Artikel top billede

Ny krypto-malware angriber virksomheder: Kan sprede sig til hele netværket i al hemmelighed

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab har opdaget en ny type kryptojacking malware, der særligt rammer virksomheder. Hackerne bag misbruger virksomhedernes internetkraft til at udvinde kryptovaluta.

En ny type malware er blevet opdaget af det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky Lab.

Den ny-opdaget malware, som selskabet har valgt at døbe PowerGhost, rammmer særligt virksomheders netværk.

Det skriver ZDNet.

Malwaren misbruger netværket til at udvinde kryptovaluta, det såkaldte kryptojacking eller kryptomining.

Læs også: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer

Ifølge Kaspersky kan malwaren i al hemmelighed indlejre sig selv på en sårbar computer i virksomheden, og derefter sprede sig til andre computere og servere på netværket.

Fordi malwaren ikke behøver at installere sig selv på computeren for at inficere den, bliver den ikke installeret på hard disken og det gør den endnu sværere at opdage, lyder det fra Kaspersky Lab.

Så meget computerkraft som muligt

Når malwaren har inficeret computeren eller serveren, misbruger den computerkraften til at udvinde en kryptovaluta til bagmændene.

Derfor kan det også blive en særdeles god forretning for hackerne, hvis det lykkedes at inficere en hel virksomheds netværk.

Læs også: Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt

Tidligere er det lykkedes for hackere at inflitere teknologivirksomheden Teslas cloud, og på to dage lykkedes det dem at 'mine' kryptovaluta for en værdi af lige over en halv million kroner.

Derfor bliver kryptojacking-malware også mere udbredt blandt hackere. Tidligere har sikkerhedsvirksomheden Bitdefender givet deres bud på, hvorfor den nye type angreb er blevet mere populært end ransomware.

Læs også: Kryptojacking-angreb eksploderer: Antallet af angreb er mere end fordoblet på bare ét år

“Med cryptojacking er du også næsten sikret et udbytte, fordi du løbende bliver betalt for at mine. Med ransomware har du ét skud i bøssen. Enten betaler virksomheden eller også gør den ikke,” fortalte Bogdan Botezatu, trusselsanalytiker hos Bitdefender, tidligere på måneden til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere