Artikel top billede

Ny krypto-malware angriber virksomheder: Kan sprede sig til hele netværket i al hemmelighed

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab har opdaget en ny type kryptojacking malware, der særligt rammer virksomheder. Hackerne bag misbruger virksomhedernes internetkraft til at udvinde kryptovaluta.

En ny type malware er blevet opdaget af det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky Lab.

Den ny-opdaget malware, som selskabet har valgt at døbe PowerGhost, rammmer særligt virksomheders netværk.

Det skriver ZDNet.

Malwaren misbruger netværket til at udvinde kryptovaluta, det såkaldte kryptojacking eller kryptomining.

Læs også: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer

Ifølge Kaspersky kan malwaren i al hemmelighed indlejre sig selv på en sårbar computer i virksomheden, og derefter sprede sig til andre computere og servere på netværket.

Fordi malwaren ikke behøver at installere sig selv på computeren for at inficere den, bliver den ikke installeret på hard disken og det gør den endnu sværere at opdage, lyder det fra Kaspersky Lab.

Så meget computerkraft som muligt

Når malwaren har inficeret computeren eller serveren, misbruger den computerkraften til at udvinde en kryptovaluta til bagmændene.

Derfor kan det også blive en særdeles god forretning for hackerne, hvis det lykkedes at inficere en hel virksomheds netværk.

Læs også: Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt

Tidligere er det lykkedes for hackere at inflitere teknologivirksomheden Teslas cloud, og på to dage lykkedes det dem at 'mine' kryptovaluta for en værdi af lige over en halv million kroner.

Derfor bliver kryptojacking-malware også mere udbredt blandt hackere. Tidligere har sikkerhedsvirksomheden Bitdefender givet deres bud på, hvorfor den nye type angreb er blevet mere populært end ransomware.

Læs også: Kryptojacking-angreb eksploderer: Antallet af angreb er mere end fordoblet på bare ét år

“Med cryptojacking er du også næsten sikret et udbytte, fordi du løbende bliver betalt for at mine. Med ransomware har du ét skud i bøssen. Enten betaler virksomheden eller også gør den ikke,” fortalte Bogdan Botezatu, trusselsanalytiker hos Bitdefender, tidligere på måneden til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere