Artikel top billede

Tusindvis af turister strandet på græsk ferieø efter kæmpe it-nedbrud i lufthavn

Tusindvis af rejseglade turister, heriblandt en stor del danskere, er fanget på den populære græske ferieø Rhodos på grund af et større it-nedbrud i øens lufthavn. Flytrafikken har været ramt siden søndag aften, og det har betydet, at mange turister har måtte tilbringe natten på en solstol eller kuffert.

Flere medier rapporterer om, at der siden søndag aften har været massive it-problemer, blandt andet med check-in-serverne, i den internationale lufthavn på den græske ø Rhodos.

Det har ført til kaos i den græske lufthavn, hvor tusindevis af rejsetrætte turister er blevet berørt af situationen og ikke har kunnet komme med deres fly hjem.

Klokken to natten mellem søndag og mandag nat fik passagerne i den overfyldte lufthavn beskeden om, at alle afgange til og fra Rhodos var aflyst.

Artiklen fortsætter under billederne

14 græske lufthavne er ramt

Ekstra Bladet, der har talt med Spies, fortæller, at 14 lufthavne rundt om i Grækenland er ramt, og at omkring 6.000 turister fra hele verden er brørt af situationen.

"Alle står i kø efter at få et fly," lyder det blandt andet fra Spies til Ekstra Bladet.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er 330 danskere, der rejser med TUI og Spies, ind til videre ikke kommet hjem til tiden, og er mandag eftermiddag stadig at finde på Rhodos. De to rejseselskaber håber at kunne flyve danskerne hjem mandag aften.

Der bliver flittigt rapporteret om situationen på Twitter, hvor man blandt andet kan læse om, hvordan folk sover på deres kufferter og butikker med tomme hylder.

Rejseselskaberne kæmper med de mange strandede turister

Rejseselskabet TUI har over for TV 2 oplyst, at lufthavnen hurtigt blev overfyldt, da det kun var muligt at tjekke passagererne ind manuelt.

Det har efterfølgende givet rejseselskaberne på øen overarbejde, da der i det seneste døgn har skulle findes alternative løsninger til, hvor man skal gøre af de mange strandede turister på Rhodos.

Ifølge B.T. blev omkring 1.000 turister søndag nat kørt til hotellet Sunwing Kallithea. Her var der imidlertid ikke plads til at indlogere alle, hvorfor flere måtte overnatte på solsenge.

En anden rejsende fortæller til TV 2, at han blev guidet tilbage til et hotel af Spies, men at det også havde pladsproblemer og kun kunne tage imod nogle børnefamilier, mens andre måtte sove på gulvet og andre steder.

Læs også: Teknologisk oprustning i Københavns Lufthavn: Nye avancerede skannere kan forkorte ventetiden, når du tager på ferie

Nye turister sendes til Tyrkiet

TUI har desuden valgt at sende deres rejsende til Dalaman i Tyrkiet for at undgå mere kaos.

Blandt andet blev 200 ferieparate rejsende fra Kastrup Lufthavn noget overraskede, da de med Rhodos i sigte pludselig fik at vide, at de i stedet blev omdirigeret til netop Dalaman i Tyrkiet, hvorfra man så måtte sejle til Rhodos.

Over for TV 2 oplyser TUI, at selskabet er ked af situationen, og at man forsøger at finde en løsning.

"Vi gør alt, hvad vi kan, men vores fly kan ikke få start- eller landingstilladelse eller en gate i lufthavnen, fordi der er massive problemer med at tjekke vores passagerer ind," siger Lisbeth Nedergaard, pressechef hos TUI til TV 2.

Ifølge de seneste oplysninger skulle det mandag formiddag igen være muligt for den græske lufthavn at tjekke passagerer ind, men hvornår det fører til normaltilstande er endnu ikke til at sige.

Læs også: På job i ferien: "Når der skal omkring 50.000 mennesker afsted, så der er selvfølgelig “run” på hele vejen fra indgangsdøren og ud til gaten.“
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere