbejde med Sundhedsplatformen på daglig basis
  • Læs baggrunden for omstridt borgerforslag
  • Se konkrete eksempler på de udfordringer Sundhedsplatformen dagligt giver brugerne
  • Indsigt i personalets ønsker
2.021
10:15 min
Danmark investerer milliarder og atter milliarder i sundhedsvæsenet i disse år. Vi bygger nye supersygehuse og vender op og ned på sundhedssektorens it-systemer med helt nye EPJ-systemer.

Og midt i orkanens øje sidder folk som Flemming Rasmussen i Roskilde. Han er psykolog og arbejder for Region Sjælland, der i november 2017 koblede sig på Sundhedsplatformen fra amerikanske Epic, som også Region Hovedstaden har valgt.

I resten af landet ser det ud til, at det er århusianske Systematics EPJ-system, kaldet MidtEPJ, der løber med sejren. Region Midtjylland bruger allerede systemet, og Region Syddanmark har besluttet at overgå til systemet i 2019. Desuden har Region Nordjylland besluttet at bruge medicinmodulet fra MidtEPJ.

Den situation, mener Flemming Rasmussen, er fuldstændig uholdbar og en katastrofe for Danmark. Samtidig er han dybt skuffet over Sundhedsplatformen, som han mener er et håbløst tilfælde uden muligheder for helbredelse.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter