Artikel top billede

Tusindvis af turister strandet på græsk ferieø efter kæmpe it-nedbrud i lufthavn

Tusindvis af rejseglade turister, heriblandt en stor del danskere, er fanget på den populære græske ferieø Rhodos på grund af et større it-nedbrud i øens lufthavn. Flytrafikken har været ramt siden søndag aften, og det har betydet, at mange turister har måtte tilbringe natten på en solstol eller kuffert.

Flere medier rapporterer om, at der siden søndag aften har været massive it-problemer, blandt andet med check-in-serverne, i den internationale lufthavn på den græske ø Rhodos.

Det har ført til kaos i den græske lufthavn, hvor tusindevis af rejsetrætte turister er blevet berørt af situationen og ikke har kunnet komme med deres fly hjem.

Klokken to natten mellem søndag og mandag nat fik passagerne i den overfyldte lufthavn beskeden om, at alle afgange til og fra Rhodos var aflyst.

Artiklen fortsætter under billederne

14 græske lufthavne er ramt

Ekstra Bladet, der har talt med Spies, fortæller, at 14 lufthavne rundt om i Grækenland er ramt, og at omkring 6.000 turister fra hele verden er brørt af situationen.

"Alle står i kø efter at få et fly," lyder det blandt andet fra Spies til Ekstra Bladet.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er 330 danskere, der rejser med TUI og Spies, ind til videre ikke kommet hjem til tiden, og er mandag eftermiddag stadig at finde på Rhodos. De to rejseselskaber håber at kunne flyve danskerne hjem mandag aften.

Der bliver flittigt rapporteret om situationen på Twitter, hvor man blandt andet kan læse om, hvordan folk sover på deres kufferter og butikker med tomme hylder.

Rejseselskaberne kæmper med de mange strandede turister

Rejseselskabet TUI har over for TV 2 oplyst, at lufthavnen hurtigt blev overfyldt, da det kun var muligt at tjekke passagererne ind manuelt.

Det har efterfølgende givet rejseselskaberne på øen overarbejde, da der i det seneste døgn har skulle findes alternative løsninger til, hvor man skal gøre af de mange strandede turister på Rhodos.

Ifølge B.T. blev omkring 1.000 turister søndag nat kørt til hotellet Sunwing Kallithea. Her var der imidlertid ikke plads til at indlogere alle, hvorfor flere måtte overnatte på solsenge.

En anden rejsende fortæller til TV 2, at han blev guidet tilbage til et hotel af Spies, men at det også havde pladsproblemer og kun kunne tage imod nogle børnefamilier, mens andre måtte sove på gulvet og andre steder.

Læs også: Teknologisk oprustning i Københavns Lufthavn: Nye avancerede skannere kan forkorte ventetiden, når du tager på ferie

Nye turister sendes til Tyrkiet

TUI har desuden valgt at sende deres rejsende til Dalaman i Tyrkiet for at undgå mere kaos.

Blandt andet blev 200 ferieparate rejsende fra Kastrup Lufthavn noget overraskede, da de med Rhodos i sigte pludselig fik at vide, at de i stedet blev omdirigeret til netop Dalaman i Tyrkiet, hvorfra man så måtte sejle til Rhodos.

Over for TV 2 oplyser TUI, at selskabet er ked af situationen, og at man forsøger at finde en løsning.

"Vi gør alt, hvad vi kan, men vores fly kan ikke få start- eller landingstilladelse eller en gate i lufthavnen, fordi der er massive problemer med at tjekke vores passagerer ind," siger Lisbeth Nedergaard, pressechef hos TUI til TV 2.

Ifølge de seneste oplysninger skulle det mandag formiddag igen være muligt for den græske lufthavn at tjekke passagerer ind, men hvornår det fører til normaltilstande er endnu ikke til at sige.

Læs også: På job i ferien: "Når der skal omkring 50.000 mennesker afsted, så der er selvfølgelig “run” på hele vejen fra indgangsdøren og ud til gaten.“
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere