Artikel top billede

Amerikansk it-virksomhed køber dansk sikkerhedsselskab

Amerikanske Entrust Datacard køber SMS Passcode, der har givet underskud i flere år. Det amerikanske selskab indgår desuden et partnerskab med SMS Passcodes britiske ejer, men ønsker ikke at oplyse prisen.

Med et erklæret mål om at udvide sin tilstedeværelse på det nordiske marked for it-sikkerhed har amerikanske Entrust Datacard netop købt det danske it-sikkerhedsselskab SMS Passcode.

SMS Passcode, der blev stiftet i 2004 af David Hald, Claus Rosendal og Jakob Østergaard, har opbygget en forretning, der leverer multi-faktor autentificering i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen, men salget kommer efter, at SMS Passcode i de senere år har tabt adskillige millioner.

Siden 2015 udgør selskabets samlede underskud omkring 35 millioner kroner.

Investerer i Censornet

I 2016 blev SMS Passcode købt af britiske Censornet.

Censornet og Entrust Datacard indgår som en del af aftalen om salget af SMS Passcode også et strategisk samarbejde, der indebærer, at Entrust Datacard skyder et ukendt pengebeløb i Censornet.

"Behovet for problemfrie og sikre digitale kundeoplevelser har aldrig været større. Med opkøbet af SMS Passcode kan Entrust Datacard yde en endnu bedre service til vores kunder med integrationen af SMS Passcodes teknologi i vores egen IntelliTrust-Løsning," lyder det i en pressemeddelelse fra Todd Wilkinson, der er CEO i Entrust Datacard.

Todd Wilkinson træder som en del af aftalen ind i betyrelsen hos Censornet.

Claus Rosendal, der i dag er CTO i Censornet og var med til at stifte SMS Passcode, "kunne ikke forestille sig et bedre scenarie for at sikre den fremtidige udvikling udvikling af SMS Passcode," fremgår det af pressemeddelelsen.

"Købet baner vej for vidensdeling inden for autentificerings-området,
hvilket gør det muligt at styrke og udbygge Entrust Datacards eksisterende produkter. Vi forventer fx snart at se SMS Passcode gøre brug af de eksisterende stærke cloud-løsninger fra Entrust
Datacard. Købet gør det muligt for os fortsat at tilbyde førende autentificeringsløsninger til vores kunder og partnere, udviklet og understøttet fra Danmark," lyder det.

Kendt for TDC-samarbejde

Entrust Datacard leverer sikkerhedsløsninger til finansielle institutioner, regeringer, virksomheder og organisationer.

Der er eksempelvis tale om software, som anvendes til at verificere brugere, der ønsker at få adgang til et sikrede
netværk eller foretage finansielle transaktioner.

I Danmark er Entrust Datacard mest kendt for at have leveret infrastrukturen bag TDC's digitale signatur.

Selskabet råder over mere end 2.000 medarbejdere og har kunder i 150 lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere