Artikel top billede

Morgen-briefing: Den udskældte Sundhedsplatformen har en (vigtig) tilfreds bruger i Hillerød / Amazon buldrer frem - over 16 milliarder kroner på bundlinjen i andet kvartal / Intel vokser også - omsætningen steg med 15 procent i andet kvartal

Morgen-briefing: Den udskældte Sundhedsplatformen har en (vigtig) tilfreds bruger i Hillerød / Amazon buldrer frem - over 16 milliarder kroner på bundlinjen i andet kvartal / Intel vokser også - omsætningen steg med 15 procent i andet kvartal / Gartner udpeger VMware som UEM-markedsleder

Mornings fra Computerworld. Her ugens sidste hurtige it-nyhedsoverblik fra morgenstunden.

Den udskældte Sundhedsplatformen har en (vigtig) tilfreds bruger i Hillerød

EPJ-systemet Sundhedsplatformen, som Region Hovedstaden og Region Sjælland bruger, har ikke mange fans blandt hverken brugere eller politikere, men der er også flere, som er glade for systemet, skriver Itwatch.

Overlæge Peter Schmidt på Nordsjællands Hospital i Hillerød siger, at for ham virker langt de fleste ting.

"Jeg tror, at folk har troet, at de fik noget, der var fiks og færdigt. Det er det ikke, før vi har lagt ting som behandlingsplaner og tekstskabeloner ind. Det er noget, der skal bygges. De ting, der blev bygget fra start, blev bygget med den viden, man havde for tre til fem år siden. Vi er blevet meget klogere nu og kan se, at det måske skal laves på en anden måde," siger Peter Schmidt.

Ifølge Itwatch har netop Peter Schmidt fået it-professor Søren Lauesen fra ITU til at ændre sit syn på Sundhedsplatformen, så han nu tror på, den kan bringes til at virke, hvis den tilpasses lægernes specialer, sådan som det er lykkedes for Peter Schmidt.

Amazon buldrer frem - over 16 milliarder kroner på bundlinjen i andet kvartal

E.handelskæmpen Amazon leverer solide resultater i de seneste kvartalsregnskab. Omsætningen voksede og blev 39 procent højere end samme kvartal sidste år. Samtidig blev nettoresultatet tolvdoblet til 16,1 milliarder kroner, skriver Finans.

Salget på det vigtige nordamerikanske marked voksede til 204 milliarder kroner mod 142 milliarder i samme kvartal sidste år. Det bidrog til overskud på driften med 11,7 milliarder kroner.

Amazon Web Services er vokset næsten 50 procent på et år. Omsætningen nåede 38,8 milliarder dollars i andet kvartal.

Amazons aktiekurs er vokset med 80 procent på et år, skriver Finans.

Intel vokser også - omsætningen steg med 15 procent i andet kvartal

Intels seneste kvartalsregnskab byder på omsætningsvækst på 15 procent til 108 milliarder kroner. Intel forventer at lande på en årsomsætning mellem 438 milliarder og 451 milliarder dollars.

Indtjeningen pr. aktie blev 6,65 kroner mod 3,71 kroner i samme kvartal sidste år.

Trods de gode resultater, som slog forventningerne på Wall Street, faldt Intel-aktien med op til fem procent på torsdagen såkaldte eftermarked, skriver Finans.

Gartner udpeger VMware som UEM-markedsleder

VMware scorer højest i Gartners Magic Quadrant for Unified Endpoint Management Tools 2018. Den nye rapport fra Gartner omfatter 14 forskellige udbydere af UEM-værktøjer. VMware scorer højest på begge af rapportens parametre, Ability to Execute og Completeness of Vision, skarpt efterfulgt af Microsoft og IBM.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere