Artikel top billede

Trump i hårdt angreb: Beskylder Twitter for censur mod republikanske politikere, men har ingen beviser

Donald Trump har kastet sig ud i hårdt angreb mod det sociale medie Twitter, som han beskylder for politisk censur. Twitter afviser dog påstanden, men erkender at virksomheden har haft en fejl, som også har berørt adskillige politikere.

Den amerikanske præsident Donald Trump er kendt for sin flittige brug af Twitter.

Men nu kaster han sig ud i et hårdt angreb på virksomheden, som han beskylder for at censurere amerikanske politikere fra Det Republikanske Parti.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Præsident Trump hævder, at Twitter gør brug af såkaldt "shadow bannin"g, hvilket vil sige, at virksomheden gør det umuligt for brugerne at finde specifikke personer ved at bruge tjenestens søgefunktion.

Den amerikanske præsident fører dog ingen beviser for, at Twitter skulle bruge denne praksis, og virksomheden afviser også blankt beskyldningerne.

Twitters administrerende direktør og stifter Jack Dorsey skriver i et tweet

”Vi bruger ikke shadow ban, og vi kunne ikke drømme om at bruge det på baggrund af folks politiske synspunkter,” skriver han.

Efterfølgende har Twitter dog i et blogindlæg påpeget, at virksomheden har haft et problem, hvor nogle konti ikke automatisk blev forslået, når et navn helt eller delvist blev skrevet ind i søgefeltet.

Hundredtusindevis af Twitter-konti var ifølge virksomheden berørt, og blandt dem var også flere republikanere, skriver virksomheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere