Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

10 procent prishop på Office 2019: Microsoft skubber på for at få kunderne over på cloud

Prisen på en officepakke til on premise-brug stiger med 10 procent til oktober. Det samme gælder Windows Server 2019 og flere andre on premise-serverprodukter. Og ikke mindst de vigtige CALs. Det er endnu et bevis på Microsofts ønske om at skubbe kunderne væk fra produkter med engangsbetalinger for licenser og over på cloud-løsninger med løbende betalinger, siger en ekspert.

Microsoft skruer op for prisen på den populære officepakke fra 1. oktober. Prisen vokser med 10 procent på Office 2019 i forhold til forgængeren, skriver Microsoft på sit site for virksomhedens partnere.

Prisstigningen er blot endnu et bevis på Microsofts strategi om at få kunderne til endnu en gang at overveje, om ikke Office 365 - og nu Microsoft 365 - kunne være en bedre løsning, skriver analytikeren Wes Miller fra firmaet Directions on Microsoft i et tweet.

Microsoft skriver selv i en FAQ-pdf på sitet, at prishoppet repræsenterer den væsentlige værdiforøgelse over tid, som produktet indeholder, og at den nye pris bedre reflekterer omkostningerne og efterspørgslen samt passer bedre med cloud-priserne.

Prisstigningen på 10 procent rammer også on premise-serverprodukter inklusive Windows Server 2019 Standard Edition samt såkaldte produktivitetsservere som Exchange, SharePoint Server og Project Server.

CAL'er stiger for tredje gang i streg

Og der er flere prisstigninger på vej.

De såkaldte client access licenses - kaldet CALs, som pc’er skal bruge for at forbinde og tilgå informationer på Microsofts serversoftware, vokser også i pris.

Computerworld US skriver, at prisen for Enterprise CAL og Core CAL, som bundler flere separate CAL’er, også stiger med 10 procent.

Den største stigning rammer den såkaldte RDS per Device CAL (RDS stå for remote desktop service). Her vokser prisen med ikke mindre end 30 procent "to match the per user price," som Microsoft skriver.

Ifølge Wes Miller er netop prisstigningerne på CAL’er måske de vigtigste i forhold til Microsofts bestræbelser på at få on premise-kunderne over på cloud-løsningerne.

Det er tredje gang i streg, at prisstigninger rammer CAL’er. Da de seneste forgængere til Office 2019 blev lanceret - Office 2016 og og Office 2013 - steg prisen på en bruger-CAL hver gang med 15 procent.

Det er usikkert, om der også er prisstigninger på vej til 365-kunderne. Men Wes Miller siger, at det ikke er sandsynligt, hvis strategien om at skubbe kunderne over på cloud-løsningerne skal fungere.

Microsoft har endnu ikke offentliggjort et lanceringstidspunkt for den nye officepakke og serverprodukterne - kun at de kommer til efteråret. Nu lader det til, at det tidligst bliver efter 1. oktober.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.