Artikel top billede

Ny krypto-malware angriber virksomheder: Kan sprede sig til hele netværket i al hemmelighed

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab har opdaget en ny type kryptojacking malware, der særligt rammer virksomheder. Hackerne bag misbruger virksomhedernes internetkraft til at udvinde kryptovaluta.

En ny type malware er blevet opdaget af det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky Lab.

Den ny-opdaget malware, som selskabet har valgt at døbe PowerGhost, rammmer særligt virksomheders netværk.

Det skriver ZDNet.

Malwaren misbruger netværket til at udvinde kryptovaluta, det såkaldte kryptojacking eller kryptomining.

Læs også: Cryptojacking er hackernes nye yndlingsværktøj: Sådan overtager de din computer og misbruger den til at udvinde kryptovaluer

Ifølge Kaspersky kan malwaren i al hemmelighed indlejre sig selv på en sårbar computer i virksomheden, og derefter sprede sig til andre computere og servere på netværket.

Fordi malwaren ikke behøver at installere sig selv på computeren for at inficere den, bliver den ikke installeret på hard disken og det gør den endnu sværere at opdage, lyder det fra Kaspersky Lab.

Så meget computerkraft som muligt

Når malwaren har inficeret computeren eller serveren, misbruger den computerkraften til at udvinde en kryptovaluta til bagmændene.

Derfor kan det også blive en særdeles god forretning for hackerne, hvis det lykkedes at inficere en hel virksomheds netværk.

Læs også: Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt

Tidligere er det lykkedes for hackere at inflitere teknologivirksomheden Teslas cloud, og på to dage lykkedes det dem at 'mine' kryptovaluta for en værdi af lige over en halv million kroner.

Derfor bliver kryptojacking-malware også mere udbredt blandt hackere. Tidligere har sikkerhedsvirksomheden Bitdefender givet deres bud på, hvorfor den nye type angreb er blevet mere populært end ransomware.

Læs også: Kryptojacking-angreb eksploderer: Antallet af angreb er mere end fordoblet på bare ét år

“Med cryptojacking er du også næsten sikret et udbytte, fordi du løbende bliver betalt for at mine. Med ransomware har du ét skud i bøssen. Enten betaler virksomheden eller også gør den ikke,” fortalte Bogdan Botezatu, trusselsanalytiker hos Bitdefender, tidligere på måneden til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere