Artikel top billede

Amerikansk it-virksomhed køber dansk sikkerhedsselskab

Amerikanske Entrust Datacard køber SMS Passcode, der har givet underskud i flere år. Det amerikanske selskab indgår desuden et partnerskab med SMS Passcodes britiske ejer, men ønsker ikke at oplyse prisen.

Med et erklæret mål om at udvide sin tilstedeværelse på det nordiske marked for it-sikkerhed har amerikanske Entrust Datacard netop købt det danske it-sikkerhedsselskab SMS Passcode.

SMS Passcode, der blev stiftet i 2004 af David Hald, Claus Rosendal og Jakob Østergaard, har opbygget en forretning, der leverer multi-faktor autentificering i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen, men salget kommer efter, at SMS Passcode i de senere år har tabt adskillige millioner.

Siden 2015 udgør selskabets samlede underskud omkring 35 millioner kroner.

Investerer i Censornet

I 2016 blev SMS Passcode købt af britiske Censornet.

Censornet og Entrust Datacard indgår som en del af aftalen om salget af SMS Passcode også et strategisk samarbejde, der indebærer, at Entrust Datacard skyder et ukendt pengebeløb i Censornet.

"Behovet for problemfrie og sikre digitale kundeoplevelser har aldrig været større. Med opkøbet af SMS Passcode kan Entrust Datacard yde en endnu bedre service til vores kunder med integrationen af SMS Passcodes teknologi i vores egen IntelliTrust-Løsning," lyder det i en pressemeddelelse fra Todd Wilkinson, der er CEO i Entrust Datacard.

Todd Wilkinson træder som en del af aftalen ind i betyrelsen hos Censornet.

Claus Rosendal, der i dag er CTO i Censornet og var med til at stifte SMS Passcode, "kunne ikke forestille sig et bedre scenarie for at sikre den fremtidige udvikling udvikling af SMS Passcode," fremgår det af pressemeddelelsen.

"Købet baner vej for vidensdeling inden for autentificerings-området,
hvilket gør det muligt at styrke og udbygge Entrust Datacards eksisterende produkter. Vi forventer fx snart at se SMS Passcode gøre brug af de eksisterende stærke cloud-løsninger fra Entrust
Datacard. Købet gør det muligt for os fortsat at tilbyde førende autentificeringsløsninger til vores kunder og partnere, udviklet og understøttet fra Danmark," lyder det.

Kendt for TDC-samarbejde

Entrust Datacard leverer sikkerhedsløsninger til finansielle institutioner, regeringer, virksomheder og organisationer.

Der er eksempelvis tale om software, som anvendes til at verificere brugere, der ønsker at få adgang til et sikrede
netværk eller foretage finansielle transaktioner.

I Danmark er Entrust Datacard mest kendt for at have leveret infrastrukturen bag TDC's digitale signatur.

Selskabet råder over mere end 2.000 medarbejdere og har kunder i 150 lande.
IT-JOB

Københavns Universitet

Vicedirektør for KU-IT

Kompasbank A/S

Operations Specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Onsite Deskside Support Engineer – (d/f/m)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere