Artikel top billede

Ny krypto-malware angriber virksomheder: Kan sprede sig til hele netværket i al hemmelighed

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab har opdaget en ny type kryptojacking malware, der særligt rammer virksomheder. Hackerne bag misbruger virksomhedernes internetkraft til at udvinde kryptovaluta.

En ny type malware er blevet opdaget af det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky Lab.

Den ny-opdaget malware, som selskabet har valgt at døbe PowerGhost, rammmer særligt virksomheders netværk.

Det skriver ZDNet.

Malwaren misbruger netværket til at udvinde kryptovaluta, det såkaldte kryptojacking eller kryptomining.

Læs også: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer

Ifølge Kaspersky kan malwaren i al hemmelighed indlejre sig selv på en sårbar computer i virksomheden, og derefter sprede sig til andre computere og servere på netværket.

Fordi malwaren ikke behøver at installere sig selv på computeren for at inficere den, bliver den ikke installeret på hard disken og det gør den endnu sværere at opdage, lyder det fra Kaspersky Lab.

Så meget computerkraft som muligt

Når malwaren har inficeret computeren eller serveren, misbruger den computerkraften til at udvinde en kryptovaluta til bagmændene.

Derfor kan det også blive en særdeles god forretning for hackerne, hvis det lykkedes at inficere en hel virksomheds netværk.

Læs også: Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt

Tidligere er det lykkedes for hackere at inflitere teknologivirksomheden Teslas cloud, og på to dage lykkedes det dem at 'mine' kryptovaluta for en værdi af lige over en halv million kroner.

Derfor bliver kryptojacking-malware også mere udbredt blandt hackere. Tidligere har sikkerhedsvirksomheden Bitdefender givet deres bud på, hvorfor den nye type angreb er blevet mere populært end ransomware.

Læs også: Kryptojacking-angreb eksploderer: Antallet af angreb er mere end fordoblet på bare ét år

“Med cryptojacking er du også næsten sikret et udbytte, fordi du løbende bliver betalt for at mine. Med ransomware har du ét skud i bøssen. Enten betaler virksomheden eller også gør den ikke,” fortalte Bogdan Botezatu, trusselsanalytiker hos Bitdefender, tidligere på måneden til Computerworld.
IT-JOB

Formpipe Software A/S

Head of Customer Support

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Client Relationship Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere