Artikel top billede

Trump i hårdt angreb: Beskylder Twitter for censur mod republikanske politikere, men har ingen beviser

Donald Trump har kastet sig ud i hårdt angreb mod det sociale medie Twitter, som han beskylder for politisk censur. Twitter afviser dog påstanden, men erkender at virksomheden har haft en fejl, som også har berørt adskillige politikere.

Den amerikanske præsident Donald Trump er kendt for sin flittige brug af Twitter.

Men nu kaster han sig ud i et hårdt angreb på virksomheden, som han beskylder for at censurere amerikanske politikere fra Det Republikanske Parti.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Præsident Trump hævder, at Twitter gør brug af såkaldt "shadow bannin"g, hvilket vil sige, at virksomheden gør det umuligt for brugerne at finde specifikke personer ved at bruge tjenestens søgefunktion.

Den amerikanske præsident fører dog ingen beviser for, at Twitter skulle bruge denne praksis, og virksomheden afviser også blankt beskyldningerne.

Twitters administrerende direktør og stifter Jack Dorsey skriver i et tweet

”Vi bruger ikke shadow ban, og vi kunne ikke drømme om at bruge det på baggrund af folks politiske synspunkter,” skriver han.

Efterfølgende har Twitter dog i et blogindlæg påpeget, at virksomheden har haft et problem, hvor nogle konti ikke automatisk blev forslået, når et navn helt eller delvist blev skrevet ind i søgefeltet.

Hundredtusindevis af Twitter-konti var ifølge virksomheden berørt, og blandt dem var også flere republikanere, skriver virksomheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere